MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Toskanski umetnik i njegova remek-dela
Za Somelijersku beležnicu magazina Vino & Fino, Dušan Vranić je odabrao vina Testamata i Colore, po jednu staru i po jednu novu berbu
Restoran Garden ponovo u vodiču Gault & Millau
Za Dušana Mihajlovića, šefa kuhinje restorana Garden, kvalitet i izuzetan ukus koga ćete se sećati i nakon odlaska iz restorana, glavni su lajtmotivi restorana, uz tradicionalne tehnike kuvanja
RENESANSA NA VRŠAČKOM BREGU
Moderna oprema, obnovljeni stari podrumi, izvrsni restoran, novi vinogradi, autentične sorte i mladi tim enologa u vinariji Drašković na putu su da povrate slavu Vršačkom vinogorju
Srbija zablistala u novom vodiču Gault & Millau
Na ceremoniji održanoj u beogradskom hotelu predstavljeno je novo izdanje vodiča za Srbiju, u kome se ove godine našlo 144 restorana, više od 100 POP restorana, uz 34 vinarije i 10 destilerija
Velika regionalna vina na okupu u Beogradu
Grand Tasting je minulog vikenda okupio pedeset vinarija sa celog područja bivše Jugoslavije
Vinarija 100 žena gostuje u restoranu Šaran
- Srbija ima bogatu kulturnu baštinu, a gastronomija i vina predstavljaju neizostavan deo te baštine - stoji u pozivu na događaj koji, kako kažu u restoranu Šaran, označiti novu epohu u radu ove čuvene zemunske kuć
Bitni Špirs na novoj lokaciji!
Iz lokala na Vračaru preselili su se na trendi Palilulsku pijacu, u lokal broj 34, pored pice Đani iza koje stoji ista ekipa beogradskih ugostitelja i šefova koja potpisuje i Bitni Špirs koncept
Srpski restoran među 100 najboljih u Njujorku!
Iza njujorškog restorana Kafana smeštenog u Ist Vilidžu stoje Vladimir Ocokoljić i njegova supruga, glumica Maša Dakić. Oni su restoran otvorili davne 2008, a ovo nije prvi put da ih Vels hvali i o njima piše u superlativima
Ženski rukopis u srpskim vinima
One su ambiciozne, emotivne i nadasve vole to što rade. Mogle bi da pričaju o svom poslu i iskustvima mnogo više nego što nam novinarski tekst dozvoljava
Gastro pregled: Ko skida Geranijum sa trona?
U poslednjih nekoliko godina fokus svetske restoranske scene, naročito kada je reč o visokoj gastronomiji, prešao je sa Skandinavije na Latinsku Ameriku
Rade Šerbedžija - specijalni gost Grand Tastinga
Spisak vinarija koje će se u subotu od 12h okupiti na velikom događaju u Beogradu zaista je impresivan, a program radionica vrlo ambiciozan za događaj koji traje samo jedan dan
Jedinstvena degustacija stotinu vina iz Bordoa
Bila je ovo jedinstvena prilika da se uporede vina različitih cenovnih kategorija, od onih koja staju 20 evra do onih od 300-400 evra po boci, kao i da se uporedi kvalitet berbe u različitim apelacijama
Dobro vino pravi se u vinogradu
Vinska publika ne zna ko je Vladimir Hadžić, jer je posao kojim se on bavi uvek daleko od vinske pozornice. On je vinogradar, i to od one vrste koja je u Srbiji trenutno deficitarna
Srebro u Poreču za fruškogorsku malvaziju
U kući Verkat kažu da je posredi vino raskošnih kiselina i sa kremastom notom koje duguje kvalitetnom hrastu, i sa prijatnom gorčinom za koju navode da je tipična za malvaziju sa Fruške gore
Prvo pivo koje nije kreirao i proizveo čovek
Za recepturu „odgovoran“ je, u najvećoj meri, AI četbot ChatGPT, a za futuristički dizajn ambalaže od 0.33l pobrinuo se popularan AI protokol Midjourney
«
‹
50
51
52
53
54
55
56
57
58
›
»