MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Poslednja šansa upravo služi poslednje kafe
Četvrtak, 6. juni 2024. ostaće zapamćena kao poslednji radni dan za Poslednju šansu, kultni beogradski lokal smešten u Tašmajdanskom parku
Zlato u Londonu za Grozdu muškat Vukoje
Sa osvojenih 98 poena (od mogućih 100) ova prirodna rakija iz Podruma Vukoje 1982 svrstana je u sam vrh destilata koji su se pojavili na ovom uglednom međunarodnom ocenjivanju
Disfrutar proglašen za najbolji restoran na planeti
U ovoj, trijumfalnoj godini, restoran iz Barselone, inače drugi u prošlogodišnjem izboru The World’s 50 Best Restaurants, osvojio je i treću Mišlenovu zvezdicu
Fruška Walk & Wine: Šetnja vinskom planinom
I meni i celoj Hrvatskoj traminac je jako važan
Sa Željkom Garmazom smo se sreli nedavno, na Festivalu grašca u Novom Sadu, koji je tada prvi put i posetio jer su se uvek do sada Festivali grašca i traminca, dve važne sorte Srbije i Hrvatske, odigravali istog dana
Zoltan Đerfi odlazi sa čela magazina Pecsi Borozo
Publikaciju koja je počela kao regionalni časopis specijalizovan za vinsku kulturu juga Mađarske, a danas je poštovan nacionalni vinski medij čitan i u ostatku Centralne Evrope, od sada će uređivati Đerfijev prijatelj i kolega Danijel Erčej
Šef koji se odrekao Mišlenovih zvezda
Za razliku od većine svetskih šefova koji su postali kuvari zahvaljujući svojim mamama i bakama, Marko Pjer Vajt nikada nije ni želeo da postane kuvar.
Gastro pregled: Zbogom 20/44!
Pre četiri dana, Uredbom Gradske uprave Grada Beograda, počelo je uklanjanje splavova od Brankovog mosta ka Ušću. Prva je otplovila Zappa barka… A sa njom će i 20/44
Objavljeni su rezultati ocenjivanja Grow du Monde
Srbija je osvojila ukupno 21 medalju, uključujući i lepo iznenađenje: platinu u kategoriji odležalih vina za Podrum Džervin 1927 i njihov Grašac 2020
Austrijski vinar pronašao kosti mamuta u podrumu
Savesni vinar, čija je porodica u prošlosti već nalazila pojedinačne kosti mamuta na svom imanju. svoje otkriće odmah je prijavio državnoj kancelariji za spomenik
Hyatt Summer Stage 2024: vina i sjajni letnji zvuci
U okviru Exclusive Salona vina 1. juna predstaviće se najbolje crnogorske vinarije, što je početak bogatog letnjeg programa u Boki
Podrum Pevac: put neutabanim vinskim stazama
U selu Cvetojevac u blizini Kragujevca, skriven među seoskim kućercima, nalazi se Podrum Pevac, destilerija i vinarija, gde od skora prave i svoje kraft pivo
Nikola Nikolić: U Beogradu niko ne zaslužuje zvezdicu!
novo, Gault & Millau izdanje za 2024. godinu i proglašen za najbolji POP restoran. O novoj tituli koji je Pretop stekao, ali i o Mišlenovom vodiču, beogradskoj gastronomiji i manama domaćeg ugostiteljstva, grcikajući pečenje, rotkvice i mladi luk, razgovarali smo sa glavnim šefom Nikolom Nikolićem
Food Hub Chili: Kada iskusni ugostitelji otvore kantinu…
Lokal radi po konceptu kantine, sa jelima koja variraju od tradicionalnih do savremenih, sa usluživanjem kao na liniji ekspres restorana
Grašac - jedna sorta, a toliko različitih vina!
Tridesetak vinara pokazalo je da je grašac sorta od koje svako zaista može reći da ima omiljeno vino. I taman kad pomislite da ste savladali aromatiku grašca, već na sledećem štandu on vas iznenadi nekim potpuno novim izrazom
«
‹
17
18
19
20
21
22
23
24
25
›
»