MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Vino iz Srbije među 50 najboljih na Dekanteru!
Ovo je najveći uspeh savremenog srpskog vinarstva i ujedno ogroman podsticaj za sve vinare koji stvaraju vina od grašca
U Transilvaniji su izabrana najbolja vina Balkana
Nakon završetka ocenjivanja, u petak, 3. juna, održana je i gala večera sa dodelom nagrada Best in Show za najbolje ocenjena vina iz pojedinačnih zemalja učesnica. Best of Show za Srbiju ove godine osvojio je Grašac 2020 vinarije Vinčić
Da li biste probali martini sa narendanim sirom?
Iza koktela stoji peruanski barmen Karlos Ruiz, koji mu je 2022. dao ime Cafe con Queso, a u anglosaksonskom svetu i širom ostatka planete novostvoreni koktel proslavili su barmen Džonatan Dejvid Stanjard i influenser Džordan Hjuz
Praznik vina u najlepšoj beogradskoj bašti
Na više od 5 hektara površine predstaviće se 80 vinarija iz Srbije, regiona i sveta, a u vinu će se uživati uz bogat muzički program i odabranu hranu
Gastro pregled: Ako je verovati meteorolozima…
Uz dodatni posao koji stvara zaposlenima, koji se i bune i negoduju zbog unošenja i iznošenja bašti i brisanja stolova i stolica, kiša ugostiteljima donosi i manju zaradu na početku sezone
Gastronomski raj na bregu iznad Dunava
Kako smo se uverili u sredu uveče, u restoranu Fleur de Sel akcenat je stavljen na izvanrednu hranu, jedinstvene i pažljivo odabrane i uparene namirnice u atraktivnoj i katkad neočekivanoj izvedbi
Nanočestice zlata za bolju aromu vina
Kako su pokazali rezultati istraživanja, nanočestice zlata uklonile su do 45% vodonik-sulfia iz vina, a ovaj tretman je efikasan i u uklanjanju složenijih sumpornih jedinjenja kao što je metan-etiol
Novi početak splava Viva
Promene u meniju praćene su i osveženim dizajnom lokala, pa je tako od prepoznatljivog narandžastog objekta Viva postala upečatljiv crveni splav sa dosta cveća, i bez slobodnog stola u letnjim mesecima, a naročito vikendom
Najbolja vina, autentična hrana, i gosti iz celog sveta
Na događaju kome su prisustvovali predstavnici 62 vinarije, 13 destilerija i 7 distributera, ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković istakla je da je Wine Vision by Open Balkan mnogo više od sajamske manifestacije
Otvara se prvi Hyatt resort u Crnoj Gori
Gastro pregled: Idete li u hotelske restorane?
Veliki broj restorana sa Mišlenovim zvezdicama smešten je upravo u hotelima, kao i neki od najboljih svetskih barova, i po pravilu, u njima se traži mesto više, a rezervacija je neophodna
Udruženje Balkanska vina - novi most saradnje
Simpozijum održan u Skoplju bio je kulminacija jednonedeljnog putovanja, gde su renomirani svetski vinski novinari posetili šest država Zapadnog Balkana
GROW du Monde ove godine u Hrvatskoj
Grašac je regionalna sorta ogromnih potencijala i bogate istorije, a sam naziv takmičenja, GROW, predstavlja akronim sastavljen od različitih naziva grašca: Graševina, Olaszrizling i Welschriesling
Bagrina: cvetna tajna istočne Srbije
Nakon dugog perioda koji je bagrina provela u poluzaboravu i na putu ka potpunom nestajanju, bagrina je ušla u fokus javnosti, što kroz hit seriju Tajna vinove loze koja je prikazana pre dve godine, što kroz napor vinara i vinskih stručnjaka da je vrate na zasluženo mesto na vinskoj mapi Srbije
Vino, kotlići, smeh i fruškogorski drumovi
Uprkos kiši i lošem vremenu, prošlog vikenda, nas petoro kolega, drugara i hedonista iz Vino & Fino redakcije krenuli smo na trodnevnu ekskurziju na Frušku goru, odlaganu puno puta do sada
«
‹
43
44
45
46
47
48
49
50
51
›
»