MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Kandidat varao na ispitu za titulu Master Sommelier!
Pokušaj varanja na ovom ispitu je ogroman udarac za elitno društvo nosilaca titule Master Sommelier, kojih ima samo 274, a naročito za kandidate koji su ostali bez titula za koje su učili i spremali se godinama.
David Skoko je nova zvezda TV kanala 24Kitchen!
U svakoj epizodi pratićemo pripremu jednog celog obroka koji uključuje predjelo, glavno jelo i desert inspirisan ukusima iz detinjstva, a pripremljen za 30 minuta. Jela će uglavnom biti zasnovana na jednostavnim i lako dostupnim namirnicama, koje šef Skoko izuzetno poštuje
Radionica o tajnama mediteranske kuhinje
Jedan od predavača na radionicama i prezentacijama prvog dana bio je i Marko Lukić, šef kuhinje CaffeCaffe&Fish, i pobednik takmičenja u filetiranju ribe organizovanog na prošlogodišnjem događaju
Credo poziva na večere posvećene švajcarskom siru
Večeri su nazvane Swiss Cheese Fondue Nights, a za sjajnu hranu biće zadužen šef Nenad Jovanović
Gastro maraton u Metro horeca centru
Povodom Dana sopstvenog poslovanja, 9. i 10. oktobra u Metro HoReCa centru održaće se Gastro maraton, besplatni dvodnevni edukativni događaj uz organizaciju različitih vrsta gastronomskih prezentacija koje će voditi eminentni stručnjaci iz HoReCa sektora.
Satovi obojeni vinom i posvećeni vinu!
Satovi se prave u nekoliko "sorti", kako kažu proizvođači: Rose, Cassis, Chardonnay i Sake. Mehanizam je veoma kvalitetna mašina Premium Citizen Miyota 2036. Ipak, veoma lepe i neobične narukvice su ono po čemu se ovi satovi zaista izdvajaju
Poezija arome i boje
U hladnim danima koji predstoje, ugrejte srce i dušu, nazdravite životu čašom dobrog vina iz novog asortimana vinarije PIK Oplenac
Tibetanski vinograd ušao u Ginisovu knjigu rekorda
Vinograd na Tibetu prostire se na više od 66 hektara i u njemu raste 11 sorti grožđa, među kojima su vidal, muskat i autohtona vrsta zvana Bei Bing Hong, od koje se dobija ledeno vino
VELIKA Nagrada za Karisma Hotels Adriatics
Ovom nagradom Karisma Hotels Adriatic kruniše sezonu u kojoj je od maja ove godine realizovala otvaranja Holiday Villages Montenegro i The Long Beach Hotel Montenegro u Ulcinju, te Allure Palazzi Kotor Bay by Karisma hotela u Kotoru
Srpski viski Two Doves na listi najboljih na svetu
Među viskijima iz Škotske, Japana, Australije i SAD našao se i - viski Two Doves, nastao u Srbiji!
Veliko priznanje za kompaniju Hell Energy
Brend energetskih pića HELL ENERGY od 2013. je prisutan i u Srbiji, a naročitu popularnost među potrošačima stekao je zahvaljujući nedavnoj reklamnoj kampanji u kojoj glumi čuveni Brus Vilis.
DEGUSTACIJA KALIFORNIJSKIH VINA U BEOGRADU
Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat poželeo je zvanicama dobrodošlicu u u svoju rezidenciju i rekao da je ovaj događaj izvanredna prilika da se probaju vina iz Kalifornije koja su na našem tržištu nedovoljno poznata,
Počinje Nedelja restorana, rezervišite svoj sto!
Nedelja restorana nastala je po uzoru na istoimeni događaj koji se u Njujorku održava dva puta godišnje, i tokom koga restorani širom grada sa ponosom predstavljaju najširoj publici sve tajne svojih kuhinja
Vina sa dna mora postala su svetska atrakcija
Proces stvaranja ovih vina je dosta mukotrpan. Vinari govore kako tokom dve godine ležanja na morskom dnu amfore treba uzeti u ruku oko sedamdeset puta. Pravi posao počinje tek kada se amfore izvade, obično tokom zime
Tri nove medalje za vina Tikveš i Domaine Lepovo
U konkurenciji više od 12.000 vina iz 40 zemalja sa pet kontinenata. Zlatna medalja pripala je crvenom vinu Barovo iz berbe 2015. dok su srebrne medalje osvojila dva vina iz prošlogodišnje berbe, belo Barovo i Tikveš belo vino Chardonnay Domaine Lepovo
«
‹
134
135
136
137
138
139
140
141
142
›
»