MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
I Pančevo je dobilo svoj vinski festival
Kako su najavili organizatori novog festivala na vinskoj mapi Srbije, poseotioci će imati priliku da probaju i otkriju razlike u teroarima južne Srbije, Šumadije, Fruške gore i naravno, Banata
Grašci stižu na najlepši novosadski vidikovac
Više od trideset vinarija iz Srbije i gostujućih zemalja predstaviće, od 17 do 22h, vina u širokom spektru stilova
Pietra je zvanično najbolja picerija u Srbiji
Pietra je sada, prvi put, ispred Majstora i Margarite, na 32 mestu, a Majstor i Margarita zajedno sa berlinskom picerijom Future Neapolitan Pizza deli 37. mesto
Stanušina: nežna makedonska princeza
Stanušinu su iz zaborava i sa ivice propasti spasile male porodične vinarije koje se danas i jedine bave proizvodnjom vina od ove sorte
Gastro pregled: Novi hit - pasta od ostataka hleba!
Reč je o prvoj upakovanoj testenini na svetu napravljenoj od ostataka hleba, i nastaloj u saradnji sa kuvarima, pekarima i naučnicima za hranu
Znate li šta je Enoslavia?
Iza ovog izuzetnog dešavanja stoji Ramazi Inaišvili, menadžer vinarije Erdevik, koji se postarao da i srpske i hrvatske vinske i gastronomske reprezentacije budu na najvišem nivou
Arhivska tokajska vina na večeri u Fleur de Sel
U restoranu Fleur de Sel, u četvrtak, 16. maja biće održana spektakularna večera uparena sa izvrsnim tokajskim vinima
50 vinarija na Zemunskom salonu vina i umetnosti
Vinoljupce, kako najavljuju organizatori, očekuju vinske premijere, upoznavanje sa inovativnim rešenjima u vinarstvu i nesvakidašnji degustaciono-umetnički doživljaj
Oluja je gotovo uništila vinograde na Bukovu
Na nivou celog Bukovskog brda grad je uništio 70 i više procenata vinograda, svedoči vinar Vladimir Frunzalerović iz vinarije Frunza Aglaja
3. GROW du Monde: pogled u budućnost grašca
Grašac, bilo da je hrskav i svež, ili zreo i odležao, u svim svojim manifestacijama pokazuje širinu i složenost centralnoevropskog vinskog podneblja
Šesti Festival traminca biće najveći do sada
Glavna dešavanja u okviru Festivala – gala večera, radionice i Traminac Tasting održaće se na bajkovitom Principovcu, u Starom podrumu Iločkih podruma, i u baroknom prostoru Kurije Brnjaković
Dobra vina, sunce i muzika: Peti Banatski festival vina
Ulaz u festivalski prostor je slobodan, a za sve posetioce biće moguće iznajmljivanje čaša za degustaciju na ulazu Festivala
Uskoro ističe rok za slanje vina na BIWC
BIWC se ove godine prvi put održava paralelno u dve zemlje, Bugarskoj i Turskoj. Bugarski domaćin biće vinarija Katarzyna Estate, a turski – Arcadia Vineyards
Vinska Hercegovina u novom broju Dekantera
Najnoviji, majski broj magazina Decanter donosi vrlo informativan i poletan tekst o Hercegovini, jednoj od najuzbudljivijih vinskih regija bivše SFRJ
Lamberto Freskobaldi: Mašine ne mogu da zamene ljudski um
Freskobaldi, koji je na čelu kuće Frescobaldi od 2013. godine, rekao je da ima puno razumevanje za savremene trendove veće mobilnosti u radu, kao i da smatra da je korektan odnos prema zaposlenima ključ za uspeh u vinarskom poslu.
«
‹
2
3
4
5
6
7
8
9
10
›
»