MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Šefovi se takmičili u brzom filetiranju ribe
Svi takmičari imali su poseban zadatak da za što kraće vreme isfiletiraju različite vrste ribe. Izazov je bio veći jer je riba bila spakovana u posebne kutije, čiji sastav nije bio poznat učesnicima sve do trenutka otvaranja
Stiže prvo kinesko vino vrhunske klase!
Peta berba biće kompletirana odležavanjem vina u novom novcatom vinskom podrumu površine 5.600 kvadratnih metara, a u vinogradu u Šandongu, površine 25 hektara, rastu čokoti kaberne sovinjona (55%), kaberne frana (15%), širaza (10%), marselana (10%) i merloa (10%)
I od piva mogu da nastanu sjajni kokteli!
U restoranu Sakura u beogradskoj Beton halik održana je demonstracija pravljenja koktela od piva koju je vodio italijanski koktel majstor Đulio Pentene, predstavnik kraft pivare Birra del Borgo
Wine Jam posvećen prirodnom i oranž vinu
Događaj počinje zatvorenim delom programa od 17-19 časova za vinarije i specijalne goste gde će se međusobno degustirati i predstavljati vina uz razmenu mišljenja i iskustava, a od 19 časova je otvoren za sve zainteresovane posetioce
Vina iz Tikveša oborila rekord u broju nagrada!
Ukupan broj medalja za vina Tikveš i Domaine Lepovo na prestižnim svetskim takmičenjima u ovoj godini, porastao je na 60, što predstavlja rekord ne samo za "Tikveš", već i za sve ostale proizvođače vina u zemlji i širem regionu
Vinarija Coronica ponovo u Srbiji
Moreno Coronica je tokom degustacije istakao da njegova kuća teži što prirodnijem procesu proizvodnje vina, vraćajući se vinarskim korenima svoje porodice
Poziv na subotnji branč u srcu Vračara
Pored buffet ponude, svake subote glavni kuvar uživo sprema specijalitete u samom restoranu. Dobrodošli su i najmlađi članovi svake porodice i za njih je Saint Ten hotel pripremio posebnu zabavu – školicu kuvanja
U Metrou poslužen suši dugačak 50 metara!
Mladi kuvari okupljeni oko Junior Chefs kluba svojim veštim umećem napravili su suši rolnicu rekordne dužine i njome počastili prisutne u distributivnom centru na Vidikovcu
Vinarija Chichateau gost restorana Enso
Domaćin vinsko - gurmanske večeri u Enso restoranu je vinarija Chichateau, koja se već godinama bavi posluživanjem ograničenih količina fenomenalnih vina jedinstvenog ukusa i originalnog pristupa u svakom segmentu
Ana Roš: U Japanu sam kao Alisa u zemlji čuda!
- Ako postoji neko mesto na koje svaki šef na svetu mora da ode, to je Japan. Kada su u pitanju gostoprimljivost i kvalitet hrane, u Japanu se svuda nailazi na savršenstvo, čak i u običnim prodavnicama peciva - rekla je Ana Roš za magazin Japan Times.
PROKUPAC OSVAJA SVET!
Na obeležavanje Međunarodnog dana prokupca dolaze vinski stručnjaci iz celog sveta, koji će u Srbiji od 12. do 16 oktobra obilaziti vinske regije i učestovati u konferenciji MEET PROKUPAC! Sa njima stiže i Caroline Gilby MW, da u Beogradu održi masterclass.
ZATVARAČ OD PLUTE SVAKO VINO ČINI UKUSNIJIM
Nalazi studije koju je sprovela laboratorija Crossmodal Research Laboratory na uzorku od 140 učesnika pokazali su da zvuk otvaranja vina subjektivno poboljšava njegov ukus
Dve srebrne medalje za Pinot Noir iz Lastara
Najnovije vino vinarije Lastar, Pinot Noir 2015, osvojilo je još dva srebra na uglednim međunarodnim smotrama! Srebne medalje na takmičenjima Mundus Vini u Nemačkoj i AWC u Austriji
Nova zlata za vina iz Srbije na takmičenju AWC
Vinarija Virtus kao da je pretplaćena na het-trikove na takmičenju AWC - i ove godine, kao i prošle, osvojila je tri zlatne medalje, i to za Credo crveni 2015, Credo beli 2015 i Traminac 2016.
Cubo fest - jesenji praznik gastronomije i vina
Pored renomiranih vinarija, osmišljen je i više nego bogat i raznovrstan muzički program, te prilika da se premijerno i po promotivnim cenama degustiraju novi specijaliteti restorana Cubo koje potpisuje čuveni šef Bane Zakić
«
‹
171
172
173
174
175
176
177
178
179
›
»