MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Gastro pregled: Vrućina je, a i baš je skupo
Činjenica je da leti muku muče najpre „obični“ restorani i restorani visoke kuhinje koji su uglavnom prazni, a deluje i da je ovog leta, ta muka „veća i od kuće“
Sjajna vinska noć u resortu Portonovi
Svi gosti će imati priliku da degustiraju neka od najboljih regionalnih vina, uz sjajne etikete iz sveta, na jednoj od najlepših lokacija u resortu Portonovi – Vista skveru
Homa ima svoje novine
Novine imaju i humanitarni karakter. Iako se ne prodaju, ukoliko želite da ih ponesete kući možete da ostavite donaciju za Svratište za decu
Osteria Mozzarella i u Istočnom Sarajevu
Baš kao i u Beogradu, i u Istočnom Sarajevu restoran je gotovo uvek pun. Nalazi se tik uz jezero u Lukavici u Istočnom Sarajevu, i veći je od restorana u glavnom gradu Srbije
Stiže kapitalna knjiga o vinima Srbije
Istovremeno će se pojaviti i knjiga na srpskom i izdanje na engleskom, koje će svoju prvu promociju posle Beograda imati u Londonu, a zatim kreće prodaja po celom svetu
Pernod Ricard prodaje svoje vinske brendove
Prodaja će biti završena u drugoj polovini 2025. godine, nakon čega će resursi kompanije Pernod Ricard biti preusmereni na premijum brendove žestokih pića i šampanjaca
Gastro pregled: Šta to beše rezervacija?
Kada gost putem dve jedine aplikacije za rezervaciju u beogradskim restoranima rezerviše sto za veliko društvo i ne pojavi se, ugostitelji nemaju način da mu naplate otkazivanje rezervacije. I sada će većina ljudi pitati - zašto bi mu naplaćivali ako nije jeo?
Preminuo ugostitelj Zoran Lapadatović Lapa
Lapa je živeo ugostiteljstvo. Voleo je da ima lični kontakt sa gostima, da svakog pozdravi, da ga časti i da mu ugodi, i svako je sa njim voleo da sedi za stolom, da se druži i razgovara, najčešće o hrani i vinu
Bibi Grec stvorio je najskuplje italijansko vino
Boca je smeštena u posebnu kutiju, napravljenu od drveta barik bureta u kojem je vino odležavalo, dodatno ukrašenu nerđajućim čeličnim poklopcem i pečatom sa potpisom Bibija Greca
Ćevap kod Dekija na novoj lokaciji
Ne propustite da svratite kod „novog Dekija“, radi uživanja u odličnoj, jednostavnoj i pristupačnoj hrani i jednom od najboljih roštilja u Srbiji
Staro Cveće Zla sada je Mali Nevaljali Vuk
Meni je sveden, hrana se poslužuje u malim i velikim tanjirima i veoma je ukusna. Za najbolje gastronomsko iskustvo predlažemo vam više malih tanjira i različitih zalogaja
Visparola - predak balkanskih sorti vinove loze
Rezultati istraživanja učvršćuju ulogu sorte visparola na Balkanu, i govore o zajedničkom poreklu mnogih današnjih balkanskih i italijanskih sorti povezanih visparolom
Godina uspeha u Šapatu
Događaj je okupio probrane goste iz vinskog sveta koji su osim u vinima i zalogajima uživali i u sjajnoj muzici i druženju sa timom Ateljea vina Šapat
Austrijska vina za vrele letnje dane
Predstavljena su četiri vina - dva griner veltlinera, jedan Welschriesling iliti grašac, i jedan rizling, a degustirali su ih vinski stručnjaci, distributeri ugostitelji i novinari
Maksimilijan Ridl: Čaša je alat za uživanje u vinu
U razgovoru za Vino & Fino, Maksimilijan Ridl kaže da je istorija njegove porodice neraskidivo vezana za umetnost pravljenja vrhunskih čaša
«
‹
14
15
16
17
18
19
20
21
22
›
»