MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Francuski vinari pobesneli na Trampa!
Vinski svet je ovu izjavu propratio sa nevericom i zblanutim ćutanjem, a malobrojne reakcije koje su stigle od francuskih vinara u većoj meri se odnose na samu meru nego na Trampovu ekstravagantnu retoriku
Nanotehnologija u službi poboljšanja ukusa vina
Početni koraci u ovoj, potencijalno revolucionarnoj tehnologiji već su načinjeni na Univerzitu u Adelaidi, gde je tim istraživača uspeo da ukloni pirazinske arome iz vina napravljenog od kaberne sovinjona
Ekološko poslovanje hotela - zalog za budućnost
Ponovo otvoren restoran u Ajfelovoj kuli
Novo izdanje čuvenog restorana nudi menije po ceni od 105 do 230 evra. Šef Anton (54) kaže da je apsolutno sve u jelovniku promenjeno
Pedeset godina od prvog gutljaja vina u kosmosu
- Vino se graciozno i polagano uspinjalo uz ivicu pehara - ispričao je Baz Oldrin o ponašanju vina u vrlo slaboj gravitaciji Meseca
Marketing je danas postao deo teroara
Novinar Kulta plave kamenice je, uz degustaciju vrhunskih hrvatskih vina na terasi restorana Alfred Keller u lošinjskom hotelu Alhambra, razgovarao sa Ševalijeom o stanju vinarstva u svetu
Gordon Remzi na velikoj kulinarskoj ekspediciji!
Od Perua, Laosa i Maroka, do Havaja, Aljaske i Novog Zelanda, Remzi će se voziti kroz doline, roniti u okeanima, penjati se kroz šume i planine u potrazi za kulinarskom inspiracijom
'Čedar u sufle? Nikada!'
Depresivan sam već pola godine. Kako se usuđujete da se igrate sa zdravljem šefova - zavapio je pobesneli šef koji je u ovom pismu takođe zahtevao od urednika Mišelina da uklone njegov restoran sa prestižne liste
Vinarija Verkat otvorila prostor za degustacije
Posetioci su imali priliku da premijerno vide renoviran degustacioni prostor, obiđu prozvodne pogone, i iz prve ruke se upoznaju se sa tehnologijom pravljenja vina
Radikalno promenjen recept za pravu napuljsku picu!
Na nedavno održanoj Olimpijadi napuljske pice obnarodovana su nova pravila koja će umnogome olakšati posao picerijama
Vina Bikicki u bašti hotela Saint Ten
Saint Ten Hotel je ove godine obogatio ponudu Afterwork okupljanja petkom svojim jedinstvenim konceptom različitih tema, među kojima je i ovo vinsko druženje
Argentina ima najbolji vinograd na planeti!
Pojam najboljeg vinograda u izboru panela koji čine eksperti za vino, turizam i hranu veoma je višeznačan - on obuhvata teroar, kvalitet vina, nivo turističke usluge i sve druge faktore koji neki vinograd čine jedinstvenim mestom na planeti
Regija Proseko na UNESCO listi svetske baštine
Proseko je u ovom trenutku najpopularnije italijansko vino van granica ove zemlje, a izvoz čuvenog penušavca porastao je za čak 21 procenat u poslednjih godinu dana
Najskuplje vino na svetu dolazi iz Bordoa
Vino iz berbe 2015, koje nosi potpis veoma kontroverznog vinara Loika Paskea pravi se u seriji od samo 550 boca, sasvim izvesno će biti rasprodato čak i po ovoj, astronomskoj ceni
Sara Džesika Parker lansira svoj sovinjon blan!
Sara Džesika Parker je ušla u vlasničku strukturu novozelanske vinarije, a u maju se srela sa osnivačima brenda Invivo kako bi lično učestvovala u degustaciji vina koje će poneti etiketu Marlborough Sauvignon Blanc 2019
«
‹
129
130
131
132
133
134
135
136
137
›
»