MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Filip Ćirić na Weekend Food Festivalu u Rovinju
Osim Ćirića, učešće su potvrdili i slavni hrvatski šefovi David Skoko, Mate Janković i Katarina Vrenc
Domaće i samo domaće: priča o najboljoj pici u Evropi
Pice ovde koštaju manje od 15 evra, a osim pica, u restoranu možete probati i selekciju ručno rađenih delikatesa poput sušenog svinjskog stomaka, šunke, fermentisanog, lokalnog povrća ili začinjenih maslina
Kada umesto šefova kuhinju vode bake…
Koncept restorana nastao je iz želje vlasnika, Italijana, da ponovo oživi uspomene nakon što je izgubio majku i baku
Podrum Vukoje među najboljima na svetu
Veliku selekciju 2018 odlikuju mineralnost i voćnost, izražene su začinske arome, a u njoj se oseća i blizina mora
Zlatna vina Srbije u Palati umetnosti Madlena
Kroz degustacione sesije posetioci će imati prilike da se upoznaju sa pobedničkim vinima, a očekuje ih i raznovrstan prateći sadržaj
Aerodrom u Firenci imaće vinograd na krovu
Na krovu terminala, koji će biti površine oko 50.000 kvadrata i godišnjeg prometa od 5.9 miliona putnika, biće zasađen vinograd površine 7.6 hektara
Gastro pregled: Sajt je digitalno ogledalo restorana
Nemaju svi svoje menije okačene na profilima, ili imaju ali su neažurirani, a kada gost na primer, poželi da sa društvene mreže ode direktno na sajt, ili nema menija ili na sajtu stoji jelovnik sa cenama od prošle sezone
Dolce & Gabbana i Puter bistro u istom društvu
Logo i kompletan rebrending ovog prestoničkog restorana radila je agencija Matbold iz Praga
Srbiju prepoznaju po prokupcu, a Pirot je poslednja gurmanska oaza
Iako je Srbija prepoznatljiva po prokupcu, bordovske sorte i blendovi i dalje su na prvom mestu po pitanju opšteg kvaliteta vina, smatra Saša Špiranec
Pronađena vinoteka stara 1.600 godina
Unutar vinoteke pronađeni su rasuti rimski novčići (ta provincija je pripadala Rimskom carstvu), kao i ostaci mermernih stolova i posude napravljene od bronze, stakla i keramike
Josephine - prvi bar iz Srbije na listi 50 Best Discovery
Lista na kojoj je 50 najboljih svetskih otkrića ekstenzija je čuvene the Worlds 50 Best godišnje liste restorana, barova i hotela kao globalne reference za najuzbudljivija ugostiteljska iskustva širom sveta
Gastro pregled: Šta ima za ručak?
Svi žele lokalno, svi žele Srbiju na tanjiru i da se vrate korenima i tradiciji, jer svi čeznemo za starim vremenima, a naročito kada je hrana u pitanju
Jedrenjaci će ponovo prevoziti vino preko Atlantika
Startap kompanija Vela, osnovana u Bajonu 2022. godine, već je, kako navodi magazin Vitisphere, potpisala ugovore sa trgovcima sa obe strane okeana.
Vina starog Rima mirisala su na tost i orahe
Studija, objavljena 24. januara u magazinu Antiquity, baca novo svetlo na rimsku vinsku kulturu, a fokusirana je na glinene sudove u kojima se vino pravilo i čuvalo, kao i na tehnologije vinifikacije
Stiglo je bezalkoholno vino iz srca Bordoa
Ova zima, kako piše Vitisphere, donosi premijeru vina Zero by Edmus bordovske kuće Chateau Edmus u čijem je vlasništvu 1.7 hektara vinograda u apelaciji Sen-Emilion Gran Kru
«
‹
27
28
29
30
31
32
33
34
35
›
»