MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Odlazak Anđele Mjur MW
U našoj zemlji britanska vinska ekspertkinja ostaće zapamćena kao predsednica sudijskog panela koji je dodelio prvo Dekanterovo zlato jednom vinu iz Srbije
Dušan Todić: Više volim da radim, nego da pričam o Mišlenovim zvezdama
Pet pitanja za Dušana Todića, šefa restorana Lilo iz San Dijega u Kaliforniji
Predstavljena prva rakija od borovnice u Srbiji
Nastala iz porodične priče, rakija Plavia proizvodi se u malim serijama na imanju u zapadnoj Srbiji i pravi isključivo od ručno ubranih borovnica
Grčka kraljica ponovo radi
Kao i enterijer, i koncept je, kaže menadžer Ivan Filipović, ostao isti - sa nacionalnom kuhinjom u fokusu i par grčkih jela, čisto zbog naziva - iako priča o Grčkoj kraljici nema preterano veze sa grčkom kuhinjom
Tikveš proglašen za najbolju kompaniju u 2025.
Evropska nezavisna agencija dodelila je i predsedniku UO vinarije Tikveš Svetotaru Janevskom nagradu za životno delo
Zlato za „Ružno pače“
Proslava uspeha vina Bukovski 2021 i predstavljanje vina Chardonnay 2023 bili su povod za sjajno okupljanje tima vinarije Matalj i prijatelja iz vinskog sveta na splavu Corso Ancora
Dragoljub više ne radi!
Nova lokacija nije još uvek poznata, ali je, kako kaže Vanja Puškar, izvesna i to već sredinom avgusta
Gastronomska uvertira za noćni provod
Nikad nije bilo lako naći mesto za dobar provod a da je u njemu i dobra hrana, i šef koji zna šta radi i da je kuhinja otvorena posle 22 sata, a i da nije klasična kafana u pitanju
Ambasadorka vina Srbije i naša najiskrenija kritičarka
Gilbi nije samo poznavalac naših vina: ona ih voli svim srcem, kao i naše podneblje, i baš iz te ljubavi od nje ćemo ponekad čuti i ozbiljne kritike na način na koji se vodi srpska vinska priča
Sonja Stojić: Kupci danas pažljivije biraju vina
Pet pitanja za direktorku uvozničke kuće 105paopet
Dve nove Mišlenove zvezdice za Hrvatsku
Vodič za 2025. ukupno preporučuje 99 restorana širom Hrvatske, uključujući 12 sa jednom Mišlenovom zvezdicom, jedan sa dve, 12 nosilaca oznake Bib Gourmand, tri restorana sa Zelenom zvezdom i sedam novih adresa u selekciji
THINK PINK!
Kultura ispijanja roze vina u Srbiji na vrhuncu je popularnosti, a već nekoliko godina, iz sezone u sezonu, sve ih je više i sve su bolji.
Kraft džin u Srbiji: Revolucija u punom jeku
Našu scenu objedinjuju strast prema dobrim destilatima, puno razumevanje svetskih trendova, i svest o tome da ova zemlja obiluje botaničkim blagom
Igi Pop u kreativnoj kampanji kuće Dom Perignon
Inicijativa okuplja, kako prenosi Drinks Business, sedam priznatih stvaralaca iz različitih oblasti, a prati je serija portreta, filmova, živih događaja i dizajnerskih kolaboracija
Najbolje belo vino na svetu napravljeno je uz pomoć veštačke inteligencije
Mađarska etiketa Kancellar SomlAI Cuvee 2021, za koju je recept napisao ChatGPT, osvojila je veliku nagradu na ocenjivanju Concours Mondial de Bruxelles
«
‹
1
2
3
4
5
6
7
8
9
›
»