MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Humanitarni gastro fest za malog Nemanju
U školi navode da će ovo biti relaksirano gastronomsko iskustvo na kome će poznati kuvari praviti jela koja su ih proslavila
Odlazak velikog gastronomskog buntovnika
Veliki kuvar je uživao u pravljenju skandaloznih kombinacija ukusa i reakcijama koje su njegovi ekscentrični recepti izazivali, bilo da je u pitanju jastog sa vanilom ili pečena patka po receptu iz doba starog Rima
IZ ROZEA U PINK
Juče je na platou ispred beogradskog hotela Radisson Blu održan Pink Jam, mali vinski festival posvećena isključivo roze vinima, što je bila odlična prilika za kratki uvid u ovogodišnju ponudu domaćih rozea
Više od 150 vina u Vinskom parku
Za puni gastronomski doživljaj manifestacije je i zadužen kuvar Petar Gajić, voditelj emisije Prvi kuvar Srbije, koji će kuvati za izlagače i posetioce
Za veliku decu: lizalice sa ukusom vina!
Kompanija Lollyphile iz Ostina u Teksasu odlučila je da ne posegne za uobičajenim generičkim aromama crvenog ili belog vina koje se često koriste pri izradi slatkiša "na temu" vina, i umesto toga je napravila lizalice sa aromama konkretnih sorti
Pazovčani prave festival u čast sremskog vina
Program će trajati od 17 do 21 čas, a po najavljenoj žestokoj junskoj pripeci gosti će moći da degustiraju vina iz malih vinarija ovog kraja, ali i velikih i afirmisanih kuća iz Srema i ostatka Srbije
Otkrivena najstarija porudžbina vina na svetu
Poruka na ostrakonu, parčetu glinene ploče kakve su uobičajeno korišćene za razmenu poruka, pronađena je u tvrđavi Arad, vojnoj postaji koja je pripadala judejskom kraljevstvu
DA LI BISTE STAVILI LED U VINO?
U američkoj vinariji Chateau Grand Traverse nemaju nikakav problem sa hlađenjem vina pomoću kocki leda, pa su svoj blog unos posvećen ledu u vinu ilustrovali čašom vina Pinot Grigio 2014 posluženom "on the rocks"
Tri nagrade u Londonu za vinariju Lastar
Takmičenje IWC važi za jedno od najstrožijih ocenjivanja vina na svetu. Svako nagrađeno vino proba se u tri navrata od strane najmanje deset sudija
Kako biste vi prošli na ispitu za titulu Master of Wine?
U delu ispita koji se bavi savremenim pitanjima kandidati su obrazlagali svoje stavove u vezi sa, na primer, pitanjem da li je nauka vinu oduzela romantiku i da li je vinu potrebna lepa pozadinska priča da bi bilo zanimljivo na tržištu
Podrum Wineart dobio prestižnu međunarodnu nagradu
Sudije su pregledale više od 4.500 vinskih karti iz restorana širom sveta pre nego što su finalizirali listu od 997 restorana sa jednom, dve i tri zvezde. Jednu zvezdicu dobila su 242 ugostiteljska objeka sa cele planete
Morava i prokupac za vinske znalce iz Bordoa
U lepom ambijentu bašte Ambasade Francuske, u predveče jednog od najprijatnijih dana ovog poznog proleća, gosti Beograda, potom vinski novinari i blogeri kao i novinari velikih informativnih medija, kao i pripadnici diplomatskog kora uživali su u vinima vinarija Katanić, Aleksandrović, Despotika, Kraljevska vinarija, Stari Hrast, Radovanović i drugih
VINA SA TRI SUNCA
Iz berbe 2016. su na sto u sali za degustaciju stigli novi Grašac, Sauvignon Blanc, Pinot Blanc, Traminac i Pinot Noir Rose iz berbe 2016, uz Merlot iz 2013. koji je dozrevao u spskom hrastu 12 meseci
Sounds Delicious – hedonizam zvuka i ukusa
Sounds Delicious se održava petkom i subotom, u intimnom ambijentu bašte, pod prigušenim svetlom. U petak će izbor vinila predstavljati DJ Čile, dok je Željko Kerleta rezident DJ u subotu
ZBOGOM DIJAGONALO!
Bez bilo kakve napadne „kreativnosti“ koja je sama sebi svrha, bez silovanja namirnica i inteligencije gosta, u Dijagonali su kuvali jela istinski visoke kuhinje, naslonjena u dobroj meri na lokalno nasleđe
«
‹
155
156
157
158
159
160
161
162
163
›
»