MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Više od 13 hiljada ljudi posetilo Muzej viskija
Tokom pola godine rada realizovane su edukativne radionice o viskiju i viski koktelima, kao i druženja sa specijalnim gostima iz sveta filma i pozorišta, kao i uzbudljivi koncert Električnog orgazma u bašti Muzeja
Vuk Vuletić na svetskom takmičenju somelijera
Vuk Vuletić je minulog decembra pobedio na konkursu za izbor takmičara koji će predstavljati Srbiju i njeno udruženje somelijera SERSA na ovom važnom nadmetanju
Merlot Zvonko Bogdan: Zrelost i koncentracija
U palićkoj kući kažu da su se merlou vratili zahvaljujući shvatanju da za njega imaju savršen položaj, koji ovom vinu daje kontinuirani kvalitet
Gastro pregled: Beograd je (bio) Njujork
Nije ugostiteljstvo cvetalo samo pred Novu godinu, već i dalje cveta, u sred januara, po pravilu najslabijeg meseca za restoratere
U Beogradu je otvoren Gentleman’s Lounge
Pored internacionalnih brendova cigara, ovde možete uživati u prvoj srpskoj cigari zvanoj Despot koja je proizvedena u Nikaragvi.
Na Dekanteru će se ocenjivati i vino u limenkama!
Ovaj veliki korak za najpoznatije vinsko ocenjivanje na planeti rezultat je značajnih pomaka na tržištu vina ka netradicionalnim ambalažama koje ostavljaju manji “ekološki otisak”, navode u Dekanteru
DOBRA RIBA I DEČIJE BOLESTI
Tunaholic za sada istinski pati od loše organizacije, a rečenica „Pa, tek smo počeli“ i nije neko opravdanje
Vina iz Srbije među zvezdama sajma WineOS
Ove godine u izlagačkom prostoru predstaviće se više od sto proizvođača na devedesetak izlagačkih mesta
Rene Redžepi sledeće godine trajno zatvara Nomu
Noma će, najavljuje Redžepi, postati food lab, to jest mesto koje će na kućne adrese gurmana isporučivati savršeno spremljene, autorske namirnice
The Washington Post hvali beogradske restorane
Na gastronomskom radaru novinarke Lajze u našoj prestonici našlo se nekoliko pažljivo odabranih restorana koji se smatraju veoma značajnim u domaćim ugostiteljskim krugovima
SVETSKO TRŽIŠTE TRAŽI AUTOHTONE SORTE
Intervju: Jelena Živanović. vinarija Tarpoš
Dobra etiketa može da proda i loše vino
U istraživanju čiji su rezultati objavljeni neposredno nakon Nove godine učestvovalo je 1.800 vinoljubaca širom sveta
Prvi čovek LVMH prestigao Maska po bogatstvu
U portfoliju kuće LVMH su, pored ostalog, francuske vinske kuće Moët & Chandon, Château D’Yquem, Veuve Clicquot i Krug
MASNA, SLASNA I DEKADENTNA
Foa gra džigerica, ali ona prava, od kljukane guske ili patke, neodoljivi je i pomalo kontroverzni delikates duge i zanimljive istorije
Pet vinskih trendova za godinu pred nama
Godina 2023, kažu stručnjaci, biće obeležena nastavkom trendova koji su diktirani klimatskim promenama i vanrednim uslovima života i rada
«
‹
47
48
49
50
51
52
53
54
55
›
»