MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
VISOKA KUHINJA NA VRHU SRBIJE
Dugo već slušamo o bravurama šefova, somelijera i kompletnog osoblja restorana Bacco u nedavno renoviranom hotelu Grand
120 šljivovica na okupu
Prošlogodišnja degustacija šljivovica u vinoteci Wine & Pleasure obuhvatila je 70 rakija, a ove godine za nju je odabrano više od 120 etiketa
Najbolji restoran na svetu bira se u Valensiji
Prošlogodišnji izbor održan je u Londonu, a za najbolji restoran na svetu u 2022. godini izabran je Geranium u Kopenhagenu, na čijem je čelu slavni šef Rasmus Kofoed
Gastro pregled: Izvedite sami sebe u restoran!
Dok je u svetu to potpuno normalno, u našem društvu jedino je odlazak na kafu u solo varijanti, ali samo preko dana, pomalo prihvatljiv
Dva nova nosioca titule Master of Wine
Tokom tačno sedamdeset godina koliko je prošlo od prvog ispita za titulu Master of Wine, 500 ljudi dobilo je mogućnost da svom imenu dodaju skraćenicu MW koja otvara sva vrata u svetu vina
Novi putevi za srpska vina
Koževnikova kaže za Vino & Fino da je njena ideja - puna afirmacija vina proizvedenih u Srbiji, koja bi se našla na rafovima mnogobrojnih prodavnica i vinoteka u Rusiji
Šef iz Srbije sudi na Global Chefs Challenge
Dejan je ka Riminiju gde se takmičenje i odigrava krenuo krajem prošle nedelje sa srpskom delegacijom od sedam kuvara koji će se takmičiti za titulu najboljih i to u sve četiri kategorije – senior, junior, vegan i pastry
Vinski skup u Novom Sadu
Pored vinarija sa Fruške gore i iz Šumadije, Župe i drugih vinskih krajeva Srbije, na Wine Fest dolaze i gosti iz Hrvatske, Crne Gore, Severne Makedonije...
Gastro pregled: Zašto bakšiš ne može na karticu?
Francuzi sve ređe uživaju u crvenom vinu
Francuske vlasti nedavno su opredelile 160 miliona evra za destilaciju viškova vina, ali Bernar Faž kaže da ovakve mere nisu dovoljne i da su potrebne promene na strateškom nivou
Tikveš predstavio prvo vino od organskog grožđa
Prateći, kako su saopštili u ovoj velikoj vinskoj kući, savremene svetske trendove u gajenju grožđa i proizvodnji vina, Tikveš se opredelio za organsku proizvodnju na lokalitetu Lepovo
Ugostiteljski objekti u Beogradu u kojima je zabranjeno pušenje
Pre nekoliko dana, ministarka zdravlja je u Skupštini zatražila podršku za novi zakon, a bura oko zabrane pušenja u restoranima digla se i na društvenim mrežama
Noma prikupila pomoć za Tursku i Siriju
Za slavnog šefa, kako je napisao na svom Instagram profilu, Gaziantep je jedan od najboljih gradova u kojima je bio „neverovatno mesto, sa neverovatnim ljudima“
Prvi bistro Ane Roš
Ovaj pop up bi trebalo da je samo uvertira za ono što uskoro sledi, a to je otvaranje „pravog“ bistroa sa potpisom Ane Roš u Ljubljani
Bar za ljubitelje klekovače
Osim u ukusu njihove tradicionalne klekovače, ovde možete probati i još dvadeset različitih šljivovica, travarica i voćnih rakija
«
‹
44
45
46
47
48
49
50
51
52
›
»