MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Masimo Botura: Prezirem kuvanje na televiziji!
Legendarni šef iz Modene rekao je i da mu je od bilo kakvog statusa "selebriti šefa" mnogo draga uloga učitelja mladih naraštaja
Dva trofeja za Srbiju na takmičenju BIWC u Sofiji!
Dva vina iz Srbije osvojila su trofeje u Sofiji: priznanjima za najbolja vina Balkana u kategoriji oranžnih, odnosno crvenih vina ovenčale su se kuće Bikicki i Matalj!
Osteria Mozzarella predstavila novi, letnji meni
Šef kuhinje restorana Dejan Stanković nastavlja da istražuje i inspiriše, pa otud postavka novog menija kojim planira da tokom leta prošeta goste restorana svim regijama Apeninskog poluostrva, dajući autentičnim recepturama svoj pečat kojim snažno ocrtava italijansku kulturu i navike obedovanja
Uparivanje hrane i vina u srcu Vračara
U ponudi su znalački odabrana vina - Pinot Noir kuće Deurić, Morava vinarije Despotika, rajnski rizling Valerius kuće Imperator, i, za kraj, vrhunski liker od suve smokve hrvatske kuće Aura
Žurka uz finu čokoladu u hotelu Saint Ten
Događaj počinje u 17h u Saint Ten Hotelu, Svetog Save 10, a sto se može rezervisati na +381 64 8056 921.
Sofija - balkanska vinska metropola!
Na konferenciji za štampu održanoj neposredno pred početak BIWCF-a organizatori su izjavili da su se za učešće na festivalu sledeće godine prijavile i daleke zemlje kao što su Australija, Čile i Japan
Apgrejdovani Mediteran
Veče francuske hrane i vina u restoranu Langouste
U sredu, 5 juna u restoranu Langouste šef Gijom Iskandar i gost iz Francuske koji predstavlja vinsku kuću Dourthe iz Bordoa, Vasil Delu, prirediće nezaboravan gastronomski doživljaj
Čišćenje vinarije: najbolja vinska fotografija u 2019!
Fotografija koja je osvojila prvo mesto nosi naziv Cleaning The Cuverie At Domaine Faiveley, Mercurey i, kao što joj ime govori, nastala je u vinariji Domaine Faiveley u Francuskoj
Crni šardone: novi život drevne vinarske tehnike
Pravljenje šardonea je, obično, delikatan proces koji zahteva nežan dodir. Krhko voće se pažljivo polaže u gotovo hermetički zatvorenu presu i polako gnječi, tek toliko da poteče sok. Neke moderne vinarije odlučile su da pravljenju šardonea pristupe sasvim drugačije: grožđe se gnječi naglo i uz primenu velike sile
Vina Vista Hill opčinila goste restorana Kovač
Nova zvezda na srpskom vinskom nebu imala je šta da ponudi na ovom uparivanju hrane i vina, a restoran Kovač je ovo vino dostojno ispratio svojim specijalitetima
Dvadeset i peti jun će biti dan Entonija Bordejna!
Ubrzo nakon objavljivanja video zapisa, hešteg #BourdainDay uzeo je zamah na tviteru, i počele su da ga prihvataju i slavne ličnosti iz sveta gastronomije
96 novih apartmana u Holiday Village Montenegro
Karisma Hotels Adriatic Montenegro, u sklopu Karisma Hotels & Resorts, predstavila je novi deo kompleksa Holiday Village Montenegro lokalnoj javnosti u Ulcinju
Najbolji traminci sveta stižu u Ilok!
Festival će biti održan u prostoru čuvenog Starog podruma u Iloku, kao i na istorijskom imanju Principovac, letnjoj rezidenciji plemićke porodice Odeskalki
Dominacija Francuske na Dekanterovim nagradama
Vina iz Burgundije posebno su se dobro pokazala, sa četiri etikete iz ove regije koje su osvojile najveća priznanja na ocenjivanju
«
‹
133
134
135
136
137
138
139
140
141
›
»