MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Brend The Ritz-Carlton dolazi u Crnu Goru
Dizajnerski planovi za 120 elegantno opremljenih hotelskih jedinica uključuju mjesta za relaksaciju gostiju, diskretno spajajući jednostavni lokalni dizajn sa savremenom tehnologijom, a sve u cilju isticanja prirodnih lepota lokacije
Dve medalje za Lastarova vina na takmičenju AWC
Pinot Noir iz 2016 i Tamjanika iz 2018 okitili su se srebrom u konkurenciji od preko 12.000 vina i više od 1.700 proizvođača
Proglašeno osam nosilaca titule Master of Wine!
Posle izvanredno teškog ispita, proglašeno je osam novih nosilaca titule Master of Wine! Od njih, čak dva žive i rade u Kini, što je snažno svedočanstvo o munjevitom usponu ove zemlje u vinskom svetu
Proslavljen deseti rođendan Podrum Wine Arta
Slavlje je bilo na dva nivoa - goste je zabavljao bend na jednom nivou, a na drugom se uživalo uz aktuelne i vanvremene hitove uz nastup DJ-a
Najskuplji restoran na svetu nalazi se na Ibici
Na vrhu liste, u pet najskupljh, ne nalazi se nijedan klasični fine dining restoran: čak tri pripadaju azijskom gastronomskom iskustvu, jedan se nalazi u Šangaju a vodi ga Francuz
Ponovo afterwork žurke u hotelu Saint Ten
Ovonedeljni Refresh Afterwork Party powered by Kabinet idealna je prilika da se osvežite sa prijateljima i kolegama nakon povratka sa letnjih odmora
Iskrena vina sa naše zemlje
Naša poseta počela je upravo šetnjom kroz vinograde, postojeće, ali i kroz parcele koje će tek biti posađene. Krečnjak i kamen na jednoj strani, crvenica na drugoj, glinovito tlo na trećoj, svedoče o raznovrsnosti zemljišta na pitomim brdima ovog kraja
Da li transport značajno utiče na ukus vina?
Opisi "putničkog šoka" veoma su neprijatni: prigušene arome, "šupalj" ukus u ustima, alkohol koji peče, grubi tanini, nedostatak harmonije...
Raznolikost dolazi samo sa autentičnošću!
Sa gospodinom Džandanom podelili smo njegov entuzijazam i strast, uz nekoliko čaša zaista jedinstvenih vina
Najstariji vinski bar na svetu radi već šest vekova!
Enoteka, ili vinski bar, Al Brindisi u istorijskim knjigama pominje se od 1435. godine i ta je godina navedena u Ginisovoj knjizi rekorda, ali istoričari tvrde da je u to vreme Al Brindisi već bio drevan i čuveni lokal u kome se okupljala gradska elita
Srbija u top 10 zanimljivih vinskih zemalja
Globalni mediji posvećeni turizmu preneli su neobičnu i lepu vest - da je sajt lastminute.com, posvećen istraživanju zanimljivih i aktuelnih turističkih destinacija, uvrstio Srbiju među deset najzanimljivijih vinskih destinacija na svetu
Grad, mraz i vrelina desetkovali rod božolea
Oluja od 18. avgusta posebno je teško pogodila regiju, napravivši za četiri sata prosečnu štetu od 20 do 50 procenata
Visoke ocene kritičara za devet Tikvešovih vina
Čak devet vina brend platforme Tikveš Châteaux & Domaines dobila su visoke ocene od poznatog vinskog kritičara Džeba Danaka, koji je deo tima Wine Advocate čuvenog vinskog eksperta Roberta Parkera
Pizza: jelo siromaha koje je pokorilo svet
Sve je počelo tako skromno, na vrelim ulicama Napulja, mediteranskog grada u kome se odvajkada živi napolju i gde, kao i u svim takvim varošima, ljudi mahom jedu na ulici i imaju vrlo visoka očekivanja od ulične hrane, pa i od one najjeftinije
Prvi Master Somelijeri iz Japana i Bugarske!
Kandidati su, kako prenosi sajt Drinks Business, pre završnog testa već briljirali u praktičnom delu ispita koji je obuhvatao dekantiranje vina, služenje penušavca i služenje gostiju u fiktivnom restoranu
«
‹
128
129
130
131
132
133
134
135
136
›
»