MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Vuk Vuletić među najboljih 19 somelijera na svetu!
Plasmanu u polufinale prethodile su kvalifikacije koje su se sastojale od testa teorijskog znanja, slepog testa vina i žestokih pića
VELIKA VINA U NOVOM SADU
Novosadski salon vina ima ambiciju da na jednom mestu i profesionalcima i entuzijastima ponudi ono najbolje na domaćem tržištu i da bude vrhunska platforma za degustacije, diskusiju i druženje ljubitelja vina i vinskih profesionalaca
VUK VULETIĆ BRANI BOJE SRBIJE!
Srbiju na somelijerskom prvenstvu predstavlja aktuelni prvak Balkana i osvajač nacionalnog takmičenja Vuk Vuletić, koji je u Antverpen sa predsednikom SERSA Dejanom Živkoskim doputovao u Belgiju nekoliko dana ranije
Preminuo čuveni hrvatski šef Andrej Barbieri
Poslednji Barbierijev projekat u Hrvatskoj bio je Barbieri´s, restoran koji je otvorio s na zagrebačkom Kaptolu zajedno s rođakom Franom Barbierijem
Najskuplje vino na svetu dolazi iz Mađarske!
Čarli Maunt, glavni menadžer vinarije Royal Tokay, kaže da iza ideje o flaširanju jedne ovako izuzetne berbe leži želja da se Mađarska i tokajac stave na zasluženo mesto na vinskom mapi sveta
Konačno je razotkrivena tajna vinskih suza!
Matematičarka Andrea Bertoci sa uglednog američkog univerziteta UCLA predstavila je pre nekoliko dana u Bostonu, na sastanku Američkog udružena za fiziku, rad koji se bavi ovim fenomenom. Rad je odmah privukao pažnju i naučne i vinske javnosti
Počinje deveti Balkanski festival sira!
Svečana dodela nagrada za najbolje sireve po glasovima publike, najlepši štand i najlepši tanjir sireva biće održana u nedelju, 10. marta u 19 časova
Priča o vinarkama koje menjaju lice svog poziva
Predstavljamo neke od žena koje širom sveta prave inovativna, hrabra, vrhunska vina, ohrabrujući buduće vinarke da i same krenu ovim putem
Džensis Robinson: Dobrih vina ima više nego ikada!
Džensis Robinson ispričala je novinaru Denu Kilingu neverovatnu sagu o svom uzbudljivom akademskom i profesionalnom životu koji je počeo studijama na Oksfordu, nastavio se zaljubljenošću u francuski životni stil i kristalizovao se u briljantnu vinsku karijeru
Promovisani Karizma hoteli na 41. Sajmu turizma
Predstavljeni su hoteli: Holiday Village Montenegro, The Long Beach Hotel Montenegro u Ulcinju, kao i Wind Resort u Baru
Održana velika Prosecco žurka u Salonu 1905.
Najprodavaniji prosecco u Italiji, Fantinel One and Only Brut, oduševio je goste i doprineo odličnoj atmosferi žurke u jednom od otmenijih gradskih prostora
Osam medalja za Tikveš na takmičenju Mundus Vini
Pet vina ovenčano je zlatnom medaljom: Domaine Lepovo Rosé i Barovo belo, oba iz 2018. godine, Bela Voda, crveno iz 2016, kao i crvena vina Vranec Special Selection 2017 i Alexandria Cuvée 2017.
Svb Rosa u društvu najboljih vina na planeti
Srbija je drugi put predstavljena svojim jedinim vinom ocenjenim sa 91 poen, Svb Rosom, crvenim premijum vinom vinarije Budimir iz Župe
Jedanaest medalja za srpska vina na Mundus Vini!
Na ocenjivanju Mundus Vini srebrne medalje osvajaju vina ocenjena sa preko 85 poena, a zlatne ona koja osvoje više od 90. Veliko zlato dodeljuje se vinima sa više od 95 poena
Šampanjac Piper-Heidsieck ponovo blistao na Oskarima
Na 91. ceremoniji Oskara i pratećem Guvernerskom balu služen je Piper-Heidsieck Cuvée Brut NV, vino koje danas ima neraskidivu vezu sa najprestižnijom filmskom nagradom na svetu
«
‹
145
146
147
148
149
150
151
152
153
›
»