MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Regionalna vinska elita dolazi na Grand Tasting
Vertikale, premijere, radionice na kojima će biti degustirana vina kojih odavno nema u prodaji – sve ovo su aduti dešavanja na kome su učešće najavile neke od najznačajnijih regionalnih vinskih kuća
Rekordi u Poreču i jedno veliko iznenađenje
Titula Best in Show ovoga puta nije ostala u Istri već je pripala italijanskom vinu Passito Na'jm 2020 vinarije Cantine Colosi
Objavljen novi Gault & Millau vodič za Sloveniju!
U novom izdanju poznatog vodiča nalazi se 180 restorana, više od 100 POP mesta, 93 vinska podruma sa 278 ocenjenih uzoraka vina i 25 slovenačkih turističkih farmi
Fruška gora, pijace i noćni život metropole
I ovaj broj predstavlja skrivena i manje skrivena blaga naše zemlje, od vina i hrane, preko velikih turističkih destinacija, do skrivenih kutaka u kojima buja urbana kultura
Rkaciteli će se od sada gajiti i u Francuskoj
Kako navodi magazin Vitisphere, sorta rkaciteli ima slične karakteristike kao sorta kolombar, što je čini veoma podesnom za uzgajnje u Gaskonji
Promocija Matošević vina posvećenih Vladi Divljanu
Istarska vinska kuća će prvog dana Weekend Food Festivala, u petak, 14. aprila, predstaviti liniju vina sa etiketama nadahnutim pesmama čuvenog beogradskog muzičara
Gastro pregled: Budite „pet friendly“ do kraja!
U više od polovine restorana u Beogradu u kojima je boravak kućnih ljubimaca dozvoljen, može vam se desiti da vas ipak vrate s vrata
Pet medalja za Baraba rakije na takmičenju IWSC
Među nagradama su i tri zlata, prvi i jedini put dodeljena za srpsku kajsiju, viljamovku i lozu, uz jedinstveno priznanje Outstanding Gold za Baraba lozu, koja je osvojila neverovatnih 99 poena
Premijera dva penušavca i degustacija premijum vina
Počelo se sasvim neočivano, sa dve premijere i to penušave! Trend razvoja domaćih penušavih vina nije zaobišao ni vinariju Zvonko Bogdan
Vanja Puškar kuva na gala večeri u Rovinju
Vodeći šefovi iz celog sveta i iz regiona zaintrigiraće nepca gostiju na gala večerama koje će se održavati u nekoliko nagrađivanih rovinjskih restorana
Luka Gardini i Tomaž Kavčič predstavili vina Balkana
Masterklas, održan 4. aprila, bio je ispunjen do poslednjeg mesta, a neki su i stajali sa strane
JaM ima novi meni i još ponešto novo!
Fini beogradski restoran JaM od danas ima novi meni i ne samo to, već i novu koktel kartu sa čak devet signature koktela koje jedva čekamo da probamo
Izašao je novi broj magazina Vino & Fino
Vremenske prilike možda nisu u skladu sa kalendarom, ali je zato 47. broj magazina Vino & Fino sav u znaku proleća
Vina Pilato: ljubav koja traje tri generacije
U Lašićima, selu kod Poreča, Ivan Pilato posadio je mali zasad vinove loze i tako označio početak vinske priče koja traje već tri generacije
Vinarija Tikveš u borbi protiv klimatskih promena
IWCA, kao partner Ujedinjenih nacija u borbi protiv klimatskih promena, obavestio je javnost da su, pored Tikveša, nove članice grupe idve poznate američke vinarije, Opus One Winery и Ste. Michelle Wine Estates
«
‹
47
48
49
50
51
52
53
54
55
›
»