MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Otvoren Božićni trg hotela Radisson Collection
Praznični ugođaj će trajati do 8. januara 2019, a sve posetioce u okviru manifestacije očekuju drvene kućice sa bogatom ponudom zimskih specijaliteta i odlična zabava nedeljom uz program za decu
Proizvodi Zlatiborca sada i u HoReCa pakovanju
Kako bi na domaćem tržištu predstavili novu selekciju u okviru svog portfolija, organizovan je događaj u okviru koga su na gastro putovanju pripremana jela u kojima se uživa na pravi način i kada je u pitanju ugostiteljski segment
Srebro u Luksemburgu za mlade kuvare iz Srbije!
Kao jedini ekipni predstavnik iz Srbije, u kategoriji regionalnih timova, takmičio se tim mladih kuvara iz Junior Chefs Cluba, koji je osvajanjem srebrne medalje postigao do sada najveći uspeh Srbije na ovom svetskom takmičenju.
Parker 300: večera iz snova
Po prvi put u Beogradu, organizovana je večera na kojoj su, pored ostalih, predstavljena i tri vina iz doline Rone, okićena sa po 100 poena. Večera je nazvana Parker 300, a na njoj su se pila vina koja je inače nemoguće kupiti u slobodnoj prodaji i otvaraju se u veoma posebnim prilikama
Srpska vina oduševila posetioce sajma u Bordou
U sklopu nastupa Srbije na sajmu Vinitech, organizovana je i Masterclass radionica u Muzeju vina (La cite du vin) u Bordou na kojoj su predstavljena vina koja se već nalaze u vinskoj kolekciji muzeja. Fokus radionice koju je na francuskom održao Tomislav Ivanović je bio na vinskoj Srbiji i naročito karakteristikama vinskog rejona Šumadije
U Metrou predstavljene tajne italijanske kuhinje
Događaj, namenjen predstavnicima ugostiteljskog sektora u Srbiji, uveličao je poznati italijanski šef Eros Piko (Eros Picco), koji je ovom prilikom pripremio prezentaciju izvanrednih italijanskih ukusa u okviru koncepta tri italijanske kuvarske kape
Tikveš predstavio mlada vina iz rekordne berbe
Pored već dokazanih vinskih zvezda, na ovogodišnjem festivalu prvi put je predstavljena velika novost u portfoliju Tikveša, crveno vino iz prve berbe grožđa sorte širaz, koje je posađeno pre četiri godine u vinogradima lokaliteta Lepovo
Treći Viski sajam predstaviće više od sto etiketa!
Celodnevni program i ove godine posetiocima nudi zabavu u vidu raznovrsnih aktivacija kao što su blackjack i bilijar, a kao i prošle godine sve bradonje očekuje i berbernica
Beograđani probali izbor najboljih vojvođanskih vina
Veoma srećno odabran prostor pokazao je kako, barem u smislu logistike, treba da izgleda savremeni vinski događaj: veoma prostrani, udobni modularni kafe pun tajnih "ćoškova", udobnih fotelja za rad i uživanje
Mladi kuvari spremni za nadmetanje u Luksemburgu
Najprestižnije kulinarsko takmičenje na svetu – Villeroy & Boch Culinary World Cup – održava se trinaesti put za redom u Luksemburgu, od 22. do 27. novembra, pod pokroviteljstvom Svetske asocijacije kuvara
Ceo vinski svet danas dočekuje novi božole
Ova godina je posebna za božole nuvo - stručnjaci u Francuskoj, kako prenose mediji, kažu da je vino iz ove berbe izvanredno, da nije prejako i prebogato kao lane, već da ima klasičnu aromu i boju, u skladu sa najvišim očekivanjima od ovog vina
Regionalne gastro zvezde u restoranu 5A Soba
Restoran 5A Soba predstavio je koncept po imenu 5A Soba presents Culinary Art, u okviru kojeg će ugostiti renomirane svetske i regionalne kulinarske figure, koji će uz svojevrstan show prezentovati svoja gastro umeća
Veče tartufa u restoranu Enso
Šefovi restorana Enso su kreirali specijalno osmišljeni tasting meni za ovu priliku, kako bi istakli sve ono po čemu je najcenjenija gljiva poznata
Želim da najbolji somelijer na svetu bude sa Balkana!
Vuk Vuletić je dan nakon svoje pobede za Vino & Fino ispričao kako je doživeo ovo nadmetanje koje je Srbiji donelo veliku počast - prvog nosioca titule najboljeg somelijera na Balkanu
Promocija srpskih vina na sajmu ProWine China
Prošle godine ProWine China ugostio je više od 700 vinarija i destilerija iz celog sveta, uz preko 14.000 posetilaca iz 39 zemalja. Ove godine se očekuju još ubedljivije brojke, a Srbiju će predstavljati tri vinarije: Toplički vinogradi, Rubin AD i Vinarija Čoka
«
‹
141
142
143
144
145
146
147
148
149
›
»