MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Ohladite vino za tili čas uz pomoć znanja fizike!
Vinski ekspert Brajan Meklintok rekao je za portal My Domaine da se vino može ohladiti i mnogo brže nego što mislite
Najstarije vino na svetu bilo je crveno i suvo!
Do sada pronađeni ostaci predstavljali su jasnu indiciju da je posredi lokalitet sa dugom vinarskom tradicijom, a najnovija otkrića u potpunosti su potvrdila dosadašnje navode stručnjaka da je na ovom mestu pre 6.100 godina cvetalo vinogradarstvo
Preminuo beogradski restorater Goran Jević
Prvi restoran koji je Jević otvorio u Beogradu bila je Iguana na uglu Božidara Adžije i Požarevačke ulice, gde je, u prostoru sa svega 25 sedećih mesta, napravio veoma živahan lokal sa jasnim tragom na beogradskoj gastro mapi
Dekanter napravio aplikaciju za učenje o vinu
Know Your Wine tera ljubitelje vina da koriste aplikaciju u kratkim sesijama ali veoma često, čime se bez velikog napora dolazi do konsolidovanog znanja
Žurka posle posla u hotelu Saint Ten!
Hotel Saint Ten u Beogradu počeo je sa organizovanjem specifične forme zabave za ljude koji umeju i da rade i da uživaju u životu - Aftework Party
Bob Dilan lansira na tržište liniju viskija Heaven's Door!
Postupak stvaranja novog pića bio je veoma neobičan. Tim destilera stvarao je piće na osnovu Dilanovih ponekad misterioznih uputstava. ("Čovek koji pije treba da ima osećaj kao da se nalazi u nekakvoj drvenoj konstrukciji")
Održana promo žurka za piće Hell Energy
Reklamna kampanja sa Brusom Vilisom kao zaštitnim licem startovala je 2. aprila u zemljama širom sveta, među kojima je i Srbija
Rekordan broj eksponata na tokajskoj vinskoj aukciji
Manifestaciju posvećenu tokaju, u trajanju od tri dana, sada već tradicionalno organizuje Tokajsko vinsko bratstvo (Confrerie de Tokaj)
Zlato i srebro u Ljubljani za vina iz Rubina!
U konkurenciji ovog takmičenja je bilo 425 vina poreklom iz 15 zemalja, a ocenjivao ih je žiri od 43 profesionalaca iz sveta vina, iz 22 države
Kulinarski superstar Marko Saso vraća se u Beograd!
Poznati italijanski kuvar, šef Marko Saso, po drugi put će posetiti Beograd kao gostujuća kulinarska zvezda u Enso restoranu
Gastronomsko-vinski izlet sa vinarijom Budimir
Restoran Enso ponudio je svojim gostima novi gastronomsko-vinski izlet! U saradnji sa vinarijom Budimir poznati beogradski restoran upario je selekciju etiketa sa specijalno osmišljenim tasting menijem za ovu priliku.
Ovo je najbolja vinska fotografija na svetu
Pobednička fotografija prikazuje mladi šardone koji se sliva u rezervoare u prestižnoj vinariji iz Šampanje, Veuve Fourny.
Koka Kola pravi svoje prvo alkoholno piće!
Kompanija je odlučila da pojedinosti o piću, uključujući i dizajn limenke, drži u tajnosti do početka reklamne kampanje, ali je predsednik kompanije Koka Kola Japan rekao da će ovo biti jedinstveno piće u istoriji kompanije
Četiri nagrade u Ljubljani za vina iz Tikveša
U konkurenciji je bilo 425 vina poreklom iz 15 zemalja, a ocenjivalo je 43 degustatora iz 22 države. Vino Ljubljana je takmičenje proizvođača vina iz svih delova sveta koja nose epitet modernog duže od 60 godina
Novi Sad tokom dva dana bio je centar vinske Srbije
Više desetina domaćih učesnika, gosti iz inostranstva, prelepa Bal dvorana u kojoj je bilo mesta za sve koji su želeli da probaju aktuelne i buduće "hitove" manjih i većih vinarija i odličan, veoma bogat prateći program glavni su utisci minulog salona
«
‹
141
142
143
144
145
146
147
148
149
›
»