MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Raimonds Tomsons je najbolji somelijer na svetu!
Pored Tomsonsa, u finalu su se našli i Rize Čoi iz Kine (bronza) i Nina Denmark iz Danske (srebro).
Gastro pregled: Ima li istine u filmu ’Meni’?
Šta mislite, da li je atmosfera u kuhinji Slovikovog restorana preuveličana ili ne?
Restoran Bacco – gastronomski vrh Kopaonika
Ovde je sve podređeno dobrom osećaju i prefinjenim zadovoljstvima, sa posebnim akcentom na vrhunske gastronomske doživljaje.
Srbija bez predstavnika u nastavku svetskog takmičenja somelijera
Polufinalisti dolaze iz Austrije, Belgije, Kine, sa Kipra, iz Danske, Francuske, sa Islanda, iz Japana, Letonije, Malezije, Norveške, sa Novog Zelanda, iz Južne Afrike, Švajcarske, sa Tajvana i iz SAD.
Danas je Svetski dan pice
Svetski dan pice prilika je da se još jednom podsetimo na činjenicu da ovo jelo i u našoj zemlji doživljava veliki uspon – sve je više restorana koji nude autentične napuljske pice, od originalnih sastojaka, i napravljene zahvaljujući veštini vrhunski obučenih picajola
Najbolja vina Balkana biraju se u Transilvaniji
Ceremonija dodela nagrada, biće održana u ambijentu koji ostavlja bez daha – u zamku Teleki u Posmusu, izgrađenom 1634. godine
Vuk Vuletić: Težak test i izazovna degustacija
Vuk Vuletić, kaže za Vino & Fino, pred početak trećeg, praktičnog ispita u okviru četvrfinalnog programa, da je prvi dan doneo zanimljive izazove
Počinje nadmetanje za titulu prvog somelijera sveta
Takmičari su juče prispeli u glavni grad Francuske. Među njima je i naš predstavnik Vuk Vuletić, koji je prošlog decembra pobedio na konkursu za našeg predstavnika na nadmetanju koje se po prvi put od 1989. godine održava u Francuskoj
Priznanje kući Matijašević za primenu IoT rešenja
Među dobitnicima nagrada, koje se dodeljuju u organizaciji magazina PC Press, našla i jedna vinarija, i to mlada kuća Matijašević
Preporuka Dekantera za žilavku Carsko vino 2018
Vrhunska žilavka (sa malim dodatkom tradicionalne sorte bena) već duži niz godina jedna je od najvažnijih etiketa u Hercegovini
Visoke ocene magazina Dekanter za vina iz Srbije
- Ova selekcija 15 vina za cilj ima da prikaže ono što Srbija radi najbolje. Neka vina već su osvajala nagrade a neka su lični favoriti - navodi Gilbi u uvodnom tekstu
Mesara Morava otvorila bar u Merkatoru
Koncept je jednostavan, birate izložene komade mesa iz vitrine ili sa jelovnika, a onda vam ga Moravini momci pripreme na grilu ili u roštilj peći
Uručena su Mišlen priznanja za 2023. godinu
Ovo je druga po redu selekcija beogradskih restorana. Prva je bila 2022. godine kada se na listi našlo 14 restorana, dok je ove godine crvenu pločicu ponelo njih 17
Dekanter u novom broju pisao o Srbiji na 15 strana!
Najčuveniji vinski magazin na planeti objavio je, u februarskom broju, posebnu celinu posvećenu srpskom vinarstvu – od istorije, preko najvažnijih sorti, do odabranih vina i restorana u kojima se slave visoka gastronomija i vinska kultura
Kulen, hleb, prokupac i skrivene atrakcije Srbije
Ovog puta u „glavnoj ulozi“ su vrhunski zanatski hlebovi, kulen kao jedan od najvećih dometa regionalne gastronomije, vina od prokupca i – najbolji burgeri u Beogradu i Novom Sadu
«
‹
45
46
47
48
49
50
51
52
53
›
»