MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Lažni med preplavio Evropu
Po EU propisima med ne sme imati nikakve aditive, tako da ovakvi, „sečeni“ proizvodi ne smeju da nose naziv med
Održana degustacija pet sjajnih međimurskih vina
Nakon ove, još jedne sjajne prilike da naši vinoljupci upoznaju sa vinima iz slikovitog Međimurja, u hotelu Crowne Plaza počeo je veliki i već tradicionalni vinski događaj
Gastro pregled: Beogradski restorani su baš skupi!
Da li ste primetili da u Beogradu više ni za pet hiljada dinara dve osobe ne mogu da pojedu pristojan obrok u restoranu i popiju po piće ili dva, pa čak ni u picerijama?
Salon Wine Style najavljuje brojne novitete
Dešavanje koje su u ovogodišnjem izdanju organizatori nazvali galerijom vinskog pozitivizma u svom četrnaestom izdanju predstaviće publici, koju po pravilu čine i ljubitelji vina i vinski profesionalci, više od 50 vinarija-izlagača, odnosno ukupno oko 400 vinskih etiketa
Evolucija jednog širaza
Dušan Vranić je ispratio evoluciju premijum širaza fruškogorske kuće Trivanović, ocenivši da ova vinarija iz berbe u berbu sve bolje radi sa sortom koja zaslužuje da joj se u Srbiji posveti veća pažnja
Veče u Šonda gastro baru uz vina Zvonko Bogdan
Poznat po širokoj ponudi svetskih i domaćih vina, Šonda gastro bar za ljubitelje dobrih vina organizuje vinsko veče u petak 24. marta sa početkom od 19h
Dizeldorf je do sutra svetska prestonica vina
Gastro pregled: Beogradski barmeni su svetski!
Domaći barmeni oduvek su išli na takmičenja i to rame uz rame sa najpoznatijim bartenderima iz Njujorka i Londona, a dosta je njih koji su baš u tim gradovima napravili veliki uspeh i postali veoma cenjeni
Počelo je prijavljivanje za sajam Wine Vision
Prioritet pri raspodeli izlagačkog prostora je po hronologiji prijavljivanja, što je i svojevrstan poziv izlagačima da što pre obezbede svoj štand na najvećem sajmu vina u ovom delu sveta.
Njujork Tajms: Beograd, prestonica koktela?
Pre dva dana u čuvenom Njujork Tajmsu objavljen je sjajan tekst o srpskoj bartending sceni iz pera novinara Dejvida Farlija koji je oduševljen beogradskim koktel barovima
Usluga otvaranja vina nije krađa niti prevara
Usluga otvaranja vina ne podrazumeva samo otvaranje boce: u nju ulaze otvaranje, servis u ispoliranim, vrhunskim čašama, rad konobara, struja i svi troškovi koje jedan ugostiteljski objekat može da ima
Kerolajn Gilbi MW predstavlja srpska vina na sajmu ProWein
U pozivu na masterklas koji počinje u nedelju u 10 ujutru navodi se da je ovo još jedna prilika da se vinska publika uveri u rastući kvalitet vina iz Srbije
Zaokret u Cetinjskoj otvara kuhinju
Nakon pažljivih priprema, novi, prvi meni je spreman i „na snazi“ će biti od 27. marta. Potpisuju ga šefovi Antonina Petković, Aleksandar Filipović i Viktor Mirilo
Kajli Minog vodi degustaciju na sajmu ProWein
Bezalkoholno vino samo je jedan deo vinskog portfolija Kajli Minog, koja je pod svojim imenom ranijih godina lansirala delikatni Kylie Minogue Vin de France Rose 2019, kao i penušavi Kylie Minogue Prosecco Rose 2020
SRBIJA JE SPREMNA ZA VRHUNSKE PENUŠAVCE!
Za sada, u ponudi će biti penušava vina tri proizvođača: iz Šampanje stižu Mouse Fils i Remi Leroy, a iz Burgundije dolaze kremani iz kuće Parigot & Richard
«
‹
2
3
4
5
6
7
8
9
10
›
»