MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Čuvajte se vinskih moda!
Na pitanje šta ih najviše brine kod klimatskih promena, Robinson i Džonson kažu da su prerane berbe i nestašice vode među najvećim problemima sutrašnjice
U Rajićevoj održan salon Bonjour France
Plato ispred tržnog centra pretvoren je u salon degustacije i prodaje proizvoda inspirisanih Francuskom iz različitih sektora – gastronomije, kozmetike, dekoracije i mode
Mišelinov vodič otkupio je kompaniju Wine Advocate!
Nije poznato za koliko novca je prodat ostatak vlasničkog udela najpoznatijeg imena u svetu vinske kritike.
Veliki povratak apsinta
Prvi Hendriksov apsint, pod jednostavnim imenom Absinthe, potpisuje Lesli Grejsi, glavna destilerka ove kuće, koja se opredelila da napravi piće sasvim savremenog izraza, upotrebljivo u koktelima
KAKO JE PREPEČENICA OSVOJILA KALIFORNIJU
Rakija Yebiga, koja se na istoimenoj veb stranici promoviše pod motom "Balkanski protivotrov za lažne vesti", može se kupiti u nekoliko prodavnica alkoholnih pića u Kaliforniji, kao i u odabranim barovima u San Francisku i Los Anđelesu
INSPIRACIJA ZA PRAZNIČNU TRPEZU – A LA KREM!
Bilo da se bavite pripremom hrane u ugostiteljskom sektoru, kao profesionalac, ili samo želite da u svom domu pripremite nešto ukusno, A la Krem je, navode u Mlekari Šabac, pravi izbor
Francuska nedelja počela dočekom novog Božolea
Žurci povodom dočeka novog Božolea u event centru Promenada prisustvovao je veliki broj zvanica, diplomata, direktora francuskih i srpskih preduzeća, poznatih privrednika i javnih ličnosti
Novi božole je stigao!
U francuskoj regiji Božole svake godine održava se oko 120 festivala posvećenih mladom božoleu, a u gradu Božu održava se najveći i najpoznatiji, Le Sarmentelles, petodnevna svetkovina vina, žive muzike i plesa
Džejmi Oliver otvara nove restorane u Aziji
U izjavi povodom lansiranja novog projekta Džejmi Olipver naveo je da je tokom 20 godina putovanja širom sveta prikupio brojna znanja o kuhinji različih regija i nacija, i da će novi restorani, kako je rekao, "oživeti sva ta iskustva"
Džin The Wizard menja boju kad se pomeša sa tonikom
Odlično se uklapa sa ledeno hladnim Tonicom „Le Tribute“ i kriškom limuna ili narandže. Azurno plava boja ovog džina, mešanjem sa tonikom, prelazi u predivnu ljubičastu boju!
Imam slobodu da se igram!
Vinska kuća na čijem su kormilu Ðorđe Bikicki, Oskar Maurer i vinogradarka Jelena Burmudžija danas intenzivno proširuje svoje horizonte. Najnoviji potez je proizvodnja penušavih vina po pet-nat metodi, a uskoro sledi i sadnja grašca
Džin je opet in!
Kompanija Calix je pre nekoliko godina, prateći svetske trendove, počela da se intenzivno bavi džinom, i u ovom momentu u svom portfoliju ima više od četrdeset različitih vrsti džinova
OGANJ, SO I MESO
Kako je za njega naveo magazin Esquire, Malman je čovek čiji je pristup kuvanju i životu posveta zaboravljenim, davnim mestima i vremenima
IMAMO RAZLOGA DA SE PONOSIMO
"Poznajemo svoj teroar, imamo decenijsko iskustvo i vekovnu tradiciju, imamo dobru opremu, vrhunske drvene sudove... Zato, u principu, najviše je do sirovine"
U Kavadarcima održan deseti festival mladog vina
Tikveš je omogućio gostima festivala da daju svoje donacije, koje će, zajedno sa dodatnim finansijskim sredstvima koje će ova kompanija izdvojiti, biti iskorišćene za izgradnju dečijeg igrališta u Kavadarcima
«
‹
132
133
134
135
136
137
138
139
140
›
»