MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Princeps: prva srpska vinarija posvećena penušavcima
Vinar Mitar Deurić kaže da je ovo veoma važan korak u radu fruškogorske vinarije
Prva konferencija o budućnosti luksuza
Tokom dva dana trajanja konferencije, 4. i 5. oktobra 2023. stručnjaci i predstavnici uspešnih biznisa baviće se perspektivom luksuznog sektora na regionalnom i globalnom tržištu
Walk & Wine 2023: Vinska šetnja Fruškom gorom
Prva šetnja kroz vinograde Fruške gore počeće u nedelju u 10 ujutru na iriškom Ribarskom trgu, a ture će se potom organizovati na svakih pola sata, u grupama od 50 posetilaca sa vodičem
Gordana Čučković, Vinum: Budućnost je u prodaji vina na pragu vinarije
Gordana Čučković sa velikim entuzijazmom govori o izuzetno zanimljivim grašcima ove kuće, a naročito o barikiranom grašcu koji je ponos vinarije, o frankovki, pa i o bermetu koji je favorit stranim gostima
Trebinje poziva na Sedmi salon žilavke
U četvrtak, 17. avgusta, na Sedmom salonu žilavke očekuje se dolazak, kao i prošle godine, brojnih vinarija koje će predstaviti oko 70 različitih etiketa vina od žilavke
Uklesano u kamenu: Crvena vina vinarije Matalj
Promocija Zamne 2020, novog crvenog vina negotinske vinarije Matalj, kao i retrospektivna degustacija nekih već poznatih etiketa: od Bukovskog Cuvea do Kremena i Kremen Kamena, učvrstila je reputaciju Negotinske krajine kao jednog od najboljih regiona za vrhunska crvena vina u Srbiji
MALIM KORACIMA DO SAVRŠENSTVA
Duboko verujući da ga je sudbina sama okrenula prema vinu i Biserno vinariji, Nikolo Marciki Lenci priča za Vino & Fino kako je sve počelo
OD JAPANSKE MANGE DO SOMELIJERA IZ ZIMBABVEA
David Šimunić – novi šef kuhinje u Square Nine
Na čelo kuhinje Square Nine-a dolazi iz prestoničkog restorana Salon 1905, a na toj funkciji od septembra ove godine zameniće šefa Dušana Todića koji se ponovo vraća u San Dijego
Bordo 2022: Žega i suša
Sonja Stojić, distributerka vina i velika poznavateljka francuskog vinskog podneblja, u svojoj analizi berbe 2022. u Bordou ispričala je uzbudljivu priču o godini visokih temperatura i nesvakidašnjih suš
Zemunski Thyme uskoro i u centru Beograda!
Osnivači ovog malog street food bistroa koji je zaludeo Beograđane, šefovi Nikola Rosić, Nenad Atanasković i Krsto Simović već užurbano rade na otvaranju novog objekta koji će se nalaziti u strogom centru grada
Novi dragulj Boke
Limoneto je, govore u ovom lokalu, savršena letnja oaza koja svojim posetiocima nudi više od ukusne hrane, odmora uz more i dobre zabave uz autentično mediteransko iskustvo
Gastro pregled: Zašto Beton hala ne voli ranoranioce
Kada biste poželeli da tokom jutra uživate u suncu i prvoj kafi u nekom od lokala u Beton hali, verovatno ne biste bili usluženi
Zen na vojvođanski način
Idite na salaše jer tamo se sprema domaća hrana, tamo ima i mira i tišine, ali ne manjka i veselja, tamo gde još ima onih koji će vas naučiti ili podsetiti kako se natenane uživa
TRAGOVIMA PREDAKA DO VELIKIH VINA
Šumadiji je teško podariti jednoznačni opis - njene planine, pitome rečne doline i zatalasani, brežuljkasti reljef deo su komplikovane slagalice, iste one koja i vinima Šumadije daje veliko šarenilo sorti i stilova
«
‹
39
40
41
42
43
44
45
46
47
›
»