MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Grad, mraz i vrelina desetkovali rod božolea
Oluja od 18. avgusta posebno je teško pogodila regiju, napravivši za četiri sata prosečnu štetu od 20 do 50 procenata
Visoke ocene kritičara za devet Tikvešovih vina
Čak devet vina brend platforme Tikveš Châteaux & Domaines dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Džeba Danaka, koji je deo tima Wine Advocate čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera
Pizza: jelo siromaha koje je pokorilo svet
Sve je počelo tako skromno, na vrelim ulicama Napulja, mediteranskog grada u kome se odvajkada živi napolju i gde, kao i u svim takvim varošima, ljudi mahom jedu na ulici i imaju vrlo visoka očekivanja od ulične hrane, pa i od one najjeftinije
Prvi Master Somelijeri iz Japana i Bugarske!
Kandidati su, kako prenosi sajt Drinks Business, pre završnog testa već briljirali u praktičnom delu ispita koji je obuhvatao dekantiranje vina, služenje penušavca i služenje gostiju u fiktivnom restoranu
Pejsaž tajlandske kuhinje od palate do sela
Upoznata sa tradicionalnom hranom još od detinjstva, kada je pomagala roditeljima u porodičnoj gostionici, Bee je strastveni zagovornik izvorne tajlandske kuhinje, posvećena očuvanju izgubljenih ukusa svoje zemlje
Degustacija u teretani: put do vinskog trona
Kako je naveo Vinsent Morou, njegova ideja nije da postane superheroj vinskog sveta, već da nauči svoje telo i svoj duh da sarađuju i u uslovima ekstremnog stresa, što bi trebalo da mu donese prednost na ispitu na kome kandidati "umiru" od treme i psihičkog napora
Ispečen hleb sa kvascem starim 4.500 godina
Šejmus Blekli, jedna od najzanimljivijh ličnosti iz sveta računarskih igara, svoj veoma skup i redak hobi - egiptologiju - podigao je na veoma visok nivo i usput, možda, uspeo da rekreira isti onaj hleb koji se delio radnicima na izgradnji egipatskih piramida
Votka iz Černobilja uskoro u prodaji!
Votku ATOMIK napravili su istraživači sa Univerziteta u Portsmautu u Velikoj Britaniji, u nadi da će skrenuti pažnju sveta na region u blizini nekadašnje nuklearne elektrane u Černobilju
Tražite šansu u autohtonim sortama!
Veštački jezik nepogrešivo otkriva falsifikovano piće!
Naučnici su razlili viski preko malenih senzora - pet stotina puta manjih od receptora ukusa na ljudskom jeziku - i sproveli statističku analizu suptilnih razlika u načinu na koji je metal u receptorima apsorbovao svetlost
Vinska smotra koja se održava jednom u generaciji!
Tokom tri nedelje festivala, žitelji francuskog dela Švajcarske i brojni gosti festivala koji zauzmu sve hotelske kapacitete u Veveju i okolnom Montreu, uživaju u vinu, nastupima horova i plesnih trupa, uličnim paradama...
Kraj velikog gastronomskog partnerstva
Čuveni restoranski par je na čelu restorana Eleven Madison Park bio od 2006. godine do danas, i za ovih trinaest godina pretvorili su ovo mesto u pravi gastronomski hram
Bili Guld: Vreme je da Amerika sazna šta je rakija!
Rakija Yebiga će sedmog avgusta biti predstavljena u baru Eldorado u Los Anđelesu, a dešavanju će prisustvovati lično Bili Guld
Crveno vino kao lek za astronaute na Marsu
Nova medicinska studija pokazuje da resveratol, jedan od najvažnijih hemijskih sastojaka crvenog vina može pomoći astronautima da se lakše izbore sa drastičnom promenom gravitacione sile
Velika letnja žurka u vinariji Do kraja sveta
Vlasnici jedne od od najpoznatijih vojvođanskih vinarija odlučili su da po lepom letnjem danu pozovu na zabavu sve svoje prijatelje i kolege, kao i vinske medije
«
‹
128
129
130
131
132
133
134
135
136
›
»