MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Pet medalja za Baraba rakije na takmičenju IWSC
Među nagradama su i tri zlata, prvi i jedini put dodeljena za srpsku kajsiju, viljamovku i lozu, uz jedinstveno priznanje Outstanding Gold za Baraba lozu, koja je osvojila neverovatnih 99 poena
Premijera dva penušavca i degustacija premijum vina
Počelo se sasvim neočivano, sa dve premijere i to penušave! Trend razvoja domaćih penušavih vina nije zaobišao ni vinariju Zvonko Bogdan
Vanja Puškar kuva na gala večeri u Rovinju
Vodeći šefovi iz celog sveta i iz regiona zaintrigiraće nepca gostiju na gala večerama koje će se održavati u nekoliko nagrađivanih rovinjskih restorana
Luka Gardini i Tomaž Kavčič predstavili vina Balkana
Masterklas, održan 4. aprila, bio je ispunjen do poslednjeg mesta, a neki su i stajali sa strane
JaM ima novi meni i još ponešto novo!
Fini beogradski restoran JaM od danas ima novi meni i ne samo to, već i novu koktel kartu sa čak devet signature koktela koje jedva čekamo da probamo
Izašao je novi broj magazina Vino & Fino
Vremenske prilike možda nisu u skladu sa kalendarom, ali je zato 47. broj magazina Vino & Fino sav u znaku proleća
Vina Pilato: ljubav koja traje tri generacije
U Lašićima, selu kod Poreča, Ivan Pilato posadio je mali zasad vinove loze i tako označio početak vinske priče koja traje već tri generacije
Vinarija Tikveš u borbi protiv klimatskih promena
IWCA, kao partner Ujedinjenih nacija u borbi protiv klimatskih promena, obavestio je javnost da su, pored Tikveša, nove članice grupe idve poznate američke vinarije, Opus One Winery и Ste. Michelle Wine Estates
Nacionalni parkovi - prirodni dragulji Srbije
U časopisu su predstavljeni svih pet nacionalnih parkova Srbije: Fruška gora, Tara, Đerdap, Kopaonik i Šar planina, kao i područja Stare planine i planina Kučaj-Beljanice za koje je najavljeno da će postati nacionalni parkovi
Vina Balkana među zvezdama sajma Vinitaly
Bogata ponuda ovog zajedničkog, atraktivno dizajniranog štanda privukla je mnoge vinoljupce, a vinske posvećenike očekuje i dubinski uvid u svet balkanskih vina
Novi šef kuhinje od danas u Salonu 1905
Miša Aljehin je u Beograd došao nakon višegodišnjeg kulinarskog rada u Sloveniji, a na mestu šefa kuhinje u Salonu 1905 zamenio je izvanrednog Davida Šimunića
Gastro pregled: Nova poskupljenja u restoranima
Javili su mi se i neznani i znani ugostitelji da mi kažu da situacija i nije baš tako jednostavna i da su restorateri bukvalno primorani da podignu cene. U protivnom, kriza će do kraja godine, kako sami predviđaju, zatvoriti više od polovine restorana u Beogradu
Antinori je najpoštovaniji vinski brend na svetu
Evropa je i u ovom izdanju liste ostala najvažnija vinska regija na svetu, sa 32 mesta na listi, a samo Francuska je zastupljena sa čak četrnaest vinskih brendova
Svetski šefovi stižu u Rovinj
Festival će trajati tri dana i na njemu će neka od najvećih imena svetske i lokalne kulinarske scene na brojnim predavanjima i panelima raspravljati o aktuelnim trendovima u kuhinjama širom sveta
Najbolji restoran na svetu poskupeo gotovo dvostruko
Rasmus Kofoed, šef restorana Geranium, početkom marta šokirao je svojim novim modelom poslovanja
«
‹
1
2
3
4
5
6
7
8
9
›
»