MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Atelje vina Šapat obeležio početak vinske sezone
Uz prijatnu muzičku pratnju uživalo se u posebnom načinu prezentacije i degustacije vina, novitetima kao i već proverenim, zlatom ovenčanim vinima
Oaza francuskih ukusa u srcu Vračara
Na čelu pekare je Bojana Bukvić, šef za peciva koja je dugo godina prisutna u edukaciji i food konsaltingu u raznim restoranima u Hrvatskoj i na edukativnim radionicama
Pesticidi i prekomeran uzgoj: naličje uspeha proseko vina
Ljudi gaje vinovu lozu svuda: u dvorištima, duž ulica, pored drugih poljoprivrednih kultura. U Proseku su ljudi počeli da krče šume kako bi napravili mesta za vinovu lozu, ali gubitak biodiverziteta u ovom trenutku ne uznemirava gotovo nikoga jer je profitna margina veoma visoka
London je prvi na listi gastronomskih metropola!
U saradnji sa agencijom Resonance Consultancy, koja se bavi savetovanjem u oblasti turizma i ekonomije na globalnom nivou, napravljen je vrlo složen metod ocenjivanja gradova koji uzima u obzir iskustva ljudi sa onlajn platformi kao što su Google, Facebook i Instagram
Makedonski vinari uspešno se predstavili u Strazburu
U Udruženju kažu da je na ovom skupu zatražena podrška od evropskih poslanika za definitivno stavljanje vinskog regiona Makedonije na enološku kartu Evrope
Šef Simone Zanoni: Dres kod u restoranima je mrtav!
Prenosimo najzanimljivije delove intervjua sa slavnim šefom koji kaže da mu je misija da promeni svet gastronomije u pravcu veće ekološke održivosti i relaksiranijeg odnosa prema vrhunskoj hrani
Ekskluzivne vinske večeri u restoranu Kovač
- Večeri u restoranu Kovač okupiće ljude koji cene našu tradiciju i uživaju u bogatstvu i raznolikosti srpskog identiteta. Računamo na lepu energiju koju će proizvesti mirisi i ukusi sa naših starih trpeza uz čašu odabranog vina, koje slovi kao piće za ljude od stila - govore u restoranu Kovač
Budi human, pojedi krempitu!
Jedan od idejnih tvoraca akcije je Nikola Radović, suosnivač sajta Ukusi Beograda. On kaže da su se u timu Ukusa Beograda opredelili za krempite jer je u pitanju kolač koji izaziva jake emocije i budi takmičarski duh
Feran Adrija sastavio veliku enciklopediju kafe!
Knjiga Coffee Sapiens: Innovation Through Undestanding na tržište je stigla 15. aprila, i reklamira se kao savršen vodič za sve ljude koji su privatno ili profesionalno vezani za kafu
Drugi Novosadski salon vina opravdao je očekivanja!
Očekivanja organizatora da će drugo izdanje događaja koji je promenio novosadsku vinsku scenu biti još bolje nego prošlogodišnja premijera ispunjena su praktično odmah, kada se videlo da, uprkos ružnom vremenu, posetilaca ima više nego prošle godine
OVO JOŠ NISTE PROBALI!
Tokom dva dana trajanja programa publika će imati priliku da spozna razlike među teroarima i istinske potencijale različitih regija. Putovaće se kroz vina od Austrije, preko Italije i Burgundije, sve do Grčke, Župe i Fruške gore
Posađen prvi vinograd u istoriji Butana!
Vinogradi su rasuti po celoj zemlji, kako bi se iskoristile sve prednosti različitih klimatskih i topografskih faktora: najviši vinograd biće posađen na nadmorskoj visini od 2.700 metara
Peti salon vina u Kragujevcu - najbolji do sada!
Pored izlagačkog dela, na Salonu su održane i radionice Srpski šardone i hrast (Dejan Živkoski - SERSA i Zoran Dragoljević - Wine Expert) , i Vino Budimir - tri boje prokupca (Zdravko Brkić - SERSA i Vladan Petrović)
Vina Vista Hill predstavljena u Hrvatskoj i Sloveniji
Prodata naskuplja vinska kolekcija u istoriji!
Kolekcija od 17.000 boca najboljih vina iz Bordoa i Burgundije pripadala je anonimnom ljubitelju vina koji se u knjigama Sotbija vodi kao "Transcendentni kolekcionar"
«
‹
135
136
137
138
139
140
141
142
143
›
»