MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Austrijski vinar pronašao kosti mamuta u podrumu
Savesni vinar, čija je porodica u prošlosti već nalazila pojedinačne kosti mamuta na svom imanju. svoje otkriće odmah je prijavio državnoj kancelariji za spomenik
Hyatt Summer Stage 2024: vina i sjajni letnji zvuci
U okviru Exclusive Salona vina 1. juna predstaviće se najbolje crnogorske vinarije, što je početak bogatog letnjeg programa u Boki
Podrum Pevac: put neutabanim vinskim stazama
U selu Cvetojevac u blizini Kragujevca, skriven među seoskim kućercima, nalazi se Podrum Pevac, destilerija i vinarija, gde od skora prave i svoje kraft pivo
Nikola Nikolić: U Beogradu niko ne zaslužuje zvezdicu!
novo, Gault & Millau izdanje za 2024. godinu i proglašen za najbolji POP restoran. O novoj tituli koji je Pretop stekao, ali i o Mišlenovom vodiču, beogradskoj gastronomiji i manama domaćeg ugostiteljstva, grcikajući pečenje, rotkvice i mladi luk, razgovarali smo sa glavnim šefom Nikolom Nikolićem
Food Hub Chili: Kada iskusni ugostitelji otvore kantinu…
Lokal radi po konceptu kantine, sa jelima koja variraju od tradicionalnih do savremenih, sa usluživanjem kao na liniji ekspres restorana
Grašac - jedna sorta, a toliko različitih vina!
Tridesetak vinara pokazalo je da je grašac sorta od koje svako zaista može reći da ima omiljeno vino. I taman kad pomislite da ste savladali aromatiku grašca, već na sledećem štandu on vas iznenadi nekim potpuno novim izrazom
Dođite na Petrovaradinsku tvrđavu da probamo grašce!
Ove godine, i ovog puta bez ijedne meteoroške prepreke, po pravom letnjem danu, vraćamo se na Tvrđavu da degustiramo vina od grašca, autentične, vibrantne, izražajne bele sorte
Oblik čaše oslobađa pun potencijal vina
Prvobitno je bilo planirano da radionicu održi Maksimilijan Ridl, ali zbog sprečenosti usled bolesti, u Beograd je pristigao njegov otac, živa legenda kompanije Riedel
Jasmin a Maslina od juna na novoj lokaciji
Nova Jasmin a Maslina smestila se na prvi sprat poslovno - stambene zgrade Park City, u prostor sa 42 mesta za sedenje
GRAŠAC NA TVRĐAVI
Još niste probali grašac sa malo tamjanike? Ni nove penušavce od grašca? A kasnu berbu? Ako već niste – sad je pravo vreme
Kako do lokala bez dima
Većina ispitanika se, navodi se u saopštenju inicijative, slaže da je neophodno promovisati i podržati bolje životne navike, ali su uvereni da je to moguće postići samo širom društvenom akcijom
Renesansa armanjaka, pića ogromnih mogućnosti
Florans Kastared, pripadnica šeste generacije čuvene destilerske porodice iz Gaskonje, predstavila je u Beogradu nekoliko etiketa žestokog pića duge i izuzetno bogate tradicije
Elegantni vinski snovi u zelenom srcu Zrenjanina
Banatski festival vina okupio je, u otmenom prostoru Gradske bašte, više od pedeset vinarija i zaista veliki broj Zrenjaninaca, ljubitelja vina, hrane i dobre muzike
Enoslavia - vinska večera koja je izbrisala granice
Domaćini su zbili redove, pozvali najbolje igrače i goste dočekali u prijateljskoj atmosferi
Novo ruho čuvene beogradske kafane Kalenić
U principu, ništa se značajno „na oko“ nije ni promenilo u Kaleniću, osim vlasnika. Enterijer je noviji u odnosu na prethodni, što je sjajno, budući da se već godinama Kalenić kafana bukvalno raspadala
«
‹
18
19
20
21
22
23
24
25
26
›
»