MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Dabiz Munjoz ponovo dolazi u Istru
Glavna tema festivala, najavljuju organizatori, biće održivost, kao jedna od trenutno najvažnijih tema u gastronomskom svetu
Najbolji ambasadori Hercegovine
Punih četrdeset godina Podrumi Vukoje 1982 bave se ograničenom proizvodnjom vrhunskih vina i alkoholnih pića
ŠPANIJA U SVETU EKOLOŠKIH VINA
Trend proizvodnje ekoloških ili organskih vina uveliko se ustoličio i intenzivno se razvija svuda, pa tako i u Španiji kao jednom od najvećih proizvođača vina na svetu
Vinarija Imperator – dva koraka napred!
Za onaj deo tržišta koji preferira gipka, sveža i lepršava, ali i dalje veoma karakterna vina, vinarija Imperator lansirala je dva nova vina: silu pod etiketom Nika i grašac koji se zove, jednostavno i domišljato, GRAШАЦ
BEOGRAD I DALJE BEZ ZVEZDICE
U novom izdanju za 2023. godinu nalazi se 17 beogradskih restorana
MERLO IZBA, 100% SRPSKI
Vinarija Izba Jovanović poznata je po vinima od merloa, a ove godine je njihov merlo iz berbe 2019 krunisan i platinastom medaljom na ocenjivanju Open Balkan Wine Trophy
Gastro pregled: Odličan provod, nejestiva hrana
Često se dešava da ono što ste pojeli usred izlaska kvalitetom potpuno odudara od dnevne ponude restorana. I nije samo kvalitet upitan, već i cene
Ponovo radi Cveće zla!
Novo Cveće zla nalazi se u okviru hotela Indigo i izgleda dosta drugačije od starog lokala – prostrano, sa belim stolnjacima i udobnim foteljama umesto starih, tvrdih hoklica iz Nevesinjske 12 sa Vračara gde je Cveće zla radilo do pre nekoliko nedelja
Pica majstor iz Srbije ponovo najbolji na svetu
Goran je osvojio prvo mesto na događaju World Stars Pizza & Port Wine na kome se od 2017. godine u pravljenju pica svih stilova takmiči četrnaest odabranih picajola iz svih delova sveta i šesnaest brendova porto vina
Otvara se GiG, novi restoran visoke kuhinje
Restoran će raditi pod sloganom GiG – Umetnost ukusa, koji sažima težnju da se na elegantan način spoje koncepti fine dining-a i održive gastronomije
Otvara se Tunaholic Fish Bar u Beogradu
Prvi Tunaholic Fish Bar otvoren je pre dve godine u Poreču i za veoma kratko vreme izdvojio se na hrvatskoj gastro sceni
GASTRONOMIJA JE LUDA ZABAVA
Berasategijevo kuvanje zasnovano je na njegovim životnim iskustvima i to posebno na vaspitanju koje je imalo ogroman uticaj na sam stil kuvanja ovog izuzetnog šefa
ORANŽ VINA SU POSTALA MEJNSTRIM
Urednik i osnivač sajta The Morning Claret, britanski vinski pisac Sajmon Dž. Vulf jedan je od vodećih svetskih autoriteta za oranž vina
Solidarnost tokom krize
Coke Academy je okupila četrdesetak vlasnika i menadžera HoReCa objekata, koji su na dvodnevnoj edukaciji dobili značajne savete i konkretne odgovore na brojna pitanja
NARANDŽASTA REVOLUCIJA
U najkraćem, oranž vina su, macerirana vina od belog grožđa, to jest pravljena postupkom koji se koristi za pravljenje crvenih vina od crnog grožđa
«
‹
49
50
51
52
53
54
55
56
57
›
»