MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Otvorene prijave za BIWC 2018 u Sofiji
Vinari se za novi BIWC mogu registrovati do 13. maja, a Galina Todorova Niforu, direktor BIWC-a, kaže da će oni koji se prijave do 10. aprila imati poseban popust.
Kulinarske zvezde celog sveta okupiće se u Šibeniku!
Pored hrvatskih novinara, blogera i šefova, na kongresu će učestvovati i globalne gastronomske zvezde
U Beogradu održan somelijerski ispit za ASI diplome
Pravo na polaganje ovog ispita imaju oni somelijeri koji već imaju sertifikat somelijera nacionalne asocijacije zemlje u kojoj žive i rade ili pak neke druge svetski priznate i prepoznate institucije koja se bavi edukacijom somelijera kao i da rade na poziciji somelijera najmanje četiri godine
Vinarija Vinum predstavila novi vizuelni identitet
Nove etikete upečatljive su, svedene i originalne, vrlo asocijativne, ali nikako banalne. Jasne boje, mekoća akvarela i kvalitetena štampa zaokružuju znalački potpis kreativnog tima štamparije Crveno iz Valjeva
Vatromet ukusa na večeri povodom Dana Hvara
Prijateljstvo dva restorana, Kod Kapetana sa Hvara i restorana Šaran svake godine okupi veliki broj VIP ličnosti na druženju i degustaciji morskih specijaliteta
Hrvatska vina i mediteranski zalogaji u konobi Tata Mata
Pero Mijakić, direktor predstavništva Hrvatske gospodarske komore, rekao je da je uloga ovog tela da produbljuje regionalnu privrednu saradnju u svim oblastima, pa tako i u oblastima vinarstva i gastronomije
Održana prezentacija hrane i vina sa juga Italije
Prezentacija je održana u sklopu promocije skupa WORKSHOP & B2B – FOOD & BEVERAGE “UKUSI JUGA ITALIJE”, koji će 27. februara biti organizovan u hotelu Hajat
Proglašeni su pobednici BeoWine Challenge Cup-a!
Zlata su dodeljena u kategorijama crvenih, belih i dezertnih vina, dok su ove godine rozei, nažalost, ostali bez zlatnih priznanja
Vinski dnevnik - vaš lični asistent pri degustacijama
Vinski stručnjaci to odavno rade, a sve im se više u tome pridružuju i „amateri“, koji žele da što više nauče iz sopstvenih degustacija. Problem je što takve beleške prečesto umeju da budu konfuzne, nedosledne i razbacane na previše mesta
Deveti BeoWine Fair okupio vinsku Srbiju u Beogradu
Ideja da se BeoWine prostorno u potpunosti izdvoji od Sajma turizma i premesti u hale 7, 8 i 9, kao što je i bilo najavljeno, ove godine iz tehničkih razloga ipak neće biti ostvarena
Predstavljena vrhunska vina vinarije Marjan Pitve
Gosti su se upoznali sa bogdanušom, autohtonom sortom koja raste samo na Hvaru. U drugom delu promocije predstavljena su crvena vina Plavac mali i Plavac mali Plaža
Vinariji Jelić uručena nagrada za vinsku kuću godine
Jelić je govorio i o novoj liniji vina po imenu Adam i Eva, napravljenim po principima organske proizvodnje, kao i o drugim etiketama ove kuće
Tri stotine sireva stiže na 7. Balkan Cheese Festival
Na festivalu će široj publici biti izloženo oko 300 sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, a na posebnim prezentacijama biće predstavljeni i sirevi iz Italije, koja je ovoga puta pozvana kao zemlja-gost
Hush Hush romantični meni za dan zaljubljenih
Specijalni Hush Hush meni za Dan Zaljubljenih kreiran je da zadovolji sve ukuse i sastoji se od ribljeg i mesnog menija
Metro obeležio godinu Privatne robne marke
Povodom obeležavanja godine Privatne robne marke 9. februara, organizovan je gastro izazov i druženje sa predstavnicima medija u METRO HoReCa Centru. Novi rukovodilac centra – Milica Aleksić, je tom prilikom sa okupljenima podelila kulinarske tajne i savete koristeći upravo METRO proizvode
«
‹
164
165
166
167
168
169
170
171
172
›
»