MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Proseko roze: budući globalni vinski hit!
Italijanski vinari već godinama razmatraju ideju o roze proseko vinu, a ove godine su konačno prevazišli tradicionalan otpor Italijana prema roze vinu i odlučili da se priklone globalnom trendu
Lastarov put ka vrhu, popločan medaljama
Na jednom od najzahtevnijih vinskih takmičenja na svetu, International Wine Challenge IWC 2018 u Londonu, gde samo mali broj vina bude okićen medaljama, Lastar je ove godine zaslužio čak tri bronzane!
Večera u Ensu uz vina iz vinoteke Baltasar
Večera će biti održana u četvrtak, 31. maja, a cena po osobi je 3.500 dinara.U cenu je uračunato 5 gangova tasting menija koje prati 5 čaša vina
Hit na Zapadu: restorani u kojima se hrana ne baca
Mladi kuvar Daglas MekMaster jednom je, radeći u restoranu visoke kuhinje, stotine svežih, savršenih glavica zelene salata bačenih u kontejner nakon što je sa njih odstranjen samo koren namenjen garnirungu preskupog jela
U subotu u Beogradu počinje prva Nedelja tamjanike
Početak dešavanja je od 16 časova i traje do 22 časa, a predstaviće se većina proizvođača tamjanike sa naših prostora
Francuska odnela dvanaest velikih nagrada Dekantera
Među vinima koja su kvalitetom iznenadila i same sudije je asirtiko vinarije Artemis Karamolegos sa Santorinija, za koje su sudije navele da predstavlja "izvanredan izraz ovog jedinstvenog teroara"
METRO predstavio knjigu sa izvornim srpskim receptima
Knjiga sadrži oko 100 recepata iz svih krajeva Srbije, geografski podeljeno: severna Srbija (Vojvodina), istočna Srbija, južna Srbija, zapadna Srbija i centralna Srbija
Šef Mario Batali ostaje bez svih svojih restorana!
Za ovaj slučaj se veruje da će otvoriti vatrenu polemiku o etičkom ponašanju u svetu visoke kuhinje, na isti način na koji je i Holivud već duže vreme poprište sukoba u vezi sa nedoličnim ponašanjem muškaraca na poziciji moći
Veliko priznanje za vinariju u obliku Rubikove kocke
Žiri nagrade opredelio se da za ovogodišnjeg laureata proglasi vinariju smeštenu u Meklaren Vejlu, jednoj od najpoznatijih australijskih vinskih regija
Budućnost vina: jestive boce i isporuka dronovima!
Na svetskom tržištu već su se pojavili servisi koji dostavljaju vino za samo dva sata, nakon narudžbine putem smartfona. U izveštaju dr Gej navodi se da će se takvi servisi jako ubrzati i da će im delokrug biti mnogo širi nego sada
Platinasta medalja i čak 97 poena za Tikveš Barovo 2015 na Dekanteru!
Na takmičenju je učestvovalo više od 17.000 vina iz celog sveta, a vina "Tikveš" nagrađena su sa: 1 platinum, 2 srebrne i 6 bronzanih medalja kao i sa 4 priznanja
Večera u restoranu Enso uz vina braće Rajković
Hedonističko putovanje uz najkvalitetnija vina i ukuse koji će upotpuniti užitak ove nedelje će obeležiti saradnja sa vinarijom Braća Rajković
DEKANTEROVO ZLATO ZA SRBIJU!
Izuzetno prestižno ocenjivanje DWWA (Decanter World Wine Awards) održano je u Londonu, gde je prispelo više od 17.000 boca vina iz celog sveta. U ovako oštroj konkurenciji, domaći vinari već tradicionalno su odlično prošli
Najskuplji viski na svetu košta čak milion dolara!
Etiketu za jednu bocu dizajnirao je italijanski umetnik Valerio Adami, dok je drugu naslikao britanski umetnik Piter Blejk. Boce su prodate različitim kupcima, a njihov identitet nije otkriven medijima
Sedam zlatnih medalja na BIWC za vina iz Srbije!
Veliki trofej otišao je u ruke timu iz rumunske vinarije Domaine Vladoi za njihovo roze vino Amca Maria iz 2017. godine. Naše vinarije ponovo su odnele veliki broj medalja, uključujući i jedno duplo zlato i šest zlatnih medalja
«
‹
157
158
159
160
161
162
163
164
165
›
»