MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Počeo je sa radom prvi digitalni somelijer!
Izbor vina je veoma strog: od 11.358 vina koja su bila "nominovana" za predstavljanje putem ovog servisa samo par stotina je ušlo u finalnu selekciju, što korisnicima garantuje najviši mogući kvalitet vina koja će im stići na kućnu adresu
Šampanjac Piper-Heidsieck ponovo na dodeli Oskara
Detaljni uslovi saradnje Američke filmske akademije i kuće Piper-Heidsieck nisu poznati, ali se zna da vinarija obezbeđuje oko 1.500 boca vina i značajnu finansijsku podršku spektakularnom događaju u Holivudu
Slatki ukus Sicilije na dva mesta u Beogradu
Vitrina sa sladoledima prva privlači pažnju. Dvadesetak vrst se delimično menjaju shodno sezoni i promociji novih ukusa, i tu su osvežavajuća breskva, crna čokolada, kokos i pistaći, poseban freddo...
Film o kulinarskom čudu od deteta stiže na Berlinale
Mekgari je počeo da kuva za goste sa 11 godina, priređujući složene večere za porodicu i drugove u roditeljskoj kući u južnoj Kaliforniji. Kada je imao 15 godina, ljudi su plaćali po 150 dolara kako bi uživali u njegovom degustacionom meniju od osam jela
PIK Oplenac gradi hotel sa pet zvezdica
Vinarija PIK Oplenac ima ozbiljne planove za razvoj vinskog turizma, te je polovinom godine pokrenula izgradnju apartmanskog naselja u vidu drvenih kućica sa četiri zvezdice i hotela sa pet zvezdica
U svetu raste potražnja za veganskim vinom!
Britanski trgovci, piše Dekanter, takmiče se u tome ko će u ponudu uvrstiti više vina na čijoj deklaraciji stoji da u njihovoj proizvodnji nisu korišćene nikakve namirnice životinjskog porekla
Vina iz regiona koja su obeležila 2017.
Magazin Vino & Fino se u aktuelnom prazničnom broju prvi put posvetio vinima naših suseda po istoj metodi po kojoj se svake godine posvećuje našim vinima: objavili smo top listu vina koja su obeležila godinu u matičnim zemljama
Čokoladno veče u SAINT TEN Hotelu
Na šestom spratu hotela u posebnoj tzv. Multifunkcionalnoj sobi iza zatvorenih vrata gosti su uz posebnu pozivnicu mogli da zavire u Mystery Ruby svet, u kom su uživali u najnovijoj, četvrtoj, vrsti čokolade koja za javnost predstavljena do sada tek na par lokacija u svetu
U prodaju uskoro stiže prvi digitalni aerator!
Prvi recenzenti kažu da naprava radi tačno ono što navode njeni tvorci i da se pomoću nje dobija precizno dekantirano vino bez višesatnog čekanja
METRO organizovao humanitarni božićni ručak
Mladi kuvari iz Junior Chef Club-a su i ove godine na sam dan Božića u METRO HoReCa Centru kuvali za decu, a ovoga puta hrana koja je pripremljena donirana je štićenicima iz “Doma za decu bez roditeljskog staranja Jovan Jovanović Zmaj”
Vinarija godine 2017: Deurić, Fruška gora!
Mlada vinarija sa Fruške gore od osnivanja insistira na svom specifičnom vinskom putu, već je "pretplaćena" na nagrade i u Srbiji i u svetu
ROZE GODINE: ROSE SEC 2016, ZVONKO BOGDAN!
U vinariji Zvonko Bogdan definitivno znaju šta znači kontinuitet kvaliteta. Iz godine u godinu, njihova vina dosledno prate stilski pravac i zacrtani nivo kvaliteta, naravno, uz razumljiva odstupanja koja zavise od karakteristika konkretne berbe
Crveno vino godine u Srbiji: Doja Prokupac 2015!
Dojin prokupac jedno je od onih vina za koje možete da se uhvatite doslovno u svakoj prilici. Ispratiće ozbiljniju večeru, posebno ako se na tanjirima nađu mlada jagnjetina ili teletina, ali vas ničim neće opteretiti ni ako se odlučite da vino pijete samo
Belo vino godine u Srbiji: Lastar Chardonnay 2016!
Tu je sve što je jedan kontinentalni šardone iz umereno tople klime treba da ima: miris zrelog i sočnog voća, najviše dinje, kruške i malo tropike; orašaste note badema; elegantni uticaj drveta koji dodaje na punoći i bogatstvu aroma...
Objavljena knjiga recepata Plazmastičarnica 2.0!
Gosti su imali priliku da uživaju u dobrom raspoloženju i druženju, probaju jedinstvene kulinarske specijalitete sa Plazma keksom, kao i da saznaju na koje sve nove načine mogu osmisliti svoje slatke i slane Plazma kreacije
«
‹
163
164
165
166
167
168
169
170
171
›
»