MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
VINSKA RASKOŠ HERCEGOVAČKOG PODNEBLJA
Hercegovački vinari, svesni posebnosti i potencijala svoje regije, predvođeni Radovanom Vukojem, zajednički su stvorili manifestaciju koja ih predstavlja na najbolji način
POČELA JE BERBA GROŽĐA U SRPSKIM VINOGRADIMA
Ostalo je još dovoljno vremena za promene na terenu, ali s obzirom na to da je ovo veoma izazovna vinogradarska godina, vinari su za sada, ipak, zadovoljni
Dokumentarac o Bordejnu sledeće godine u bioskopima
- Film o Bordejnu mora biti savršen, a dokumentarni format je očigledno najbolji izbor - navode u kući CNN Films koja film pravi u koprodukciji sa Zero Point Zero Productions, dugogodišnjim Bordejnovim saradnicima
U Trebinju se održava drugi Salon žilavke
Posetioci salona iz cele regije: Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i drugih zemalja, imaće priliku da - osim uživanja u aromama žilavke, blatine, vranca i trnjaka - probaju i jedinstvena maslinova ulja i rakije
Oprezno sa šampanjcem: 'udara' brže od običnog vina!
Tim univerziteta u Hoenhajmu u Nemačkoj odlučio je da dešifruje šta stoji iza fenomena koji Nemci zovu Sektlaune, osećanja veselja i blage vrtoglavice koje nastupa posle ispijanja penušavog vina
Zakazana je najskuplja vinska večera u istoriji!
Cena ulaznice za ovaj neverovatan događaj je 12.000 dolara po osobi, a najveća dilema u vezi sa večerom jeste - da li će ovako stara vina uopšte biti pitka
Predstavljena vinska boca sa duplim zidovima!
Ovaj izum nemačkog studija Our Wonderful World baziran je na duplim zidovima boce, a boca je zatvorena Vinolok sistemom koji omogućava da se boca koristi višekratno
Robušon: Kuvari se poznaju na odresku i pomfritu!
U intervjuu za Dekanter veliki kuvar je podelio neka od svojih zapažanja o tome kako prepoznati dobar restoran
Heston Blumental napravio najbolji roštilj na svetu
- Pica se u ovoj peći može ispeći za samo dva minuta. Toliko se brzo ispeče da listovi bosiljka ostaju zeleni, iako je pica već gotova - govori Heston Blumental.
Vinarija Kopola lansirala pino noar u limenci!
Ovo nije prvi put da čuvena vinarija prodaje vino u limenkama, ali je prvo crveno vino koje je ova kuća odlučila da prodaje na ovaj način koji u Evropi nije uzeo maha, ali u Americi ima naklonost jednog dela vinske publike
Saint Ten hotel nominovan za ugledne svetske nagrade
Hotel Saint Ten u Beogradu nominovan je za World Luxury Hotel Awards – svetski priznate nagrade iz oblasti hotelijerstva, i to u tri kategorije: luksuzan butik hotel, luksuzan dizajn i nov luksuzan hotel
Sprečite demenciju pomoću jedne čaše vina dnevno!
U novoj studiji koja se bavi efektima alkohola na zdravlje uočena je veza između apstinencije od alkohola i demencije
Rasprodato vino sa potpisom benda Pearl Jam
Vinari kažu da se vino može piti odmah, ali i čuvati u vinskom podrumu, i to duže od jedne decenije, što garantuje da će vina postići visoku cenu na kolekcionarskom tržištu
Čudesni pejsaži naslikani kaberneom i širazom
Ovaj umetnik kaže da njegov rad nije samo puki zanatski trik, već da mu je želja da putem različitih boja izrazi još jedan aspekt velikih svetskih teroara koji se ne može okusiti u čaši već se može konzumirati isključivo vizuelno
Burgundija za dve decenije ostaje bez pino noara?
Ozborn navodi da jedino rešenje leži u fleksibilnosti i sađenju alternativnih sorti koje su bolje prilagođene toplim podnebljima
«
‹
136
137
138
139
140
141
142
143
144
›
»