MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Tražite šansu u autohtonim sortama!
Veštački jezik nepogrešivo otkriva falsifikovano piće!
Naučnici su razlili viski preko malenih senzora - pet stotina puta manjih od receptora ukusa na ljudskom jeziku - i sproveli statističku analizu suptilnih razlika u načinu na koji je metal u receptorima apsorbovao svetlost
Vinska smotra koja se održava jednom u generaciji!
Tokom tri nedelje festivala, žitelji francuskog dela Švajcarske i brojni gosti festivala koji zauzmu sve hotelske kapacitete u Veveju i okolnom Montreu, uživaju u vinu, nastupima horova i plesnih trupa, uličnim paradama...
Kraj velikog gastronomskog partnerstva
Čuveni restoranski par je na čelu restorana Eleven Madison Park bio od 2006. godine do danas, i za ovih trinaest godina pretvorili su ovo mesto u pravi gastronomski hram
Bili Guld: Vreme je da Amerika sazna šta je rakija!
Rakija Yebiga će sedmog avgusta biti predstavljena u baru Eldorado u Los Anđelesu, a dešavanju će prisustvovati lično Bili Guld
Crveno vino kao lek za astronaute na Marsu
Nova medicinska studija pokazuje da resveratol, jedan od najvažnijih hemijskih sastojaka crvenog vina može pomoći astronautima da se lakše izbore sa drastičnom promenom gravitacione sile
Velika letnja žurka u vinariji Do kraja sveta
Vlasnici jedne od od najpoznatijih vojvođanskih vinarija odlučili su da po lepom letnjem danu pozovu na zabavu sve svoje prijatelje i kolege, kao i vinske medije
Francuski vinari pobesneli na Trampa!
Vinski svet je ovu izjavu propratio sa nevericom i zblanutim ćutanjem, a malobrojne reakcije koje su stigle od francuskih vinara u većoj meri se odnose na samu meru nego na Trampovu ekstravagantnu retoriku
Nanotehnologija u službi poboljšanja ukusa vina
Početni koraci u ovoj, potencijalno revolucionarnoj tehnologiji već su načinjeni na Univerzitu u Adelaidi, gde je tim istraživača uspeo da ukloni pirazinske arome iz vina napravljenog od kaberne sovinjona
Ekološko poslovanje hotela - zalog za budućnost
Ponovo otvoren restoran u Ajfelovoj kuli
Novo izdanje čuvenog restorana nudi menije po ceni od 105 do 230 evra. Šef Anton (54) kaže da je apsolutno sve u jelovniku promenjeno
Pedeset godina od prvog gutljaja vina u kosmosu
- Vino se graciozno i polagano uspinjalo uz ivicu pehara - ispričao je Baz Oldrin o ponašanju vina u vrlo slaboj gravitaciji Meseca
Marketing je danas postao deo teroara
Novinar Kulta plave kamenice je, uz degustaciju vrhunskih hrvatskih vina na terasi restorana Alfred Keller u lošinjskom hotelu Alhambra, razgovarao sa Ševalijeom o stanju vinarstva u svetu
Gordon Remzi na velikoj kulinarskoj ekspediciji!
Od Perua, Laosa i Maroka, do Havaja, Aljaske i Novog Zelanda, Remzi će se voziti kroz doline, roniti u okeanima, penjati se kroz šume i planine u potrazi za kulinarskom inspiracijom
'Čedar u sufle? Nikada!'
Depresivan sam već pola godine. Kako se usuđujete da se igrate sa zdravljem šefova - zavapio je pobesneli šef koji je u ovom pismu takođe zahtevao od urednika Mišelina da uklone njegov restoran sa prestižne liste
«
‹
131
132
133
134
135
136
137
138
139
›
»