MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Rekonstrukcija rinflajša – izazov za šefove iz regiona
Na koji način će najkreativniji šefovi regiona odgovoriti izazovu modernizacije i rekonstrukcije tradicionalnog rinflajša, pomalo zapostavljenog gastro bisera i omiljenog jela cara Franca Jozefa, saznaćemo u Mokrin House, 17. maja
Stefan Barca: Visoka kuhinja nije održiva
- Privlači me da radim u održivom restoranu, u kome se plate isplaćuju na vreme. Iako kuvarski posao radim iz ljubavi, radim ga zbog novca - govori Stevan Barca
Masterklas u Buda Baru posvećen tajnama koktela
Događaj namenjen predstavnicima medija obuhvatio je učenje miksološke umetnosti, demonstraciju tehnika i dodelu nagrada za najbolje koktele učesnika
Otvoren je još jedan Ž burger u Beogradu
Novi lokal se nalazi u Koče Kapetana, gotovo na ćošku sa Makenzijevom ulicom, mali je, sa svega pet stolova i šankom za sedenje
Aprililili! Smederevka se ipak ne prodaje kao šabli
Vest da se vina iz Severne Makedonije prodaju pod etiketama vrhunskih šardonea iz Burgundije je, naravno, bezazlena prvoaprilska šala
Evropski vinari u strahu od američkih carina
Čak 30% vina iz EU izvozi se u SAD, i trgovinski rat bi, ocenjuju eksperi iz vinske industrije, bio poguban za vinare iz Evropske unije
Gastro pregled: Njegovo visočanstvo servis
Gost koji izdvaja od 100 do 200 evra po osobi za iskustvo u fine dining restoranu, ne bi trebalo da razmišlja pre dolaska ko će biti u smeni ili da li će vlasnik biti tu, zar ne?
The Bristol: novi sjaj starog beogradskog šarmera
Prefiks The ima gotovo svaki kutak u hotelu - The Dining Room, The Library, The Courtyard - jer od Beograda započinje stvaranje hotelskog lanca The Bristol hotela širom sveta
Bordo u Beogradu: velika vina iz tople godine
Ovo je bila prilika da se degustiraju vina iz više od 100 šatoa iz berbe 2022, neobične, tople godine koja je stavila vinare pred velike izazove
Proslavljeno 20 godina kompanije METRO u Srbiji
Dve decenije su prošle od kada je METRO došao u Srbiju, a ovaj jubilej, kako kažu iz kompanije, posvećen je upravo obeležavanju zajedničkih pobeda sa partnerima i timskih pobeda sa zaposlenima
Dušan Vranić: Težim balansu Starog i Novog sveta
Pet pitanja za tvorca najbolje vinske liste u Srbiji, koja je ušla u finale još jednog velikog međunarodnog takmičenja – Star Wine List of the Year
Sorta – novo ime dobro poznate vinoteke
Novi naziv vinoteke Decanter jedina je promena u okviru rebrendinga – koncept, energija i ljudi potpuno su isti kao i do sada
U drevnim Pompejima ponovo će se praviti vino
Najavljen je ambiciozan projekat u okviru koga će biti zasađen vinograd od šest hektara i podignuta vinarija posvećena organskoj proizvodnji vina od lokalnih sorti
GROW du Monde ponovo dolazi u Srbiju!
Veliko svetsko ocenjivanje vina od grašca održaće se 12. juna, a ceremonija proglašenja priznanja i Festival grašca zakazani su za 14. jun
Aleksandar Truhar: Savremeni gost voli performans u restoranu
Menadžer restorana Suvenir u gostovanju u podkastu Aleksandra Marinkovića osvrnuo se na svoje restoranske uzore, ali i na prakse u ugostiteljstvu koje smatra duboko pogrešnim
«
‹
1
2
3
4
5
6
7
8
9
›
»