MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Vuk Štefanović: Vinska kultura ne sme biti snobovska
U razgovoru za Vino & Fino, Vuk Štefanović se osvrnuo na domaću vinsku scenu, razvoj restorana visoke kuhinje. i, posebno, na posao i ulogu somelijera
Bil Guld doveo je Yebiga rakiju i u Srbiju
Nije uobičajeno da promocije proizvoda budu skopčane sa snažnim emocijama, ali Guld nije uobičajen promoter, već čovek koji sa ovim prostorima gaji vrlo poseban odnos, delom utemeljen i na ogromnoj ljubavi prema rakiji
Upozorenje naučnika: Kamamber i bri u opasnosti
Zvono za uzbunu predstavlja studija Francuskog nacionalnog centra za naučna istraživanja koja poziva da se preispita ceo način industrijske proizvodnje brija i kamambera
Srpska vina ponovo zablistala na sajmu ProWein
Fokus sajma ProWein, kao i uvek, bio je na susretima profesionalaca, a nacionalni štand Srbije bio je mesto susreta naših vinara i privrednika sa kolegama iz celog sveta
Salon odabranih vina: Sjajna vina i mlada publika
Degustiralo se četrdeset različitih vina različitih stilova, sorti, vinarija i regija, sa fokusom na Srbiju
Autohtona vina iz Srbije na sajmu ProWein
Kerolajn Gilbi MW je na masterklasu predstavila vina napravljena od lokalnih i autohtonih sorti grožđa koje se gaje u istorijskim teroarima iz Srbije
Sto mu japanskih kupusa: istina o vasabiju
Koliko ste samo puta u životu bili prevareni? Ovoga puta, prevara nije bila strašna. Jeli ste ren, pomešan sa senfom i prahom zelene boje koja se uglavnom dobija od graška
Tomislav Ivanović: Stranci traže lokalno i autentično
Vinski sudija, bloger i novinar Tomislav Ivanović bio je deo tima koji je istoriju vinarstva u Srbiji predstavio studiozno i objedinjeno, u okviru izložbi i publikacije Vinski letopis Srbije
Gastro pregled: Mali jubilej bistroa velikog srca
Iva od početka ima jasan koncept i pravac kojeg se drži. Gostima nudi interpretaciju balkanske kuhinje kroz lokalne ukuse i moderne tehnike pripreme za cene koje su i dalje sasvim razumne
Zlatna vina Srbije predstavljena na Dedinju
- Ljudi su došli, svi su zadovoljni, otvorili smo još jedno novo, ekskluzivno vinsko mesto u Beogradu - prvi su utisci Mirka Rnjaka, jednog od organizatora Salona
Outstanding Serbia 9: Dunav, kafane i retke loze
Outstanding Serbia by Vino & Fino nalazi se na svakom sedištu u avionima Air Serbia, na redovnim i čarter letovima, kao i u business lounge-u na Aerodromu Nikola Tesla
Metju Horki: Vau, ova vina su dobra!
Tokom poslednjih osam godina, držao sam prst na pulsu srpske vinske scene. Kako su vinari sticali sve više iskustva, vina su napredovala
Zlato na Mundus Vini za prokupac iz Podruma Pevac
Iako su svojevremeno rakije bile u prvom planu, vina iz Podruma Pevac veoma brzo napreduju na međunarodnoj sceni, osvojivši u proteklih nekoliko godina više zlatnih i srebrnih medalja na najprestižnijim međunarodnim takmičenjima
Digitalno rešenje za borbu protiv poznog mraza
Senzori će biti instalirani na šest vinograda, raspoređenih širom Istočnog Saseksa, Zapadnog Saseksa, Oksfordšira i Sarija, kako bi se procenio rizik od mraza na mikro nivou
Ručak koji slavi žene
Ručak u restoranu OMB počinje u 16 sati i traje do 20 časova, i gostima nudi bogat švedski sto
«
‹
24
25
26
27
28
29
30
31
32
›
»