MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Rebula, moćna vladarka Goriških brda
Uzbudljivo putovanje kroz zemlju koja je dom za rebulu i vrhunska vina koja od nje nastaju moglo je da počne!
Ušuškavanje za hladne dane
U susret sezoni praznika, odabrali smo, i u najnovijem, 49. broju magazina Vino & Fino predstavili, zanimljive predmete koji su nas opčinili dizajnom i performansama
Gastro pregled: Kraj za Bitni Špirs?
Da li se Bitni Špirs zatvara zauvek ili su stvarno samo umorni i idu na dužu, zimsku pauzu? Ako pitate Zeku, on će vam reći "stay tuned", ali imam i ja svoje, proverene izvore koji kažu nešto drugo
IoT tehnologija - velika pomoć vinarima
Usvajanje najnovije tehnologije nije nešto čega se treba kloniti. Čak ni u industrijama gde su tradicija, zanat i lični dodir stvaraoca na prvom mestu
Sa okusom soli
Od Ravnih kotara, preko doline Neretve i Komarne, Pelješca i Korčule, do Kaštela i Primoštena, odabrana ekipa internacionalnih vinskih eksperata i novinara upoznala je jednu sasvim drugačiju Dalmaciju
Vrhunske rakije i rok muzika u Dorćol placu
Na festivalu ćete moći da uživate u nagrađenoj rakiji od dunje sa Avale, premijum šumadijskim šljivovicama od kojih su neke i 30 godina stare, rakijama od karmen i abate fetel kruške...
Hedonistički raj u Beogradu
U neposrednoj blizini same vinoteke otvoren je svojevrsni klub za poznavaoce vina i hedoniste, u kome su velika vina iz celog sveta dostupna za uživanje u jedinstvenom ambijentu
Inovativno vinogradarstvo u doba klimatskih promena
Na masterklasu Tikveša u okviru sajma Wine Vision by Open Balkan govorilo se o primeni najsavremenijih tehnoloških rešenja u vinogradu
The Šušu - slatke i slane vesti iz pera Nine Babić
Autorka projekta The Šušu je Nina Babić, našoj javnosti dobro poznata kao vlasnica poslastičarnice i škole poslastičarstva Gđa Mirkov
Napuljski vulkan ukusa
Napolitana pica danas je svakako najpoznatija i najprestižnija od svih i po autentičnom receptu sprema se i u picerijama u Srbiji
Sasvim drugačiji kaberne
Vino Zemna Reserva 2020 najnovija je pridošlica u portfoliju koji se u vinariji Matalj ne menja bez obimnog i dugogodišnjeg istraživačkog rada u vinogradu i podrum
Otvoren još jedan Pomodoro u glavnom gradu
Pomodoro Hill, kako glasi pun naziv lokala smeštenog u parku u Požeškoj ulici, otvoren je pre desetak dana, i to sa istim, dobro poznatim konceptom - dobre pice i autentična italijanska kuhinja
Ne živi se od tradicije, već od dobrog vina
Kuća Burger House Bros slavi deset godina
Inspiraciju su, kako kažu Mirko, Stefan i Stefan Lazar Lazarević, pronašli u svojim kolegama i njihovim gastronomskim kreacijama
Od sjaja do očaja
Osim činjenice da su vina u Lidlu zaista pristupačna, te da su im police uredne, pametno složene i redovno dopunjavane i ažurirane, glavni utisak je da smo možda očekivali malo viši prosek u smislu kvaliteta
«
‹
31
32
33
34
35
36
37
38
39
›
»