MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
U toku je ocenjivanje vina za Dekanterove nagrade
Ovogodišnji panel sudija uključuje vrsne poznavaoce vina iz 30 zemalja. Među sudijama su i 70 nosilaca titule Master of Wine, kao i 23 somelijera koji mogu da se podiče titulom Master Sommelier.
Srbija bez medalja na Portugieser du Monde
I pored zapaženih uspeha prethodnih godina na ovom takmičenju na kome su naši vinari osvajali zlatne i srebrne medalje, pa čak i velike trofeje, vinarije iz Srbije ostvarile su izuzetno slab rezultat, ne osvojivši nijedan zapažen rezultat
'Nina Babić: Moja francuska pekarica' stiže na 24Kitchen
Mirisima i ukusima svojih neodoljivih kolača Nina Babić je uspela na trenutak da nas odvede direktno na ulice Pariza. Ovom prilikom, podelila je sa nama neke od tajnih sastojaka jedinstvenih francuskih poslastica i upoznala nas sa čarolijom njihovog pripremanja
Somelijerska obuka jača i podmlađuje mozak!
Najnovije istraživanje sproveli su naučnici sa Univerziteta u Kvebeku, a baza za sakupljanje podataka sastojala se od 25 učenika somelijerskih škola i 29 pripadnika kontrolne grupe, koji nemaju nikakvo fomalno vinsko obrazovanje
Atelje vina Šapat obeležio početak vinske sezone
Uz prijatnu muzičku pratnju uživalo se u posebnom načinu prezentacije i degustacije vina, novitetima kao i već proverenim, zlatom ovenčanim vinima
Oaza francuskih ukusa u srcu Vračara
Na čelu pekare je Bojana Bukvić, šef za peciva koja je dugo godina prisutna u edukaciji i food konsaltingu u raznim restoranima u Hrvatskoj i na edukativnim radionicama
Pesticidi i prekomeran uzgoj: naličje uspeha proseko vina
Ljudi gaje vinovu lozu svuda: u dvorištima, duž ulica, pored drugih poljoprivrednih kultura. U Proseku su ljudi počeli da krče šume kako bi napravili mesta za vinovu lozu, ali gubitak biodiverziteta u ovom trenutku ne uznemirava gotovo nikoga jer je profitna margina veoma visoka
London je prvi na listi gastronomskih metropola!
U saradnji sa agencijom Resonance Consultancy, koja se bavi savetovanjem u oblasti turizma i ekonomije na globalnom nivou, napravljen je vrlo složen metod ocenjivanja gradova koji uzima u obzir iskustva ljudi sa onlajn platformi kao što su Google, Facebook i Instagram
Makedonski vinari uspešno se predstavili u Strazburu
U Udruženju kažu da je na ovom skupu zatražena podrška od evropskih poslanika za definitivno stavljanje vinskog regiona Makedonije na enološku kartu Evrope
Šef Simone Zanoni: Dres kod u restoranima je mrtav!
Prenosimo najzanimljivije delove intervjua sa slavnim šefom koji kaže da mu je misija da promeni svet gastronomije u pravcu veće ekološke održivosti i relaksiranijeg odnosa prema vrhunskoj hrani
Ekskluzivne vinske večeri u restoranu Kovač
- Večeri u restoranu Kovač okupiće ljude koji cene našu tradiciju i uživaju u bogatstvu i raznolikosti srpskog identiteta. Računamo na lepu energiju koju će proizvesti mirisi i ukusi sa naših starih trpeza uz čašu odabranog vina, koje slovi kao piće za ljude od stila - govore u restoranu Kovač
Budi human, pojedi krempitu!
Jedan od idejnih tvoraca akcije je Nikola Radović, suosnivač sajta Ukusi Beograda. On kaže da su se u timu Ukusa Beograda opredelili za krempite jer je u pitanju kolač koji izaziva jake emocije i budi takmičarski duh
Feran Adrija sastavio veliku enciklopediju kafe!
Knjiga Coffee Sapiens: Innovation Through Undestanding na tržište je stigla 15. aprila, i reklamira se kao savršen vodič za sve ljude koji su privatno ili profesionalno vezani za kafu
Drugi Novosadski salon vina opravdao je očekivanja!
Očekivanja organizatora da će drugo izdanje događaja koji je promenio novosadsku vinsku scenu biti još bolje nego prošlogodišnja premijera ispunjena su praktično odmah, kada se videlo da, uprkos ružnom vremenu, posetilaca ima više nego prošle godine
OVO JOŠ NISTE PROBALI!
Tokom dva dana trajanja programa publika će imati priliku da spozna razlike među teroarima i istinske potencijale različitih regija. Putovaće se kroz vina od Austrije, preko Italije i Burgundije, sve do Grčke, Župe i Fruške gore
«
‹
134
135
136
137
138
139
140
141
142
›
»