MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Najveća plata sireva ušla u Ginisovu knjigu rekorda
Na sajmu je, u saradnji sa Internacionalnim udruženjem sirara održano i svetsko takmičenje za najbolji sir. Članica žirija, koji je činilo 135 sudija, bila je i Bojana Momčilov ispred kompanije Mlekoprodukt
Takmičenje BIWC naredne godine u Beogradu!
Galina Niforu, direktor BIWC i veliki prijatelj srpskog vinarstva, u izjavi povodom ove veoma bitne odluke rekla je da je presrećna zbog promene koncepta BIWC
Masimo Botura: Prezirem kuvanje na televiziji!
Legendarni šef iz Modene rekao je i da mu je od bilo kakvog statusa "selebriti šefa" mnogo draga uloga učitelja mladih naraštaja
Dva trofeja za Srbiju na takmičenju BIWC u Sofiji!
Dva vina iz Srbije osvojila su trofeje u Sofiji: priznanjima za najbolja vina Balkana u kategoriji oranžnih, odnosno crvenih vina ovenčale su se kuće Bikicki i Matalj!
Osteria Mozzarella predstavila novi, letnji meni
Šef kuhinje restorana Dejan Stanković nastavlja da istražuje i inspiriše, pa otud postavka novog menija kojim planira da tokom leta prošeta goste restorana svim regijama Apeninskog poluostrva, dajući autentičnim recepturama svoj pečat kojim snažno ocrtava italijansku kulturu i navike obedovanja
Uparivanje hrane i vina u srcu Vračara
U ponudi su znalački odabrana vina - Pinot Noir kuće Deurić, Morava vinarije Despotika, rajnski rizling Valerius kuće Imperator, i, za kraj, vrhunski liker od suve smokve hrvatske kuće Aura
Žurka uz finu čokoladu u hotelu Saint Ten
Događaj počinje u 17h u Saint Ten Hotelu, Svetog Save 10, a sto se može rezervisati na +381 64 8056 921.
Sofija - balkanska vinska metropola!
Na konferenciji za štampu održanoj neposredno pred početak BIWCF-a organizatori su izjavili da su se za učešće na festivalu sledeće godine prijavile i daleke zemlje kao što su Australija, Čile i Japan
Apgrejdovani Mediteran
Veče francuske hrane i vina u restoranu Langouste
U sredu, 5 juna u restoranu Langouste šef Gijom Iskandar i gost iz Francuske koji predstavlja vinsku kuću Dourthe iz Bordoa, Vasil Delu, prirediće nezaboravan gastronomski doživljaj
Čišćenje vinarije: najbolja vinska fotografija u 2019!
Fotografija koja je osvojila prvo mesto nosi naziv Cleaning The Cuverie At Domaine Faiveley, Mercurey i, kao što joj ime govori, nastala je u vinariji Domaine Faiveley u Francuskoj
Crni šardone: novi život drevne vinarske tehnike
Pravljenje šardonea je, obično, delikatan proces koji zahteva nežan dodir. Krhko voće se pažljivo polaže u gotovo hermetički zatvorenu presu i polako gnječi, tek toliko da poteče sok. Neke moderne vinarije odlučile su da pravljenju šardonea pristupe sasvim drugačije: grožđe se gnječi naglo i uz primenu velike sile
Vina Vista Hill opčinila goste restorana Kovač
Nova zvezda na srpskom vinskom nebu imala je šta da ponudi na ovom uparivanju hrane i vina, a restoran Kovač je ovo vino dostojno ispratio svojim specijalitetima
Dvadeset i peti jun će biti dan Entonija Bordejna!
Ubrzo nakon objavljivanja video zapisa, hešteg #BourdainDay uzeo je zamah na tviteru, i počele su da ga prihvataju i slavne ličnosti iz sveta gastronomije
96 novih apartmana u Holiday Village Montenegro
Karisma Hotels Adriatic Montenegro, u sklopu Karisma Hotels & Resorts, predstavila je novi deo kompleksa Holiday Village Montenegro lokalnoj javnosti u Ulcinju
«
‹
157
158
159
160
161
162
163
164
165
›
»