MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Grupa Karizma Hotels širi se i na Kolumbiju
Novim partnerstvom se nastavljaja niz uspeha i širenje brenda Allure Hotels by Karisma u Kolumbiji koji uključuju Allure Chocolat, Allure Bonbon i Allure Canela u Kartageni, dok u Crnoj Gori ovaj brend je poznat po novom luksuznom hotelu Allure Palazzi Kotor Bay by Karisma koji je otvoren ove godine
Bogati Kolumbijac kupio deo vinarije Petrus!
- Dolazak nama bliskog investitora presudno je za dugoročni razvoj Petrusa i dve porodice planiraju da dugo ostanu partneri - rekli su za Les Echos vlasnici Petrusa, Žan Fransoa i Žan Mui
U Metrou napravljen kolač od 50 metara!
Svoju kreativnost u pripremi kolača Hiljadu listova pokazalo je 50 mladih kuvara i poslastičara Junior Chefs Club-a Srbije, kao i 20 učenika i nastavnika Ugostiteljsko-turističke škole Beograd, koje su bodrili i prisutni sugrađani, predstavnici medija i METRO dobavljači i partneri na ovom zanimljivom projektu
Umro je Bepe Rinaldi, slavni italijanski vinar
Rinaldi svoj posao nikada nije doživljavao kao takmičenje u popularnosti, a njegovi strogi stavovi doneli su mu nadimak "Citrico" (Kiseli)
Deset novih nosilaca titule Master of Wine!
Među vrhunskim poznavaocima vina koji su se ovenčali ovom počašću je i prva vinarka iz Grčke koja je dokazala ovako visok nivo poznavanja vinske kulture, kao i prva žena iz Španije koja će uz svoje prezime dodati magična slova MW
Kompanija LG lansirala pametni vinski podrum
Vinski podrum je deo prestižne linije Signature, koja uključuje frižidere, rerne, mašine za pranje veša i sudova. Kapacitet digitalnog podruma je 65 klasičnih boca vina
Šećer sofra u restoranu Lavash - slatki ukus Orijenta
- Čekamo vas na Šećer sofri, bogatoj trpezi koja će ovog septembra na slatke muke staviti i najčvršći karakter - kažu u restoranu Lavash
VINSKA RASKOŠ HERCEGOVAČKOG PODNEBLJA
Hercegovački vinari, svesni posebnosti i potencijala svoje regije, predvođeni Radovanom Vukojem, zajednički su stvorili manifestaciju koja ih predstavlja na najbolji način
POČELA JE BERBA GROŽĐA U SRPSKIM VINOGRADIMA
Ostalo je još dovoljno vremena za promene na terenu, ali s obzirom na to da je ovo veoma izazovna vinogradarska godina, vinari su za sada, ipak, zadovoljni
Dokumentarac o Bordejnu sledeće godine u bioskopima
- Film o Bordejnu mora biti savršen, a dokumentarni format je očigledno najbolji izbor - navode u kući CNN Films koja film pravi u koprodukciji sa Zero Point Zero Productions, dugogodišnjim Bordejnovim saradnicima
U Trebinju se održava drugi Salon žilavke
Posetioci salona iz cele regije: Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i drugih zemalja, imaće priliku da - osim uživanja u aromama žilavke, blatine, vranca i trnjaka - probaju i jedinstvena maslinova ulja i rakije
Oprezno sa šampanjcem: 'udara' brže od običnog vina!
Tim univerziteta u Hoenhajmu u Nemačkoj odlučio je da dešifruje šta stoji iza fenomena koji Nemci zovu Sektlaune, osećanja veselja i blage vrtoglavice koje nastupa posle ispijanja penušavog vina
Zakazana je najskuplja vinska večera u istoriji!
Cena ulaznice za ovaj neverovatan događaj je 12.000 dolara po osobi, a najveća dilema u vezi sa večerom jeste - da li će ovako stara vina uopšte biti pitka
Predstavljena vinska boca sa duplim zidovima!
Ovaj izum nemačkog studija Our Wonderful World baziran je na duplim zidovima boce, a boca je zatvorena Vinolok sistemom koji omogućava da se boca koristi višekratno
Robušon: Kuvari se poznaju na odresku i pomfritu!
U intervjuu za Dekanter veliki kuvar je podelio neka od svojih zapažanja o tome kako prepoznati dobar restoran
«
‹
153
154
155
156
157
158
159
160
161
›
»