MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Srpski barmen među najboljima na planeti!
Janošević je dobio zadatak da napravi piće od likera "Mari Brizar" i kod nas vrlo malo poznatog napitka "Riga Black Balsam", snažnog biljnog likera napravljenog od votke i prirodnih sastojaka iz baltičke regije
PINO GRIĐO VINARIJE TEMET SADA U NOVOM RUHU
Etiketa je izrađena od papira koji se bolje ponaša u kibli, a dodat je i ćirilični naziv "burgundac sivi" sa ciljem da se potrošačima približi ova sorta.
Italijani podigli vinsku fontanu koja će raditi bez prestanka
Vino iz ove fontane može da pije ko želi, ali ona je pre svega namenjena hodočasnicima koji hodaju čuvenom stazom Kamino di san Tomazo koja povezuje Rim i Ortonu
Vinski peti oktobar u "Ćevapu kod Dekija"
Kina osvojila 142 medalje na azijskom "Dekanteru"
Pobeda bi bila ubedljivija da je Kina uspela da se izbori za neku od platinastih medalja, ali je jedina platina za azijsko vino u kategoriji "Best in Show" dodeljena vinu Gris de Koshu 2015 japanske vinarije Grace.
Dan prokupca, 14. oktobar!
Poznati restorani u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Zrenjaninu, Subotici i drugim gradovima kreirali za ovu priliku posebne jelovnike sa jelima posebno uparenim sa vinima od prokupca, a kupce tog dana očekuju i brojni popusti i specijalne akcije u vinotekama i vinskim barovima
Sirevi Balkana na okupu u Mikser hausu
Posetioci će, najavljuju organizatori, moći da probaju retke i neobične vrste sireva i uživaju u uparivanju sireva sa vrhunskim vinima i delikatesima. Učešće su potvrdili proizvođači halumija, kozjeg sira sa plesnima, proizvođači sira i manastirskog vina iz Dečana i mnogi drugi
"Odiseja kralja" - konjak od 120.000 evra!
Flaša se isporučuje u personalizanovanom kožnom koferu koji je proizvela firma "Hermes" koristeći najkvalitetnije dostupne materijale. Tu su i kristalni dekanter i četiri ručno pravljene čaše, koje su gravirali majstori iz čuvene radionice "Saint-Louis" koja se ovim poslom bavi već vekovima.
Erotski vinski kalendar ponovo oduševio!
Izdavanje kalendara prati i gala događaj koji privlači velik broj ljudi iz vinskog sveta, a najpikantniji detalj je činjenica da lepi modeli na fotografijama nisu nasumično odabrane manekenke već sestre, ćerke i nećake lokalnih vinara
SRPSKA VINA ZASIJALA U BEČU!
Ovo ocenjivanje poznato je po izuzetno strogim pravilima rada. Ove godine vina su, kao i ranije, anonimno ocenjivana u Saveznoj kancelariji za vinarstvo i voćarstvo u Klosternojburgu
Novosadski probus proglašen za najbolje univerzitetsko vino!
Na takmičenju su ocenjivana 34 vina sa 11 univerziteta iz deset zemalja, a odluku je doneo međunarodni žiri u čijem sastavu je bilo 17 iskusnih stručnjaka za vino iz više zemalja
Pet medalja za Srbiju na "Mundus Vini"
Pet srpskih vina osvojilo je medalje u letnjem izdanju uglednih nagrada "Mundus Vini". Od ovih pet medalja, četiri su zlatne, i sve su dodeljene vinima vinarije Aleksandrović
TRINAEST NOVIH „MASTER OF WINE“
Prestižnom klubu ove godine pridružili su se Bri Boškov iz Australije, Fondži Voker iz Kine, tajvanac Mark Pižot, Mik O Konel i Barbara Bojl iz Irske, Sonal Holand iz Indije, Mat Deler i Meri Margaret Mek Kamik iz SAD, te Ričard Balantajn, Metju Foster, Džeremi Lajtgou i Ana Emilia Sapundžiu iz Velike Britanije
RADISSON BLU PROGLAŠEN NAJBOLJIM HOTELOM U SRBIJI
World Travel Awards nagrade, poznate i kao "Oskar turističke industrije", dodeljuju se od 1993. godine, sa svrhom pronalaženja i nagrađivanja objekata u turističkoj industriji po izboru putničkih agenata i tur operatera
PRAVITI I PITI RAKIJU U SRBIJI
Na otvaranju izložbe govorili su i Ilija Malović i Zoran Radoman, urednici sajta Rakija, uglavnom, jedinog domaćeg portala posvećenog rakiji
«
‹
164
165
166
167
168
169
170
171
172
›
»