MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Nova Jasmin a Maslina je dragulj visoke kuhinje
Sredinom juna, doskora skriveni fine dining dragulj novosadske restoranske scene otvoren je na novoj lokaciji, na prvom spratu poslovno - stambene zgrade Park City i sa pogledom na Limanski park
Lipa je nova članica pokreta New Balkan Cuisine
Za sada, ponuda je vrlo svedena, sa akcentom na kvalitetnim namirnicama
Jovica Urošević: Grašac traži vreme!
Enolog Jovica Urošević u vinariji Vinum radi od 2016. godine, prvu berbu u ovoj kući imao je u fantastičnoj 2017. godini u kojoj je razvio najviša očekivanja od grašca
Promocija eko poslovanja uz koktele i Zero Waste hranu
Događaj je održan u sklopu inicijative Dan odgovornosti, koju kompanija Pernod Ricard sprovodi po dvanaesti put
Vina iz zemlje kedrova
Liban ima veoma dugu tradiciju proizvodnje vina koja seže još u biblijska vremena, a burna istorija ove istočnomediteranske zemlje itekako je uticala i na njeno vinarstvo
U urni u Španiji pronađeno najstarije vino na svetu
Otkriće je pomalo sablasno jer je urna sadržala, među drugim stvarima, i kremirane kosti čoveka iz epohe drevnog Rima: naučnici veruju da su posmrtni ostaci preliveni vinom u sklopu pogrebnog obreda
Četiri zlata na Decanteru za vina iz Srbije
Na ocenjivanju Decanter World Wine Awards 2024 Srbija je osvojila četiri zlatne medalje, 45 srebrnih i 67 bronzanih
Kokteli kao umetnost
U okviru Cocktail Art-a održanog u hotelu Radisson Collection Beograd, posetioci su imali priliku da uče od stručnjaka i majstora koktel-miksologije, koji su delili svoje znanje i iskustvo na 11 masterklasova,
Dragana Nović: Mehurići među šargarepama
Pet pitanja za vlasnicu Mehuri Champagne & Wine bara na Palilulskoj pijaci
Šefovi sa Brodveja gostuju u restoranu GIG
Iz restorana GIG pozivaju da se što pre obezbede rezervacije za ovaj izvanredni gastronomski događaj koji će u Beograd doneti duh Brodveja
Istorijski uspeh Srbije na trinaestom BIWC-u!
Grašac beli 2019 kuće Vinum iz Sremskih Karlovaca najbolje je vino Balkana, a naša vina osvojila su tri velika trofeja, 11 dvostrukih zlata i 36 zlata
Vino i muzika u Palati umetnosti Madlena
Organizatori reklamiraju ovaj događaj kao vinski i umetničko-gastronomski spektakl, a on će biti obogaćen nastupom sjajnog tribjut benda čuvene britanske grupe Queen
Gordan Bašić: Probus je novi adut Fruške gore
Naš sagovornik je Gordan Bašić, vlasnik vinarije, sa kojim smo razgovarali i degustirali grašac iz 2020, šardone iz 2016. uz sasvim mladi probus i pino noar, vina koja intenzivno "treniraju" za flaširanje i premijeru na tržištu
Despotikin Nemir među 50 velikih rozea sveta
Isto vino iz prethodne berbe osvojilo je trofej na Wine Vision by Open Balkan, a zatim i trofej na ocenjivanju Balkans International Wine Competition
Vino, muzika i fruškogorska priroda: recept za lep dan
Na ukupno šest punktova, svoja vina predstavile su vinarije Kovačević, Trivanović, Deurić, Vinčić, Molovin, Tanasković, Verkat, Kiš, Sokolov zamak, Ilić Nijemčević, Fruškogorski vinogradi...
«
‹
32
33
34
35
36
37
38
39
40
›
»