MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Oluja je gotovo uništila vinograde na Bukovu
Na nivou celog Bukovskog brda grad je uništio 70 i više procenata vinograda, svedoči vinar Vladimir Frunzalerović iz vinarije Frunza Aglaja
3. GROW du Monde: pogled u budućnost grašca
Grašac, bilo da je hrskav i svež, ili zreo i odležao, u svim svojim manifestacijama pokazuje širinu i složenost centralnoevropskog vinskog podneblja
Šesti Festival traminca biće najveći do sada
Glavna dešavanja u okviru Festivala – gala večera, radionice i Traminac Tasting održaće se na bajkovitom Principovcu, u Starom podrumu Iločkih podruma, i u baroknom prostoru Kurije Brnjaković
Dobra vina, sunce i muzika: Peti Banatski festival vina
Ulaz u festivalski prostor je slobodan, a za sve posetioce biće moguće iznajmljivanje čaša za degustaciju na ulazu Festivala
Uskoro ističe rok za slanje vina na BIWC
BIWC se ove godine prvi put održava paralelno u dve zemlje, Bugarskoj i Turskoj. Bugarski domaćin biće vinarija Katarzyna Estate, a turski – Arcadia Vineyards
Vinska Hercegovina u novom broju Dekantera
Najnoviji, majski broj magazina Decanter donosi vrlo informativan i poletan tekst o Hercegovini, jednoj od najuzbudljivijih vinskih regija bivše SFRJ
Lamberto Freskobaldi: Mašine ne mogu da zamene ljudski um
Freskobaldi, koji je na čelu kuće Frescobaldi od 2013. godine, rekao je da ima puno razumevanje za savremene trendove veće mobilnosti u radu, kao i da smatra da je korektan odnos prema zaposlenima ključ za uspeh u vinarskom poslu.
S. Pellegrino Young Chef Academy - veliki izazov za mlade kuvare
Ovo takmičenje omogućava mladim kuvarima da pokažu svoje jedinstvene veštine i talenat na globalnoj gastronomskoj sceni
Fruškogorska vinska šetnja održaće se 9. juna
Kako navode organizatori, ovaj događaj predstavlja jedinstveno putovanje kroz fruškogorske vinograde i nezaboravna avantura koja omogućava puno uživanje u čarobnom svetu ovog vinskog regiona
Marko Marjanović: Srpska vina su bolja nego ikada
Poznato lice beogradske vinske scene, iskusni somelijer Marko Marjanović već deceniju je uspešan u poslu sa vinima i uvek veruje u ono što radi, a da nije u vinskom svetu verovatno bi bio pilot
Gastro pregled: Uvodi se porez na bakšiš?
Već se dešava da radnici bakšiš ne dobiju uopšte jer retko gde u Beogradu, ako plaćate karticom, imate mogućnost da ostavite bakšiš, a da nije u vidu gotovine
U poseti biodinamičkim pionirima sa Fruške gore
Imperator & Salaxia najavljuju uzbudljiva dešavanja u narednom periodu, od prvog penušavog vina u mikroseriji do proširenja kapaciteta vinarije
Srpske rakije predstavljene na Weekend Food Festivalu
Na najvećem regionalnom gastronomskom događaju koji se odvijao od 19-21. aprila u svet srpskih rakija učesnike mastesklasa poveo je dr Ivan Urošević, priznati stručnjak za naš najpoznaji destilat
Srpski restorani ponovo sijaju u vodiču Gault & Millau
Tri restorana osvojila su po četiri simbolične kuvarske kape od pet mogućih po propozicijama vodiča Gault & Millau, a osam restorana osvojilo je po tri kape
Sjajni ukusi i mirisi, i još bolja zabava u Rovinju
Više od 2.500 posetilaca uživalo je tokom tri dana trećeg po redu Weekend Food Festivala
«
‹
20
21
22
23
24
25
26
27
28
›
»