MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Kopenhagen krije najbolju vinsku kartu na svetu
Kako prenosi Decanter, na takmičenju koje postoji od 2018. a sve do ove godine mahom se bavilo nordijskim restoranima, konkurencija je bila žestoka
Ugostiteljstvo se menja munjevitom brzinom
Učesnici su izdvojili ključne trendove i dešavanja, za koje smatraju da će u ovoj i narednoj godini trasirati put razvoja ugostiteljsta
Najbolji restoran na svetu je Central iz Lime
Restoran Central vode šefovi Virhilio Martinez i Pia Leon, koji već petnaest godina usavršavaju peruansku visoku kuhinju
Jedinstveno vinsko i gastro veče na ostrvu Lošinj
Program će početi masterklasom šampanjca koji će voditi Antoan Rolan-Bilekar, član šeste generacije čuvene francuske porodice
Najbolji grašci po izboru žirija GROW du Monde
Treći GROW du Monde biće održan u Mađarskoj 2024. godine, a ovo su vina koja su kvalitetom i karakterom privukla pažnju sudija na ocenjivanju u Kutjevu.
Jedanaesta Mišlenova zvezda za Hrvatsku
Restoran Korak nalazi se u sklopu porodične vinarije i predstavlja iskorak na gastro sceni Plešivice, koja je tokom poslednje decenije postala jedna od najzanimljivijih vinskih regija u Hrvatskoj
Dva trofeja i 31 zlato za Srbiju na 12. BIWC-u!
Srbija je na najvećem balkanskom vinskom takmičenju osvojila dva trofeja, i to za najbolje belo vino od autohtonih sorti (Vinčić Grand Fru 2020), i za jedno od dva najbolja polusuva vina (Despotika Nemir 2022)
Vinarstvo se ubrzano adaptira na promenu klime
Preduslov za nastavak stvaranja dobrih vina je svest o neophodnosti naučnog pristupa vinarstvu i vinogradarstvu, zaključak je konferencije koju je organizovala vinarija Tikveš
Otvorena Pretop pekara!
U novom prostoru prodaju se hlebovi od kiselog testa koji su, uz pečenje i šampanjac, i proslavili Pretop na Zemunskoj pijaci
Počelo je veliko ocenjivanje vina od grašca
Vina ocenjuje panel od dvadeset sudija iz celog sveta od kojih dvojica nose titulu Master of Wine Oni će tragati za vinima od grašca koja se izdvajaju kvalitetom i autentičnošću
Visoka kuhinja u srcu Srema
Šef restorana Fleur de Sel Nikola Stojaković osmislio je večeru u šest sledova, ali uz iznenađenja koja su stizala iz kuhinje, a nisu bila na meniju, bilo je tu mnogo više radosti za naša nepca
Jedinstveno gastro veče u bistrou Puter
- Vešto kreiran sled jela, samo za ovu priliku, preporučena vina, i osmesi vaših domaćina, uvod su u ovo gastronomsko druženje – navode u Puteru
100 žena: dve premijere i nova berba rozea
Vinarija 100 žena premijerno je predstavila vina Monsieur Merlot i Tamjanika i pohvalila se novom berbom roze merloa koji je prošle godine rasprodat do poslednje boce
Medalje iz Londona sijaju kao nikada do sada
U razgovoru sa dobitnikom nagrade Best in Show i osvajačima svih zlatnih medalja za Srbiju provejava zajedničko osećanje ponosa
Outstanding Serbia – novi broj u novom ruhu!
Peto izdanje magazina donosi novi vizuelni identitet i obilje priča o gastronomskom, vinskom i turističkom blagu naše zemlje
«
‹
49
50
51
52
53
54
55
56
57
›
»