MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
METRO organizovao humanitarni božićni ručak
Mladi kuvari iz Junior Chef Club-a su i ove godine na sam dan Božića u METRO HoReCa Centru kuvali za decu, a ovoga puta hrana koja je pripremljena donirana je štićenicima iz “Doma za decu bez roditeljskog staranja Jovan Jovanović Zmaj”
Vinarija godine 2017: Deurić, Fruška gora!
Mlada vinarija sa Fruške gore od osnivanja insistira na svom specifičnom vinskom putu, već je "pretplaćena" na nagrade i u Srbiji i u svetu
ROZE GODINE: ROSE SEC 2016, ZVONKO BOGDAN!
U vinariji Zvonko Bogdan definitivno znaju šta znači kontinuitet kvaliteta. Iz godine u godinu, njihova vina dosledno prate stilski pravac i zacrtani nivo kvaliteta, naravno, uz razumljiva odstupanja koja zavise od karakteristika konkretne berbe
Crveno vino godine u Srbiji: Doja Prokupac 2015!
Dojin prokupac jedno je od onih vina za koje možete da se uhvatite doslovno u svakoj prilici. Ispratiće ozbiljniju večeru, posebno ako se na tanjirima nađu mlada jagnjetina ili teletina, ali vas ničim neće opteretiti ni ako se odlučite da vino pijete samo
Belo vino godine u Srbiji: Lastar Chardonnay 2016!
Tu je sve što je jedan kontinentalni šardone iz umereno tople klime treba da ima: miris zrelog i sočnog voća, najviše dinje, kruške i malo tropike; orašaste note badema; elegantni uticaj drveta koji dodaje na punoći i bogatstvu aroma...
Objavljena knjiga recepata Plazmastičarnica 2.0!
Gosti su imali priliku da uživaju u dobrom raspoloženju i druženju, probaju jedinstvene kulinarske specijalitete sa Plazma keksom, kao i da saznaju na koje sve nove načine mogu osmisliti svoje slatke i slane Plazma kreacije
Kompanija METRO poklonila deci novogodišnji spektakl
Više od 1.000 mališana uživalo je 18. decembra u spektaklu pod nazivom Novogodišnja potera, koji je preneo duh predstojećih praznika i darivanja, i doprineo da najmlađi i njihove porodice osete podršku koja im je uvek dobrodošla
Cela planeta u martu slavi francusko kulinarstvo
Godine 2015. počelo se sa 1000 restorana, drugo izdanje je okupilo 1700 restorana, 2017. je bilo 2100 restorana i šefova u 150 zemalja, a posluženo je 250,000 menija i dočekano 8,000 gostiju u 156 ambasada
Magazin Vino & Fino proslavio šesti rođendan
Zabavi je prisustvovalo oko dve stotine ljudi - ljubitelja vina, prijatelja magazina, vinskih novinara, blogera, predstavnika srpskih vinarija...Njima je predstavljen 28. broj magazina Vino & Fino koji je u ruke gostiju stigao, kao i svake godine, još mirišući na štamparsku boju
Deveti Beowine Fair - tri dana u tri sajamske hale!
Jedan od događaja koji na svakoj smotri privlači pažnju svakako je Beowine Challenge Cup. Učešće na ovom takmičenju podeljenom u šest kategorija je besplatno, a sve dostavljene uzorke ocenjuje internacionalni žir
Vapiano - mediteranski stil života u srcu Beograda
Lepota novog VAPIANA RAJIĆEVA krije se u otvorenom i svetlom prostoru gde stolovi od hrastovine, koji su kao stvoreni za okupljanje porodice i prijatelja, pružaju gostima osećaj udobnosti i topline
Ponovo objavljen vinski vodič Salvadora Dalija
Kritičari kažu da je najsnažniji deo knjige onaj koji se bavi uparivanjem vina i hrane i opisivanjem vina kroz neobične crtice. Tako se za jednu vrstu vina, koju su Dali i njegovi saradnici nazvali vinima velikodušnosti, kaže: "Vi ste slasni pratioci gledanja televizije, vi ste vina za krstarenja, za dane depresije, za ljubavne sastanke"
U prodaji su čaše koje vino održavaju hladnim
Cela stvar zvuči dosta "pogrešno" i veštački, ali čaše su postale instant hit na Amazonu, a korisnici kažu da ispunjavaju svoju funkciju, pogotovo ako se od njih ne očekuje da rashlade vino, već da održe temperaturu već rashlađenog pića
Vino je, kao i čovek, umorno posle leta avionom!
Nažalost, jednom pokvareno vino više ništa ne može popraviti, a Roj Murfild, vinski konsultant za aviokompaniju Kataj Pacifik, kaže da vino jako loše trpi aviotransport
Roboti obrađuju vinograd u samom srcu Bordoa!
Vinarija Château Clerc Milon iz bordovske apelacije počela je testiranje robota-vinogradara! Robot pod imenom "Ted" već se oprobao u vinogradu, i to na čišćenju od korova i pripremi zemlje
«
‹
173
174
175
176
177
178
179
180
181
›
»