MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Počelo je prijavljivanje za sajam Wine Vision
Prioritet pri raspodeli izlagačkog prostora je po hronologiji prijavljivanja, što je i svojevrstan poziv izlagačima da što pre obezbede svoj štand na najvećem sajmu vina u ovom delu sveta.
Njujork Tajms: Beograd, prestonica koktela?
Pre dva dana u čuvenom Njujork Tajmsu objavljen je sjajan tekst o srpskoj bartending sceni iz pera novinara Dejvida Farlija koji je oduševljen beogradskim koktel barovima
Usluga otvaranja vina nije krađa niti prevara
Usluga otvaranja vina ne podrazumeva samo otvaranje boce: u nju ulaze otvaranje, servis u ispoliranim, vrhunskim čašama, rad konobara, struja i svi troškovi koje jedan ugostiteljski objekat može da ima
Kerolajn Gilbi MW predstavlja srpska vina na sajmu ProWein
U pozivu na masterklas koji počinje u nedelju u 10 ujutru navodi se da je ovo još jedna prilika da se vinska publika uveri u rastući kvalitet vina iz Srbije
Zaokret u Cetinjskoj otvara kuhinju
Nakon pažljivih priprema, novi, prvi meni je spreman i „na snazi“ će biti od 27. marta. Potpisuju ga šefovi Antonina Petković, Aleksandar Filipović i Viktor Mirilo
Kajli Minog vodi degustaciju na sajmu ProWein
Bezalkoholno vino samo je jedan deo vinskog portfolija Kajli Minog, koja je pod svojim imenom ranijih godina lansirala delikatni Kylie Minogue Vin de France Rose 2019, kao i penušavi Kylie Minogue Prosecco Rose 2020
SRBIJA JE SPREMNA ZA VRHUNSKE PENUŠAVCE!
Za sada, u ponudi će biti penušava vina tri proizvođača: iz Šampanje stižu Mouse Fils i Remi Leroy, a iz Burgundije dolaze kremani iz kuće Parigot & Richard
Pet lica šerija
Retko imamo priliku da, kao što je to bio slučaj prošlog petka u beogradskom restoranu Sette Noni, probamo šeri vina uz razjašnjenje detalja o njihovom nastanku i o detaljima krijadera i solera sistema
Gastro pregled: Borba za dobar vazduh
Ako ne računamo nekoliko restorana i barova u Beogradu u kojima su vlasnici sami, „na svoju ruku“ zabranili pušenje, ima ugostitelja i koji su se veoma potrudili da gosti nepušači mogu lepo da se provedu, pa čak i ako za stolom do njih sede pušači.
Drugi Wine Vision najavljen za novembar
Na Beogradskom sajmu okupiće se vinarije iz celog sveta, a akcenat događaja ponovo će biti stavljen na promociju vinske scene zemalja - članica inicijative Otvoreni Balkan: Srbije, Albanije i Severne Makedonije
Vinarija Aleksić lansirala je svoj prvi prokupac
Naša najvažnija autohtona sorta inspirisala je vinarke da se pridruže velikom sazvežđu naših vinarija koje vraćaju slavu prokupcu
Žensko lice vina
U novom broju magazina Vino & Fino, koji će se ovih dana naći pred čitaocima, pokušali smo da ispričamo priču o vinima i vinarijama u kojima su glavni likovi ženski
Stiže vino koje je dozrevalo u alpskom jezeru
Ceo poduhvat je osmislio i ostvario Paskal Perseval, vinar koji je na ideju da dozreva vino u ekstremnim uslovima visokih Alpa došao pre nekoliko godina
Vina Srbije čekaju nova zlata
Posetioci su u prostoru Bel Etage Opera Theatre Madlenianum degustirali vina koja su u proteklom periodu osvajala zlatne medalje na raznim međunarodnim ocenjivanima
Veliki uspeh Tikveša na ocenjivanju Mundus Vini
Vinarija Tikveš redovno učestvuje na Mundus Vini i drugim renomiranim svetskim vinskim takmičenjima i godišnje osvaja više od 100 medalja i specijalnih nagrada
«
‹
49
50
51
52
53
54
55
56
57
›
»