MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Pedeset godina od prvog gutljaja vina u kosmosu
- Vino se graciozno i polagano uspinjalo uz ivicu pehara - ispričao je Baz Oldrin o ponašanju vina u vrlo slaboj gravitaciji Meseca
Marketing je danas postao deo teroara
Novinar Kulta plave kamenice je, uz degustaciju vrhunskih hrvatskih vina na terasi restorana Alfred Keller u lošinjskom hotelu Alhambra, razgovarao sa Ševalijeom o stanju vinarstva u svetu
Gordon Remzi na velikoj kulinarskoj ekspediciji!
Od Perua, Laosa i Maroka, do Havaja, Aljaske i Novog Zelanda, Remzi će se voziti kroz doline, roniti u okeanima, penjati se kroz šume i planine u potrazi za kulinarskom inspiracijom
'Čedar u sufle? Nikada!'
Depresivan sam već pola godine. Kako se usuđujete da se igrate sa zdravljem šefova - zavapio je pobesneli šef koji je u ovom pismu takođe zahtevao od urednika Mišelina da uklone njegov restoran sa prestižne liste
Vinarija Verkat otvorila prostor za degustacije
Posetioci su imali priliku da premijerno vide renoviran degustacioni prostor, obiđu prozvodne pogone, i iz prve ruke se upoznaju se sa tehnologijom pravljenja vina
Radikalno promenjen recept za pravu napuljsku picu!
Na nedavno održanoj Olimpijadi napuljske pice obnarodovana su nova pravila koja će umnogome olakšati posao picerijama
Vina Bikicki u bašti hotela Saint Ten
Saint Ten Hotel je ove godine obogatio ponudu Afterwork okupljanja petkom svojim jedinstvenim konceptom različitih tema, među kojima je i ovo vinsko druženje
Argentina ima najbolji vinograd na planeti!
Pojam najboljeg vinograda u izboru panela koji čine eksperti za vino, turizam i hranu veoma je višeznačan - on obuhvata teroar, kvalitet vina, nivo turističke usluge i sve druge faktore koji neki vinograd čine jedinstvenim mestom na planeti
Regija Proseko na UNESCO listi svetske baštine
Proseko je u ovom trenutku najpopularnije italijansko vino van granica ove zemlje, a izvoz čuvenog penušavca porastao je za čak 21 procenat u poslednjih godinu dana
Najskuplje vino na svetu dolazi iz Bordoa
Vino iz berbe 2015, koje nosi potpis veoma kontroverznog vinara Loika Paskea pravi se u seriji od samo 550 boca, sasvim izvesno će biti rasprodato čak i po ovoj, astronomskoj ceni
Sara Džesika Parker lansira svoj sovinjon blan!
Sara Džesika Parker je ušla u vlasničku strukturu novozelanske vinarije, a u maju se srela sa osnivačima brenda Invivo kako bi lično učestvovala u degustaciji vina koje će poneti etiketu Marlborough Sauvignon Blanc 2019
Vina iz Bordoa više nikada neće biti ista
Ovo je prva ovakva promena od 1936. godine, kada je zvanično utemeljena apelacija Bordo AOC. Sledeći korak je da francuska vlada odobri ove promene, ali se smatra da je to samo formalnost i da će odluka vinara iz Bordoa biti konačna
Cela planeta obeležila je dan Entonija Bordejna
Ogroman uspeh Bordejnovog dana do izvesne mere je olakšao teret sećanja na kobni osmi jun prošle godine, kada je telo Entonija Bordejna pronađeno u hotelskoj sobi u Francuskoj
Sremska vina dobila su sopstvenu apelaciju!
U pitanju su, za sada, 147 etiketa od 34 vinara, sa sledećom podelom: sedamnaest belih, suvih i polusuvih vina, sedam roze suvih i polusuvih vina, šesnaest crvenih suvih i polusuvih vina, jedno polusuvo slatko vino i dva penušava vina
Hleb - najveće otkriće posle vatre
Hleb uzimamo zdravo za gotovo i ne obraćamo dovoljno pažnje na njegov kvalitet i poreklo, a posredi je namirnica koja je korenito promenila način života u više civilizacija,
«
‹
130
131
132
133
134
135
136
137
138
›
»