MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
BURGER ČIZ BY BITNI
Momci iz popularne beogradske hamburgerije Bitni Špirs rešili su da kreiraju specijalnu verziju čizburgera iz lanaca brze hrane (da, iz onog baš poznatog!) ali na njihov način
VINO JE FUZIJA ČOVEKA I TLA
U kući Benvenuti govore da su vinogradi u samom srcu njihove vinarske filozofije. Svi su smešteni na pozicijama koje objedinjuju i vrhunsku zemlju i klimu, i lepotu brižljivo preoblikovane prirode koju očekujemo od pitomih istarskih bregova
Tartufi - jestivi šumski dijamanti
U našim krajevima raste više vrsta tartufa koje imaju svoje tačno određeno mesto u gastronomskom i tržišnom poretku, ali, nažalost, javnost još nije u dovoljnoj meri upoznata sa nekim ključnim činjenicama u vezi sa njima
NAVUČEN NA DOBRA VINA
Vrlo direktan i neopterećen mistifikacijama svog posla ili viškom sujete, Aleks Zečević u razgovoru za Vino & Fino otvoreno priča o svom poslu, karijeri i aktuelnostima sa globalne vinske scene
NEŽNI DODIR DIMA
U poređenju sa sovinjon blanom koji nije odležavao u drvenim sudovima, Fumé Blanc ima snažnije telo i teksturu i to traži i nešto drugačiji pristup uparivanju sa hranom
RECEPT ZA KULINARSKU REVOLUCIJU
- Od svoje petnaeste godine sam sanjao da imam restoran kao što je DiverXO. Jako volim ono što radim, obožavam svoj posao. Volim da stvaram, ali i da sanjam i da snove pretvaram u stvarnost – kaže u razgovoru za Vino & Fino cenjeni Dabiz Munjoz
Vau, šta je ovo? Srbija? Kako?
O tome kako je bilo družiti se sa kritičarem na njegovom imanju, diskutovati i degustirati vina, Dragojlović za Vino & Fino, sasvim iskreno piše u prvom licu
Naša šljivovica na UNESCO listi svetske baštine!
U okviru procesa nominacije, komisiji UNESCO poslati su i uzorci tradicionalne srpske rakije od šljiva
Autohtono blago Srbije
Zajednička analiza uzoraka drevne DNK iz herbarijuma i uzoraka moderne DNK iz materijala prikupljenog iz današnjih starih vinograda, omogućava proučavanje i uspostavljanje mogućih odnosa između sorti i pruža priliku da zavirimo u istoriju i evoluciju sortimenta vinove loze u Srbiji
Oranž pioniri dolaze na festival Terroirs 2022
Na festival dolaze i vina iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Portugala, Mađarske i Francuske, a među najuglednijim gostima Terroirs 2022 biće Franko Terpin iz Italije, svetski poznat u krugovima poznavalaca naturalnih i oranž vina
Vino možda usporava gubitak pamćenja u starosti
Cilj istraživanja je bio da se utvrdi veza između konzumacije flavonola i memorijskih funkcija mozga, i to naročito kod starijih ljudi
Kaucija za boce ulazi u svet luksuznih pića
Kuća Rémy Martin odlučila je da pruži mogućnost kupcima da nanovo iskoriste ikoničke boce čuvenog konjaka Louis XIII, u zamenu za određeno umanjenje cene samog pića
Golovi uz mehuriće
Čuvena šampanjska kuća iz Remsa se i tokom ovog Mondijala, koji se održava u Kataru, postarala da ograničena serija šampanjca stigne u vinoteke širom planete tačno na vreme da uveliča sportsko slavlje
Predstavljen novi meni hotela Prezident Palace
Novi meni potpisuje mladi šef Uroš Vujošević koji je u hotel došao iz poznatog senjačkog restorana Grafičar i koji je na večeri predstavio pet novih jela kroz pet sledova uparenih sa odabranim vinima
Počeli Dani Istre u Šaranu
Tokom Dana Istre u Šaranu možete probati sve same prave delicije – od nezaobilaznih tartufa, preko pršute i istarskog govečeta, pa do morskih plodova i dobre morske ribe
«
‹
50
51
52
53
54
55
56
57
58
›
»