MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
NOVA ETNIČKA KUHINJA: OD AKAPULKA DO LISABONA
Beograd se sve više otvara za kuhinje i šefove iz najudaljenijih krajeva sveta, prateći trendove koji odlikuju sve istinske svetske metropole
Korona pivo optuženo za širenje koronavirusa!
Termin za pretragu "Corona Beer Virus" prvi put se pojavio u statistikama Gugla 18. januara i za samo deset dana je "eksplodirao"
Vina Chateau de Gourdon predstavljena u Beogradu
Prisutnima na degustaciji obratio se Svetozar Janevski, predsednik Upravnog odbora Tikveša, koji je rekao da ova vina ne treba da se porede sa onima koja dolaze sa makedonskog podneblja
Belo vino uz crveno meso? Zašto da ne?
Dobar odležali stejk u sebi sadrži takve aromatske komplekse koji, poput zrelog francuskog sira, predstavljaju prirodan par suvom belom vinu, tvrde neki somelijeri
Španija i Italija ostaju bez vinograda do 2100.
Naš region nije poimence pomenut u ovoj studiji, ali je jasno da se i na našu zemlju, sa vrlo šarolikim vinskim podnebljem, može primeniti zaključak studije da će takve regije izgubiti neke vinograde, ali i dobiti nove
Japanski šef opčinio je žiri Mišelinovih nagrada!
U izdanju Mišeninovog vodiča za 2020. godinu nalazi se 628 restorana, četiri manje nego prošle godine, a osamnaest pariskih restorana prvi put su ovenčani najprestižnijim gastronomskim priznanjem na svetu
Umro je otac pojma 'bistronomija'
Sebastijan Demoran postao je slavan u Francuskoj pre deset godina, kada je vodio prvu sezonu francuskog serijala Master Chef
Fine dining favoriti
Ranije otvoreni favoriti i dalje nude autorsku kuhinju sa potpisom izvrsnih šefova, visok nivo usluge i kvalitetnu postavku, pa i u ovoj godini ljubitelji obedovanja na visokom nivou i dalje imaju gde da odu ako
Bred Pit i Anđelina Džoli prave roze šampanjac!
- Pokušaćemo da kvalitet rozea dovedemo na najviši mogući nivo - rekao je glavni vinar kuće Miraval, Mark Perin
MATALJEVA VINA U RESTORANU SA MIŠELINOVOM ZVEZDICOM
Ivan Jug bio je prijatno iznenađen vinima, a poseban utisak na njega ostavila su crvena
Greškom prosuli 367.000 litara vina!
Kris O'Gormen, portparol vinarije, rekao je za San Francisco Chronicle da su u ovoj kući učinili sve da preduprede loše posledice po floru i faunu reke
DRUŠTVO DOBRIH ODREZAKA
Stejkovi, bifteci i ramsteci sada se nalaze meniju ogromnog broja restorana, često i u izvanrednim izvedbama, a odležali juneći odrezak postao je pojam za luksuznu gradsku večeru
Dvostruko zlato u Kini za vrhunsko vino iz Tikveša
Ovo vino je kupaža širaza (65%) i grenaš noara (35%), a odlikuju ga izražene arome šumskog voća, slatkih orijentalnih začina i aromatičnog bilja sa elegantnim dugim finišom
Zašto bi trebalo da odete u Temerin?
Temerinsko takmičenje i prateći festival vina počeli su svoj život kao nepretenciozna lokalna manifestacija, ali su u međuvremenu izrasli u značajan regionalni događaj
Američki lajfstajl sajt pohvalio vina iz Srbije
- Nakon teške prošlosti, što za vino što u smislu konflikta na ovim prostorima, Srbija je na putu da postane vinsko ime - napisao je Stok
«
‹
128
129
130
131
132
133
134
135
136
›
»