MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Prolećni Ukus fest održava se u subotu
Posetioci ove jednodnevne manifestacije moći će da uživaju u degustaciji i kupovini najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda, vina, likera, domaćih sokova i različitih đakonija iz domaće radinosti
Novo izdanje Gault & Millau vodiča za Srbiju je u prodaji!
Gault & Millau 2023 odštampan je na više od 300 strana, sa više od dve stotine recenzija restorana od Horgoša do Vranja
Istorija srpskog vinarstva u dvanaest priča
Izložba Vinska kraljevska Srbija predstavljena je kroz dvanaest priča u kojima posetioci mogu saznati pregršt interesantnih činjenica o istoriji vina na ovim prostorima
Vinarija Tikveš uvela mobilno punjenje vina
Dolazak prve mobilne punionice vina rezultat je dugogodišnje saradnje Tikveša sa italijanskim i svetski poznatim proizvođačem opreme za punjenje vina GAI
U subotu drugi Zemunski salon vina i umetnosti
Od 15 do 21 čas, oko 40 domaćih vinarija i destilerija predstaviće svoje etikete, od dobro poznatih vina, rakija i druguh destilata, do poneke premijere
Crna ovca se ovog leta otvara u Zagrebu
Crna ovca u Beogradu otvorena je pre gotovo deset godina, a sada je ima na četiri lokacije u prestonici, i na jednoj u Novom Sadu
ZRENJANIN DOMAĆIN SLAVNIM VINARIMA
Uz dobru hranu i bogat muzički program, ljubitelji vina moći će da degustiraju vina iz Šumadije, Srema, Župe, Banata, Subotice i ostalih vinogorja Srbije, uz goste iz Severne Makedonije, Hrvatske, Rumunije i Slovenije
U toku su prijave za BIWC
Prijave za takmičenje su u toku, a vinari iz Srbije imaju jednu posebnu pogodnost – ove godine za njih neće biti troškova slanja uzoraka vina u Rumuniju
Poreč spreman za Vinistru
Regionalni vinari odlično se nose sa izazovima teških vremenskih prilika, navodi Kerolajn Gilbi MW, predsednica žirija Vinistre, sumirajući rezultate Vinistrinog ocenjivanja
Rok zvezde ugostiteljske scene
Pogledajte samo kakav sjajan izbor bistroa je u glavnom gradu – od klasičnih francuskih, preko šarmantnih lokalnih bistroa sa domaćom hranom u fokusu, do onih, tipičnih beogradskih, koji se za čas pretvore u klub sa živom svirkom u kom se đuska do ranog jutra
Gastro pregled: Najbolji prema vodiču Gault & Millau
Prema pravilima Gault & Millau vodiča, najveće priznanje koje jedan restoran može da osvoji je pet kuvarskih kapa, odnosno do maksimalnih dvadeset poena, a ni ove godine, kao ni prošle, nije ga dobio nijedan restoran u Srbiji
Toskanski umetnik i njegova remek-dela
Za Somelijersku beležnicu magazina Vino & Fino, Dušan Vranić je odabrao vina Testamata i Colore, po jednu staru i po jednu novu berbu
Restoran Garden ponovo u vodiču Gault & Millau
Za Dušana Mihajlovića, šefa kuhinje restorana Garden, kvalitet i izuzetan ukus koga ćete se sećati i nakon odlaska iz restorana, glavni su lajtmotivi restorana, uz tradicionalne tehnike kuvanja
RENESANSA NA VRŠAČKOM BREGU
Moderna oprema, obnovljeni stari podrumi, izvrsni restoran, novi vinogradi, autentične sorte i mladi tim enologa u vinariji Drašković na putu su da povrate slavu Vršačkom vinogorju
Srbija zablistala u novom vodiču Gault & Millau
Na ceremoniji održanoj u beogradskom hotelu predstavljeno je novo izdanje vodiča za Srbiju, u kome se ove godine našlo 144 restorana, više od 100 POP restorana, uz 34 vinarije i 10 destilerija
«
‹
45
46
47
48
49
50
51
52
53
›
»