MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Velika Plana dobila je prvu vinoteku i vinski bar
Akcenat je na vinima iz srpske ponude, kojoj su pridodata i vina iz Italije, Francuske, Španije, pa i daleke Gruzije
Moet & Chandon lansirao šampanjac najviše klase
Etiketa Collection Impériale Création No. 1 napravljena je u sklopu proslave 280 godina postojanja čuvene vinarije
Gastro pregled: Napolitane su zavladale Beogradom
Prestonica Srbije danas ima podjednako dobre pice kao u Napulju, ali su im cene ponekad više nego u najboljim picerijama u Evropi
Veliko priznanje u Londonu za Podrum Palić
Kako navode u Podrumu Palić, IWSC - Club Oenologique i njihove sudije na ovaj način su prepoznali i među žestokom konkurencijom, nagradili posvećenost najvišem kvalitetu, komunikaciju sa kupcima i unapređenje procesa proizvodnje u svakom mogućem smislu.
Herbarijum Andreja Volnog na velikoj izložbi u SANU
U petak 3. novembra u 18 časova biće otvorena izložba Vinski letopis Srbije na kojoj će biti prikazani gajenje vinove loze i vinska kultura kroz različite epohe i predstavljanje kako istorijskog nasleđa, tako i potencijala modernog vinogradarstva i vinarstva
Najbolji bar na svetu nalazi se u Barseloni
Sips je nastao u okviru tradicije molekularne gastronomije, koja danas više nije favorit među fudijima, ali njeni postupci žive u drugim disciplinama kao što je elitna miksologija
Gastro pregled: Dobre reklame za loše restorane
Istina je i da su retki oni influenseri koji sami plaćaju svoje račune u restoranu, a još je veća istina da su recenzije na društvenim mrežama isuviše često podstaknute gostoprimstvom vlasnika restorana
Restoran Džejmija Olivera uskoro i u Srbiji!
Nakon burnog i izazovnog perioda za ovaj lanac koji je samo jedan deo Džejmijeve gastro imperije, restorani pod ovim brendom rade u Kataru, Portugalu, Kipru, Mađarskoj, Indiji, Irskoj i Saudijskoj Arabiji
Održan Food Talk u Beogradu
Regionalna konferencija Food Talks posvećena gastronomiji, a koja se održava od 2013. godine, ove godine okupila je u Dorćol Placu poznate domaće restoratere, somelijere, blogere
Više od 200 sireva na Balkanskom festivalu sira
Na festivalu će biti izloženo više od 200 vrsta sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske i Italije.
Velika zlata u Trevizu za rakije destilerije Zarić
U Srbiju su stigle 4 medalje, od kojih su dve, obe Velike zlatne medalje (Grand Gold Medal), pripale rakijama Destilerije Zarić
Bergamo voli srpska vina
Najbolje ocenjeno srpsko vino je Merlot 2020 vinarije Gamanović (90,889 poena) ispred koga su samo još dva italijanska i jedno grčko vino
Vina iz doline Napa predstavljena u Beogradu
Na masterklasu je predstavljeno pet karakterističnih etiketa vina iz ove dinamične vinske regije u Kaliforniji
Gde velika vina čekaju na vas
Decanter Shop & Bar je pre svega prodavnica gde će vas stručno posavetovati i pomoći da odaberete vino po vašem ukusu. Ipak, nisu zanemareni ni gosti koji žele da se opuste u posebno prijatnom ambijentu
Osmi Salon prokupca: ogledalo vinske Srbije
Tridesetak vinarija koje prave vina od prokupca predstavilo se na dešavanju čije je osmo izdanje bilo izvanredno relaksirano, a čemu je, izvesno, doprineo i blag, gotovo letnji dan, tačnije - poslednja vrela subota ove godine
«
‹
34
35
36
37
38
39
40
41
42
›
»