MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Srbija ima veliki vinski potencijal
Intervju: prof. dr Hoze Martinez Zapater, direktor Instituta za vino i vinovu lozu u Riohi
Dabiz Munjoz ponovo je najbolji kuvar na svetu!
Gala ceremonija na kojoj su proglašeni najbolji iz sveta kulinarstva održana je u Madridu, inače rodnom gradu Dabiza Munjoza za koga slobodno možemo reći da je najbolji ambasador španske gastronomije u svetu
U Srbiji otkriveno 11 nepoznatih sorti vinove loze!
Jedanaest nepoznatih starih autohtonih sorti samo su jedan od nalaza dobijenih u ambicioznom međunarodnom istraživačkom poduhvatu koji otvara nove vidike za srpsko vinogradarstvo
Belgrade Restaurant Show: svi meniji na jednom mestu!
Na adresi www.restaurantshow.rs nalaze se svi restorani učesnici manifestacije, kao i svi specijalno kreirani meniji sa visinom popusta koji će važiti tokom pet dana trajanja Belgrade Restaurant Show
Veče u čast najboljih fruškogorskih vina
Brojne zvanice uživale su u degustaciji najboljih fruškogorskih vina, muzici, biranim sremačkim zalogajima
U Kini se gradi drugi najveći vinski muzej na svetu
Kako prenosi Decanter, ideja iza ovog projekta nije stvaranje replike muzeja u Bordou, već stvaranje prostora koji je u potpunosti prilagođen kineskoj kulturi i navikama
Vreme je da se vratimo u restorane!
Beograd kao velika metropola, grad u kome se mešaju uticaji sa različitih strana pa stoga ima i veoma šaroliku gastro ponudu, zaslužuje, kako je rečeno na konferenciji za štampu, jednu ovakvu manifestaciju i promociju najbolje gastronomije
Evolucija u pravom smeru
U svom novom tekstu, Vranić je ispratio evoluciju jednog sasvim posebnog sovinjona koji dolazi iz kuće Matijašević, i potvrdio svoju raniju ocenu ovog vina
Tisa je otvorena!
Tisa je a la carte restoran sa fokusom na lokalne sastojke i sa vinskom kartom na kojoj dominiraju organska i prirodna vina., a posluje kao i popularni Puškarov bistro Iva, u okviru New Balkan Cusine koncepta
Objavljen promo spot za Belgrade Restaurant Show
Promotivni spot za Belgrade Restaurant Show poziva na uživanje u obilju gastronomskih senzacija koje će ponuditi najbolji beogradski kuvari
Velike srpske vinarije na festivalu manastirskih vina
Pored vina, na festivalu će biti degustirani i drugi manastirski proizvodi – sir, med, rakija, ulja, likeri...
Najbolja fruškogorska vina stižu u Čortanovce
Na događaju će se predstaviti oko 40 proizvođača vina sa jedinstvenim pečatom fruškogorskog podneblja
Najbolji šefovi kuvaju za Svratište za decu
Zajedničkim snagama šefovi su kreirali fenomenalan degustacioni meni od pet sledova koji nikog neće ostaviti ravnodušnim, dok će sav prihod od večere biti doniran Svratištu za decu koje funkcioniše u sklopu beogradskog Centra za integraciju mladih
Vreme je za prvi Belgrade Restaurant Show
Za pet dana trajanja manifestacije u odabranim prestoničkim restoranima gosti će moći da probaju hranu koju su šefovi specijalno kreirali za ovu priliku i to po ceni nižoj za 30 odsto
Vinari iz Žigonde od 2023. praviće i bela vina
Bela vina iz Žigonde moraće da budu pravljena od najmanje 70% grožđa sorte kleret, uz druge sorte kao što su sivi grenaš, burbolan, marsan, ruzen, kleret roze....
«
‹
55
56
57
58
59
60
61
62
63
›
»