MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Predstavljena nova etiketa vina Mouton Rothschild
Među umetnicima koji su na ovakav način ostani zabeleženi u vinskoj istoriji su Salvador Dali, Huan Miro, Mark Šagal, Pablo Pikaso, Endi Vorhol, Džef Kuns...
Sparkling Gold - proizvod koji vodu pretvara u 'vino'
kompanija SodaStream, tvrdi da je na slepom testiranju sprovedenom sa 100 ispitanika čak 76 njih reklo da gotovo piće ima gotovo isti ukus kao francuski šampanjci Moet & Chandon ili Veuve Clicquot
Subota - dan za branč u elegantnom ambijentu
Svake subote gosti će uživati u sveže ceđenim sokovima od voća ipovrća, zdravim salatama, tradicionalno pripremljenoj turskojkafi...
Crna Gora - prvobitna domovina zinfandela
U sklopu velikog projekta na temu Genetskog diverziteta vinove loze, tim istraživača iz Crne Gore i Španije pod vođstvom Vesne Maraš je obišao vinograde širom zemlje i prikupio više od 500 uzoraka divlje i kultivisane vinove loze iz starih vinograda starosti od 50 do 300 godina
Wine Spectator: Najbolje vino na svetu je iz Nape!
Na prva dva mesta ove liste, koja postoji od 1988. godine, nalaze se vina iz Sjedinjenih Američkih Država, a na prvom mestu nalazi se vino Duckhorn Vineyards Merlot 2014 iz kalifornijske doline Napa
Veče galskog sira i vina u Ambasadi Francuske
Sireve je beogradskoj publici predstavio jedan od najvećih stručnjaka za sir na svetu, Roland Bartelemi, koga smatraju odgovornim za to što prodavci vrhunskog sira danas u Francuskoj uživaju sličan status kakav u svetu vina imaju somelijeri
Proslavljeno tri godine postojanja FatMama bloga
FatMama blog postoji od oktobra 2014te, i nakon tri godine izrastao je van okvira cyber sfere, pa su u saradnji sa prostorom Concept store Jevremova 25 osmišljena dva nova koncepta - FatMama radionice i FatMama večere
Istarska vina i delikatesi u restoranu Šaran
Mira Zrnić iz konobe Stari podrum u Momjanu pobrinula se za jelovnik, a vina je obezbedila vinarija Kozlović,koja već četiri generacije u dolini ispod momjanskog srednjovjekovnog kaštela živi od vina i s vinom
Konferencija o vrancu, vinskom simbolu Crne Gore
Na konferenciji će biti predstavljeno 28 naučnih radova iz 17 zemalja učesnica, a svakako jedna od najvećih zvezdi ovog naučnog skupa je Žoze Vujamoz, koautor knjige Wine Grapes, svojevrsne biblije vinskog sveta.
NOVI BOŽOLE JE STIGAO!
Tokom jeseni, u regiji Božole održava se 120 festivala posvećenih ovom vinu koje se proda u oko 40 miliona boca godišnje u više od 100 zemalja sveta
Izložba o čokoladi u Muzeju primenjene umetnosti
Izložbu pod nazivom CRNO I BELO – PRIČA O ČOKOLADI, autora mr Olge Vasić i dr Dese Đorđević-Milutinović priređuje Prirodnjački muzej iz Beograda, u saradnji sa Muzejem primenjene umetnosti
Vuk Vuletić je najbolji somelijer Srbije!
Vuk Vuletić, somelijer beogradskog hotela Square Nine je u finalu održanom u hotelu Hajat u Beogradu pokazao najviši nivo znanja pred izuzetno uglednim žirijem koji su činili trenutno najbolji somelijer Evrope Rejmonds Tomsons, predsednik Udruženja somelijera Finske Samuil Angelov i Isa Bal, najbolji somelijer Evrope 2008. godine i glavni somelijer britanskog restorana Fat Duck
Tri velika somelijera odala u Srbiji tajne svog zanata
Rejmonds Tomsons, najbolji somelijer Evrope 2017, Samuil Angelov, predsednik Udruženja somelijera Finske i Isa Bal, glavni somelijer čuvenog restorana Fat Duck koji vodi Heston Blumental, održali su u okviru Nacionalnog takmičenja somelijera izvanredan panel
Najavljen deseti, jubilarni Dan mladog portugizera!
U sklopu Dana mladog Portugizera, a u saradnji sa Srpskom čitaonicom iz Iriga, bira se i najbolja pesma o vinu. Pobednik konkursa će biti svečano proglašen, a i ove godine je stigao veliki broj pesama iz svih krajeva Srbije i iz susednih zemalja
Prvi čovek Despotike na čelu Udruženja vinara Šumadije
U obraćanju Skupštini udruženja, novi predsednik je ocenio da je više od časti, ali u isto vreme i obaveza i odgovornost biti na čelu Udruženja vinara Šumadije, koje je, kako je rekao, izraslo u nosioca razvoja i uspeha ne samp regionalne već i srpske vinske industrije
«
‹
174
175
176
177
178
179
180
181
182
›
»