MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Kolevka vinove loze je Mediteran a ne Kavkaz?
istraživanje pokažuje da je grožđe sa Kavkaza imalo ograničen doseg, dok su sa područja današnjeg Izraela i Palestine, kao i iz Libana, u Evropu i Afriku stigli mnogi preci današnjih vinskih sorti
Šef koji menja tok gastronomije na Balkanu
Talentovan je, precizan i tehnički izvanredan, a svoju kreativnost najbolje pokazuje na tanjirima u kojima se oslikava ceo Balkan
Vinski spektakl nadomak Ade Ciganlije
Kao malo koji drugi vinski događaj, Wine Mart, ove godine održan pod sloganom Umetnost koja se pije, jeste salon na koji se dolazi i da se uživa u degustaciji vina, i da se na njemu bude viđen
Gastro pregled: Prve zvezdice stižu u decembru?
Vodič je u Hrvatsku došao 2017. godine, ali je tek u izdanju za 2020. godinu jedan kontinentalni restoran uspeo da se ovenča prvom zvezdom - Noel u Zagrebu
Otvorena prva škola za pica majstore u Srbiji
Edukativni centar za pica majstore, Pizzaiuoli school, pokrenut je u saradnji sa cenjenom Asocijacijom pica majstora iz Napulja (Associazione Piz
Velike vinske kuće Bordoa dolaze u Beograd
Salon automobila Delta Motorsa na jedan dan će udomiti predstavnike nekih od najistaknutijih vinarija iz Bordoa i drugih vinskih regija Francuske:
Počela saradnja Tikveša i inovatora Đovanija Bigota
- Ovo je prilika da se razmene savremena svetska iskustva i prakse za proizvodnju zdravog, kvalitetnog grožđa od koga se proizvode vrhunska vina – navode u Tikvešu
Zlatna vina Srbije na okupu u Madlenijanumu
Inauguralni događaj ima za cilj da po prvi put okupi na jednom mestu vinarije čija su vina osvojila zlato na svetskoj sceni
Prvo na Festu, pa u restoranu Vanje Puškara
Salon vina u znaku mimoza
U organizaciji kuće Compania de Vinos Montenegro i hotela Lazure Meljine, svet ekskluzivnih vinskih nota (i ne samo vinskih) uz prisustvo 45 izlagača iz regiona i Evrope predstavljen je 17. i 18. februara
Stare sorte su najbolji “lek” za klimatske promene
Migel Tores, pripadnik četvrte generacije vinara u slavnoj kući Familia Torres, ispričao je da je traganje za zaboravljenim sortama ključ za bolje vinarstvo u budućnosti
VISOKA KUHINJA NA VRHU SRBIJE
Dugo već slušamo o bravurama šefova, somelijera i kompletnog osoblja restorana Bacco u nedavno renoviranom hotelu Grand
120 šljivovica na okupu
Prošlogodišnja degustacija šljivovica u vinoteci Wine & Pleasure obuhvatila je 70 rakija, a ove godine za nju je odabrano više od 120 etiketa
Najbolji restoran na svetu bira se u Valensiji
Prošlogodišnji izbor održan je u Londonu, a za najbolji restoran na svetu u 2022. godini izabran je Geranium u Kopenhagenu, na čijem je čelu slavni šef Rasmus Kofoed
Gastro pregled: Izvedite sami sebe u restoran!
Dok je u svetu to potpuno normalno, u našem društvu jedino je odlazak na kafu u solo varijanti, ali samo preko dana, pomalo prihvatljiv
«
‹
50
51
52
53
54
55
56
57
58
›
»