MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Na venčanju princa Harija piće se britanski penušavac!
Britanska vinarija za sada nije ni potvrdila ni demantovala vest o tome da je baš ona odabrana da podari događaju dah vinskog glamura, a njen direktor Mark Harvi se u izjavi za medije postarao i da ovu informaciju ostavi pod velom tajnosti do poslednjeg trenutka
Najmoćniji ljudi Evrope uživali u vinima iz Tikveša
Iz portfolija Tikveš i Domaine Lepovo poslužena su dva bela vina, vrhunsko terroir vino Barovo i ekskluzivno Chardonnay premijum brenda Domaine Lepovo, kao i dva crvena vina: Bela Voda i Domaine Lepovo Grand Cuvee
Najbolji mladi šef na svetu dolazi iz Japana!
Odluku o nagradi doneo je žiri u kome su Dominik Kren, Margarita Fores, Virgilio Martinez, Ana Roš, Eni Feold, Bret Grejem i Pol Pere. Sedmočlani panel vrhunskih šefova poznat je u kulinarskim krugovima kao "sedam mudraca"
Vinarija Bikicki predstavila nova vina i nove etikete
Prvo vino koje smo probali bio je Traminac 2016, vino koje bi trebalo da predstavlja osnovu ponude kuće Bikicki – cvetno, sveže vino, savršeno za letnje „meračenje“
Tri boce vina iz 1774. godine uskoro na aukciji!
Vino je opisano kao „nektar boje ćilibara, sa ukusima začina, karija, cimeta, vanile i suvog voća“ i dobilo je ocenu 94/100
MAGIČNI DORUČAK U METROU ZA POMOĆ NAJMLAĐIMA
Akcija Magični doručak trajala je od 26. aprila do 10. maja 2018. godine kada su građani kupovinom posebnih paketića Vile Dobrile u METRO Cash & Carry objektima, ili uplatom cene paketića na humanitarni račun Banke hrane kod Credit Agricole banke Srbije, bili u prilici da pomognu najmlađima
Gastronomski susret Srbije i Južne Koreje
Na meniju su bili naengmyeon, to jest nudle od krastavca sa kimčijem, potom grilovani djubek sir sa korejskim sosom od senfa, meso planinskog govečeta – buše sa soja sosom i pilavom, korejska sarma...
Ohladite vino za tili čas uz pomoć znanja fizike!
Vinski ekspert Brajan Meklintok rekao je za portal My Domaine da se vino može ohladiti i mnogo brže nego što mislite
Najstarije vino na svetu bilo je crveno i suvo!
Do sada pronađeni ostaci predstavljali su jasnu indiciju da je posredi lokalitet sa dugom vinarskom tradicijom, a najnovija otkrića u potpunosti su potvrdila dosadašnje navode stručnjaka da je na ovom mestu pre 6.100 godina cvetalo vinogradarstvo
Preminuo beogradski restorater Goran Jević
Prvi restoran koji je Jević otvorio u Beogradu bila je Iguana na uglu Božidara Adžije i Požarevačke ulice, gde je, u prostoru sa svega 25 sedećih mesta, napravio veoma živahan lokal sa jasnim tragom na beogradskoj gastro mapi
Dekanter napravio aplikaciju za učenje o vinu
Know Your Wine tera ljubitelje vina da koriste aplikaciju u kratkim sesijama ali veoma često, čime se bez velikog napora dolazi do konsolidovanog znanja
Žurka posle posla u hotelu Saint Ten!
Hotel Saint Ten u Beogradu počeo je sa organizovanjem specifične forme zabave za ljude koji umeju i da rade i da uživaju u životu - Aftework Party
Bob Dilan lansira na tržište liniju viskija Heaven's Door!
Postupak stvaranja novog pića bio je veoma neobičan. Tim destilera stvarao je piće na osnovu Dilanovih ponekad misterioznih uputstava. ("Čovek koji pije treba da ima osećaj kao da se nalazi u nekakvoj drvenoj konstrukciji")
Održana promo žurka za piće Hell Energy
Reklamna kampanja sa Brusom Vilisom kao zaštitnim licem startovala je 2. aprila u zemljama širom sveta, među kojima je i Srbija
Rekordan broj eksponata na tokajskoj vinskoj aukciji
Manifestaciju posvećenu tokaju, u trajanju od tri dana, sada već tradicionalno organizuje Tokajsko vinsko bratstvo (Confrerie de Tokaj)
«
‹
158
159
160
161
162
163
164
165
166
›
»