MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Treći Vinski park biće najbolji do sada!
Prošle godine Vinski park je posetilo oko 6.000 ljudi, a ove godine očekuje se još veća poseta
Otvoren hotel za vinoljupce sa sobama u obliku bačvi!
Bungalove su dizajnirali vlasnici hotela, Paulo Pereira i Maria do Seu Gonšalves, a ogromne bačve su replika onih koje se inače koriste u proizvodnji vina u okviru ovog poznatog imanja
PREMIJUM ROZE IZ MAKEDONIJE
Na tržiste Srbije pristiglo je novo vino kompanije Tikveš: Domaine Lepovo Rose 2018, koje se već godinama proizvodi u malim količinama, ali tek sada izlazi na tržište
Džesika Prealpato pravi najbolje slatkiše na planeti!
Džesika Prealpato, koja je rođena u poznatoj porodici šefova na jugozapadu Francuske, kaže da je odrasla i učila na klasičnom francuskom poslastičarstvu, ali da u svom radu teži da bude što dalje od njega
Nove medalje za vina Tikveš
Vina iz najveće makedonske vinarije Tikveš ukupno su ove godine osvojile više od 50 nagrada na međunarodnim takmičenjima, a vesti o novim priznanjima stigla su iz Bugarske i Kanade
BIWC 2019: Šest medalja za vinariju Lastar
Nakon sjajnog uspeha u Londonu (Decanter i IWC) vinarija Lastar nastavlja sa odličnim rezultatima i na najvećem vinskom takmičenju Balkana- BIWC
Energy žurka posle posla u hotelu Saint Ten
- Energy Afterwork Party je jedinstvena prilika da uživate u opuštajućoj atmosferi bašte hotela u ulici Svetog Save 10 i energičnim vibracijama jedinstveno muzičkog miksa za koji je zadužen Sale Sax. Vidimo se u petak - govore u hotelu Saint Ten.
Vina Bikicki stižu u restoran Homa
U restoranu Homa u Beogradu 13. juna biće održana vinska večera na kojoj će pratioci odličnoj Hominoj hrani biti vina vinarije Bikicki
OD KIČA DO UMETNOSTI
Ovog puta na raspolaganju imamo svašta - od kaubojskog tiganja koji ćete ostaviti svojim unucima, do futurističke rerne sa Dalekog Istoka.
Sedamdeset i šest medalja za Srbiju na BIWC!
Ovaj izvanredno visok skor još jedna je potvrda da kvalitet naših vina raste iz godine u godinu, i umnogome je doprineo odluci da se sledeće godine takmičenje BIWC, prvi put od osnivanja, održi u prestonici Srbije
Vina iz Budimira gostuju u restoranu Kovač
Restoran Kovač je u okviru programa Naša lepa Srbija pripremio još jedno hedonističko putovanje uz najbolja srpska vina i ukuse Kovačeve hrane
Karizma Hotels otvara luksuzni hotel u Meksiku
Partnerstvo između Karisme i Margaritaville predstavlja prekretnicu, i označava početak dugoročne veze za izgradnju i upravljanje Margaritaville Island Reserve rizortima
Najveća plata sireva ušla u Ginisovu knjigu rekorda
Na sajmu je, u saradnji sa Internacionalnim udruženjem sirara održano i svetsko takmičenje za najbolji sir. Članica žirija, koji je činilo 135 sudija, bila je i Bojana Momčilov ispred kompanije Mlekoprodukt
Takmičenje BIWC naredne godine u Beogradu!
Galina Niforu, direktor BIWC i veliki prijatelj srpskog vinarstva, u izjavi povodom ove veoma bitne odluke rekla je da je presrećna zbog promene koncepta BIWC
Masimo Botura: Prezirem kuvanje na televiziji!
Legendarni šef iz Modene rekao je i da mu je od bilo kakvog statusa "selebriti šefa" mnogo draga uloga učitelja mladih naraštaja
«
‹
131
132
133
134
135
136
137
138
139
›
»