MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Španija i Italija ostaju bez vinograda do 2100.
Naš region nije poimence pomenut u ovoj studiji, ali je jasno da se i na našu zemlju, sa vrlo šarolikim vinskim podnebljem, može primeniti zaključak studije da će takve regije izgubiti neke vinograde, ali i dobiti nove
Japanski šef opčinio je žiri Mišelinovih nagrada!
U izdanju Mišeninovog vodiča za 2020. godinu nalazi se 628 restorana, četiri manje nego prošle godine, a osamnaest pariskih restorana prvi put su ovenčani najprestižnijim gastronomskim priznanjem na svetu
Umro je otac pojma 'bistronomija'
Sebastijan Demoran postao je slavan u Francuskoj pre deset godina, kada je vodio prvu sezonu francuskog serijala Master Chef
Fine dining favoriti
Ranije otvoreni favoriti i dalje nude autorsku kuhinju sa potpisom izvrsnih šefova, visok nivo usluge i kvalitetnu postavku, pa i u ovoj godini ljubitelji obedovanja na visokom nivou i dalje imaju gde da odu ako
Bred Pit i Anđelina Džoli prave roze šampanjac!
- Pokušaćemo da kvalitet rozea dovedemo na najviši mogući nivo - rekao je glavni vinar kuće Miraval, Mark Perin
MATALJEVA VINA U RESTORANU SA MIŠELINOVOM ZVEZDICOM
Ivan Jug bio je prijatno iznenađen vinima, a poseban utisak na njega ostavila su crvena
Greškom prosuli 367.000 litara vina!
Kris O'Gormen, portparol vinarije, rekao je za San Francisco Chronicle da su u ovoj kući učinili sve da preduprede loše posledice po floru i faunu reke
DRUŠTVO DOBRIH ODREZAKA
Stejkovi, bifteci i ramsteci sada se nalaze meniju ogromnog broja restorana, često i u izvanrednim izvedbama, a odležali juneći odrezak postao je pojam za luksuznu gradsku večeru
Dvostruko zlato u Kini za vrhunsko vino iz Tikveša
Ovo vino je kupaža širaza (65%) i grenaš noara (35%), a odlikuju ga izražene arome šumskog voća, slatkih orijentalnih začina i aromatičnog bilja sa elegantnim dugim finišom
Zašto bi trebalo da odete u Temerin?
Temerinsko takmičenje i prateći festival vina počeli su svoj život kao nepretenciozna lokalna manifestacija, ali su u međuvremenu izrasli u značajan regionalni događaj
Američki lajfstajl sajt pohvalio vina iz Srbije
- Nakon teške prošlosti, što za vino što u smislu konflikta na ovim prostorima, Srbija je na putu da postane vinsko ime - napisao je Stok
Držite psa u restoranu, i isključite muziku!
Magazin Identita Golose objavio je intervju sa glavnim kuvarom restorana Den, Zaijuom Hasegavom, koji je izneo u nekoliko kratkih crta najbitnije faktore uspeha ove svetle tačke na gastro mapi sveta
Vrhunska vina iz Pijemonta predstavljena u Beogradu
Degustaciji su prisustvovali predstavnici uvozničkih i ugostiteljskih kuća, u skladu sa željom kuće Pio Cesare da uspostavi svoju nišu na vinskom tržištu Srbije, na kome se vina iz Italije odlično kotiraju
Velika investicija Karisme u ulcinjski turizam
Ove godine, gosti će imati priliku da uživaju u renoviranom The Long Beach Hotel Montenegro, u novom dizajnu koji odiše toplinom i modernizmom
Bistroi: duh Francuske
Bistroi predstavljaju rešenje i za celovečernji izlazak i za zagrevanje pre odlaska u noćni život
«
‹
132
133
134
135
136
137
138
139
140
›
»