MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
U Beogradu održan somelijerski ispit za ASI diplome
Pravo na polaganje ovog ispita imaju oni somelijeri koji već imaju sertifikat somelijera nacionalne asocijacije zemlje u kojoj žive i rade ili pak neke druge svetski priznate i prepoznate institucije koja se bavi edukacijom somelijera kao i da rade na poziciji somelijera najmanje četiri godine
Vinarija Vinum predstavila novi vizuelni identitet
Nove etikete upečatljive su, svedene i originalne, vrlo asocijativne, ali nikako banalne. Jasne boje, mekoća akvarela i kvalitetena štampa zaokružuju znalački potpis kreativnog tima štamparije Crveno iz Valjeva
Vatromet ukusa na večeri povodom Dana Hvara
Prijateljstvo dva restorana, Kod Kapetana sa Hvara i restorana Šaran svake godine okupi veliki broj VIP ličnosti na druženju i degustaciji morskih specijaliteta
Hrvatska vina i mediteranski zalogaji u konobi Tata Mata
Pero Mijakić, direktor predstavništva Hrvatske gospodarske komore, rekao je da je uloga ovog tela da produbljuje regionalnu privrednu saradnju u svim oblastima, pa tako i u oblastima vinarstva i gastronomije
Održana prezentacija hrane i vina sa juga Italije
Prezentacija je održana u sklopu promocije skupa WORKSHOP & B2B – FOOD & BEVERAGE “UKUSI JUGA ITALIJE”, koji će 27. februara biti organizovan u hotelu Hajat
Proglašeni su pobednici BeoWine Challenge Cup-a!
Zlata su dodeljena u kategorijama crvenih, belih i dezertnih vina, dok su ove godine rozei, nažalost, ostali bez zlatnih priznanja
Vinski dnevnik - vaš lični asistent pri degustacijama
Vinski stručnjaci to odavno rade, a sve im se više u tome pridružuju i „amateri“, koji žele da što više nauče iz sopstvenih degustacija. Problem je što takve beleške prečesto umeju da budu konfuzne, nedosledne i razbacane na previše mesta
Deveti BeoWine Fair okupio vinsku Srbiju u Beogradu
Ideja da se BeoWine prostorno u potpunosti izdvoji od Sajma turizma i premesti u hale 7, 8 i 9, kao što je i bilo najavljeno, ove godine iz tehničkih razloga ipak neće biti ostvarena
Predstavljena vrhunska vina vinarije Marjan Pitve
Gosti su se upoznali sa bogdanušom, autohtonom sortom koja raste samo na Hvaru. U drugom delu promocije predstavljena su crvena vina Plavac mali i Plavac mali Plaža
Vinariji Jelić uručena nagrada za vinsku kuću godine
Jelić je govorio i o novoj liniji vina po imenu Adam i Eva, napravljenim po principima organske proizvodnje, kao i o drugim etiketama ove kuće
Tri stotine sireva stiže na 7. Balkan Cheese Festival
Na festivalu će široj publici biti izloženo oko 300 sireva iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Francuske, a na posebnim prezentacijama biće predstavljeni i sirevi iz Italije, koja je ovoga puta pozvana kao zemlja-gost
Hush Hush romantični meni za dan zaljubljenih
Specijalni Hush Hush meni za Dan Zaljubljenih kreiran je da zadovolji sve ukuse i sastoji se od ribljeg i mesnog menija
Metro obeležio godinu Privatne robne marke
Povodom obeležavanja godine Privatne robne marke 9. februara, organizovan je gastro izazov i druženje sa predstavnicima medija u METRO HoReCa Centru. Novi rukovodilac centra – Milica Aleksić, je tom prilikom sa okupljenima podelila kulinarske tajne i savete koristeći upravo METRO proizvode
Šampion Srbije odmerio snage sa Norvežanima!
Takmičenje je započelo četvrtfinalom koje se sastojalo od izuzetno zahtevnog testa sa 55 pitanja na engleskom jeziku, analize dva vina i tri pića. Šest najboljih somelijera iz četvrtfinala prošli su dalje, među kojima je bio u Vuk Vuletić
REVOLUCIJA U CEGERU!
Ceo jelovnik u Cegeru jednostavan je, sveden i precizan. To su sve klasici, u osnovi bazična jela iz taverni, bistroa i kafana, uz poneku smeliju kreaciju u kojoj sav Mirkov talenat dolazi do izražaja
«
‹
128
129
130
131
132
133
134
135
136
›
»