MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Zlato i srebro u Ljubljani za vina iz Rubina!
U konkurenciji ovog takmičenja je bilo 425 vina poreklom iz 15 zemalja, a ocenjivao ih je žiri od 43 profesionalaca iz sveta vina, iz 22 države
Kulinarski superstar Marko Saso vraća se u Beograd!
Poznati italijanski kuvar, šef Marko Saso, po drugi put će posetiti Beograd kao gostujuća kulinarska zvezda u Enso restoranu
Gastronomsko-vinski izlet sa vinarijom Budimir
Restoran Enso ponudio je svojim gostima novi gastronomsko-vinski izlet! U saradnji sa vinarijom Budimir poznati beogradski restoran upario je selekciju etiketa sa specijalno osmišljenim tasting menijem za ovu priliku.
Ovo je najbolja vinska fotografija na svetu
Pobednička fotografija prikazuje mladi šardone koji se sliva u rezervoare u prestižnoj vinariji iz Šampanje, Veuve Fourny.
Koka Kola pravi svoje prvo alkoholno piće!
Kompanija je odlučila da pojedinosti o piću, uključujući i dizajn limenke, drži u tajnosti do početka reklamne kampanje, ali je predsednik kompanije Koka Kola Japan rekao da će ovo biti jedinstveno piće u istoriji kompanije
Četiri nagrade u Ljubljani za vina iz Tikveša
U konkurenciji je bilo 425 vina poreklom iz 15 zemalja, a ocenjivalo je 43 degustatora iz 22 države. Vino Ljubljana je takmičenje proizvođača vina iz svih delova sveta koja nose epitet modernog duže od 60 godina
Novi Sad tokom dva dana bio je centar vinske Srbije
Više desetina domaćih učesnika, gosti iz inostranstva, prelepa Bal dvorana u kojoj je bilo mesta za sve koji su želeli da probaju aktuelne i buduće "hitove" manjih i većih vinarija i odličan, veoma bogat prateći program glavni su utisci minulog salona
Viticulture - prva društvena igra za ljubitelje vinarstva!
Igrači na početku dobijaju malo imanje sa malenim vinskim podrumom i tri radnika. Tokom igre, igrači donose odluke o tome kako će rasporediti radnike na različite poslove u vinogradu, kada će brati grožđe i početi proces vinifikacije...
DODELJEN GRAND PRIX KOMPANIJI MLEKOPRODUKT
Mlekoprodukt je u cilju promocije kulture francuskih sireva u proteklom periodu organizovao niz aktivnosti, poput degustacija na mestima prodaje, nastavnih i zabavnih programa za najmlađe, degustacije jela pripremljenih na bazi francuskih sireva...
Sajam Vinitaly slavi žene u savremenom vinarstvu
Organizatori sajma citiraju i vinskog pisca Karen Meknil, autorku knjige The Wine Bible, koja kaže da je broj žena na ključnim pozicijama u vinskoj industriji ipak proporcionalno mali
Nova vinska večera u restoranu Enso
U saradnji InVitto, distributerom ekskluzivnih vina i drugih alkoholnih pića, InVitto, uparena je selekcija etiketa sa specijalno osmišljenim degustacionim menijem
Vinski podrum dva veka krio telo slavnog pesnika!
Vinski podrum u kome je pronađen prah čuvenog pesnika izgrađen je u 17. veku, a u 19. veku je adaptiran u grobnicu crkve Svetog Mihajla u Hajgejtu, u severnom Londonu.
Stiže knjiga sa sto recepata iz restorana Noma!
U restoranu Noma, četvorostrukom pobedniku u izboru World’s 50 Best Restaurants, većina jela nastalo je procesom čija makar jedna etapa sadrži neki vid fermentacije, radi dobijanja neverovatnih aroma koje se pamte dugo posle posete restoranu.
UMRO JE MIKI JURIŠIĆ
Prepoznatljiv i omiljen među kolegama, vinarima, svojim gostima i učenicima, Miki je bio jedna od vodećih figura vinskog sveta u Srbiji, jedan od onih ljudi čija je strast istinska i zarazna, zbog kojih se ide u restorane i uz koje se zavoli vino
Gordon Remzi spašava restorane na ivici kraha
Najpoznatiji šef na svetuj dolaziće u restorane u svom specijalnom kamionu koji se po parkiranju delimično rasklapa u izuzetno sofisticiranu pokretnu kuhinju. U ovoj kuhinji Remzi će obnoviti meni restorana kome je podarena još jedna šansa za opstanak, i, naravno, "uterati u red" vlasnike i osoblje
«
‹
159
160
161
162
163
164
165
166
167
›
»