MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Giganti gastro scene zatvorili festival u Rovinju
Minulog vikenda više od 2.000 posetilaca učestvovalo je u predavanjima, panel diskusijama i masterklasovima, a sve uz odličnu zabavu, druženje i izvanrednu hranu
Odlična srpska vina za koja verovatno niste čuli
Praznici su idealna prilika da se neka od ovih vina degustiraju na miru i uz pratnju sjajne hrane, ali ovim etiketama možete se pozabaviti i kasnije, dok istražujete nova srpska vinska iznenađenja
Gastro pregled: Šta uopšte i valja u Skadarliji?
Realno, u Skadarliji je jedino dobar prolaz koji vodi do Cetinjske, i ništa više. Uostalom, kada ste poslednji put bili uopšte u Skadarliji?
Novo mesto za burgere i picu u Beogradu
Burgeri su sočni i napravljeni od 100 odsto junećeg mesa, a ispred gosta stižu u mekanoj zemički i sa domaćim sosovima
Regionalna vinska elita dolazi na Grand Tasting
Vertikale, premijere, radionice na kojima će biti degustirana vina kojih odavno nema u prodaji – sve ovo su aduti dešavanja na kome su učešće najavile neke od najznačajnijih regionalnih vinskih kuća
Rekordi u Poreču i jedno veliko iznenađenje
Titula Best in Show ovoga puta nije ostala u Istri već je pripala italijanskom vinu Passito Na'jm 2020 vinarije Cantine Colosi
Objavljen novi Gault & Millau vodič za Sloveniju!
U novom izdanju poznatog vodiča nalazi se 180 restorana, više od 100 POP mesta, 93 vinska podruma sa 278 ocenjenih uzoraka vina i 25 slovenačkih turističkih farmi
Fruška gora, pijace i noćni život metropole
I ovaj broj predstavlja skrivena i manje skrivena blaga naše zemlje, od vina i hrane, preko velikih turističkih destinacija, do skrivenih kutaka u kojima buja urbana kultura
Rkaciteli će se od sada gajiti i u Francuskoj
Kako navodi magazin Vitisphere, sorta rkaciteli ima slične karakteristike kao sorta kolombar, što je čini veoma podesnom za uzgajnje u Gaskonji
Promocija Matošević vina posvećenih Vladi Divljanu
Istarska vinska kuća će prvog dana Weekend Food Festivala, u petak, 14. aprila, predstaviti liniju vina sa etiketama nadahnutim pesmama čuvenog beogradskog muzičara
Gastro pregled: Budite „pet friendly“ do kraja!
U više od polovine restorana u Beogradu u kojima je boravak kućnih ljubimaca dozvoljen, može vam se desiti da vas ipak vrate s vrata
Pet medalja za Baraba rakije na takmičenju IWSC
Među nagradama su i tri zlata, prvi i jedini put dodeljena za srpsku kajsiju, viljamovku i lozu, uz jedinstveno priznanje Outstanding Gold za Baraba lozu, koja je osvojila neverovatnih 99 poena
Premijera dva penušavca i degustacija premijum vina
Počelo se sasvim neočivano, sa dve premijere i to penušave! Trend razvoja domaćih penušavih vina nije zaobišao ni vinariju Zvonko Bogdan
Vanja Puškar kuva na gala večeri u Rovinju
Vodeći šefovi iz celog sveta i iz regiona zaintrigiraće nepca gostiju na gala večerama koje će se održavati u nekoliko nagrađivanih rovinjskih restorana
Luka Gardini i Tomaž Kavčič predstavili vina Balkana
Masterklas, održan 4. aprila, bio je ispunjen do poslednjeg mesta, a neki su i stajali sa strane
«
‹
51
52
53
54
55
56
57
58
59
›
»