MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gastro pregled: Zašto Beton hala ne voli ranoranioce
Kada biste poželeli da tokom jutra uživate u suncu i prvoj kafi u nekom od lokala u Beton hali, verovatno ne biste bili usluženi
Zen na vojvođanski način
Idite na salaše jer tamo se sprema domaća hrana, tamo ima i mira i tišine, ali ne manjka i veselja, tamo gde još ima onih koji će vas naučiti ili podsetiti kako se natenane uživa
TRAGOVIMA PREDAKA DO VELIKIH VINA
Šumadiji je teško podariti jednoznačni opis - njene planine, pitome rečne doline i zatalasani, brežuljkasti reljef deo su komplikovane slagalice, iste one koja i vinima Šumadije daje veliko šarenilo sorti i stilova
Noć vina u marini Portonovi
Više od 30 izlagača predstaviće svoje etikete na događaju koji će se održati u subotu, 29. jula
Aditivi u vinu od sada moraju i na etikete
Kako navodi Dekanter, ovo je najznačajnija zakonska modifikacija označavanja vina još od maja 1919,
Sa okusom mora
Dalmatinska vinska scena postaje sve bogatija upečatljivim i izvanrednim vinima, novim interpretacijama gotovo zaboravljenih sorti, novim vinarijama, pa čak i sasvim novim vinogorjima - poput Komarne
JEDNOSTAVNOST KOJA NE TRPI GREŠKE
Kulinarska definicija rižota vrlo je jednostavna: jelo iz severne Italije koje se dobija kuvanjem pirinča sa temeljcem do dobijanja kremaste strukture
Hrabrost za velike stvari
Intervju: Darko Matijašević, vinar
Esta Rose 2022 – letnji adut kuće Imperator
U Imperatoru kažu da se Esta Rose dobro uparuje sa brusketama, pastama sa crvenim sosom, jednostavnim picama kao što su margarita i kaprićoza, rečnom ribom i mnogim drugim jelima sa letnje i jesenje trpeze
Ovorena prva škola za pica majstore u Srbiji
Škola praktično radi od proleća ove godine i pokrenuta je u saradnji sa poznatom napuljskom asocijaciom picajola A.P.N. (Associazione Pizzaiuoli Napoletani)
Kuvanje je sreća
Ekskluzivno: Eduard Ksatruč, Disfrutar, Barselona
Pomeranje granica luksuza
Održan svetski samit somelijera za vodu
Somelijeri specijalizovani za vodu kadri su čak i da preporuče uparivanja sa hranom, baš kao i somelijeri za vino
Gastro pregled: Ništa bez gazde!
Ugostiteljska industrija kreće se ka restoranima u kojima je atmosfera među gostima i osobljem prisnija, i gde šef praktično poznaje gosta
Ana Roš odustala od restorana u Istri!
Razlog za takvu odluku je neslaganje sa investitorima oko vizije restorana
«
‹
47
48
49
50
51
52
53
54
55
›
»