MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
U Novi Sad na grašac!
Drugi Festival grašca, manifestacija posvećena sorti od koje se prave izvrsna i svetski poznata vina, biće održan u subotu, 8. jula na Bulevaru Mihajla Pupina 18, odnosno na platou preko puta Dunavskog parka.
Rapsodija u četiri ruke
U četiri ruke, šefovi Moses Džejlan, dobitnik dve Mišlenove zvezde i Mihael Golenc, šef restorana Alfred Keller, priredili su večeru za dugo pamćenje
Francuzi prepolovili potrošnju crvenog vina!
Mladi Francuzi sve više piju bezalkoholna pića, a broj konzumenata vina uzrasta od 18 do 35 godina opao je za 7% između 2011. i 2021. godine
Veliko priznanje za penušavac iz Engleske
Patrik Šmit MW, predsednik žirija u kome je pored njega bilo još pet nosilaca titule Master of Wine, ocenio je da nagrađeno vino ima izuzetan sklad aroma kuvanih jabuka, svežeg hleba i lisnatog testa, kao i britku i suvu završnicu
Pedro Paskal promoviše čileanski sovinjon blan
Paskal će do 27. avgusta promovisati vino Reserva Especial Sauvignon Blanc, koje vinarija opisuje kao "đavolski osvežavajuće"
Migel Tores: Zaustavimo ludilo klimatskih promena!
- Često me pitaju koje je najveće iskušenje za vinski sektor, i uvek, bez zrna sumnje, odgovaram da su to klimatske promene – govori Tores
U Pompejima se pekla pica?
Jelo prikazano na freski naslikano je na zidu kuće koja se nalazila blizu jedne od pekare koja je opskrbljivala stanovnike grada uništenog u erupciji Vezuva 79. godine nove ere, a arheolozi su ga pronašli tokom nedavnih radova u centru Pompeja
Džensis Robinson lansirala katalog starih loza
Puštanje u rad sajta Old Vine Registry vrhunac je dugogodišnje inicijative Džensis Robinson, koja je pre više od 15 godina počela da piše o baštini starih loza
Porto Montenegro dočekuje vinsku elitu
Organizatori kažu da je, ako je suditi po preliminarnoj listi vinarija-izlagača, pred nama najbolji dosadašnji SuperWine
Vinski šou sa dronovima na nebu iznad Bordoa
Dronovi su u savršenoj koordinaciji pravili očaravajuće i složene oblike na nebu, od elegantnih vinskih čaša, preko buradi i grozdova, do složene animacije točenja vina
Vino smanjuje smrtnost od srčanih bolesti
Laka do umerena konzumacija vina ima pozitivan uticaj na zdravlje, pokazala je studija, tako što, na primer, smanjuje nivo "lošeg" holesterola i unapređuje dugoročnu prognozu za one koji su u većem riziku od infarkta
Prvi Hyatt u Crnoj Gori
Hyatt Regency Kotor Bay Resort smešten je na Markovom rtu, lokaciji koja je prepoznata kao prirodno lečilište
Kopenhagen krije najbolju vinsku kartu na svetu
Kako prenosi Decanter, na takmičenju koje postoji od 2018. a sve do ove godine mahom se bavilo nordijskim restoranima, konkurencija je bila žestoka
Ugostiteljstvo se menja munjevitom brzinom
Učesnici su izdvojili ključne trendove i dešavanja, za koje smatraju da će u ovoj i narednoj godini trasirati put razvoja ugostiteljsta
Najbolji restoran na svetu je Central iz Lime
Restoran Central vode šefovi Virhilio Martinez i Pia Leon, koji već petnaest godina usavršavaju peruansku visoku kuhinju
«
‹
41
42
43
44
45
46
47
48
49
›
»