MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Mesto u restoranu Masima Boture čeka 332.000 ljudi!
- U Osteriji radi osamdeset ljudi koji se brinu za trideset gostiju, a 332.000 ljudi čeka da ih pozovemo kada budemo mogli da im nađemo slobodan sto. Naš trenutni meni je, rekao bih, najvažniji u istoriji restorana Osteria Francescana - rekao je Botura
Prowein 2020 biće u znaku klimatskih promena
- Klimatske promene igraju sve veću remetilačku ulogu u vinskom svetu, i ProWein 2020 želi da obrati pažnju na to. Ove promene donose vinarima i opasnost i nove prilike za rad - kaže direktor sajma, Bastian Mingers
Vino iz Čilea proglašeno za najbolje u deceniji
Manuel Lucada, prvi čovek kuće Vinja Almaviva, rekao je da je ovo ogromna čast za vinariju koju vodi, a koja je nastala kao plod saradnje vrhunskih čileanskih vinara sa porodicom Rotšild
Peking dobija muzej vina vredan 60 miliona evra
Napor na izgradnji muzeja predvodi kineski biznismen Vejđang Tang (62), koji je stekao bogatstvo u "djuti fri" poslu. Tang je veliki frankofil, koji je za svoje predano širenje francuske kulture postao nosilac ordena Legije časti
Somelijeri Srbije odmeriće snage u martu
Ovo će biti prilika da se odmere veštine najboljih predstavnika profesije koja u Srbiji jača iz godine u godinu, kao i da se među njima odaberu oni koji će predstavljati našu zemlju na međunarodnim somelijerskim nadmetanjima
Pre 3.500 godina vino se pilo iz jednokratnih čaša!
Ovakvih čaša je na Kritu pronađeno na hiljade, što svedoči što o minojskoj ogromnoj ljubavi prema vinu, što o tome da ni antičke civilizacije nisu bile imune na zagađivanje prirodne sredine
Da li biste probali pivo koje košta 125 dolara?
Da bi se stvari stavile u kontekst, treba znati da Bzart Lambiek ipak nije baš obično pivo. U pitanju je vrhunski napitak stvoren spajanjem vinske i pivarske tradicije: ovo piće je spontano fermentisalo poput običnih "lambik" piva, a napravljeno je tradicionalnom šampanjskom metodom
Tri čaše vina nedeljno odlažu dijabetes i infarkt
Studija je napravljena na osnovu podataka prikupljenih tokom 34 godina na čak 112.000 učesnika, ponajviše pripadnika medicinske struke
Izvršitelji zatvorili čuveni restoran usred ručka!
Kako navode mediji koji se bave ugostiteljstvom, osoblje restorana znalo je da je Marlon Abela suočen sa mogućnošću zaplene imovine nakon što je u oktobru objavljeno da je poslovna imperija ovog restoratera i biznismena rodom iz Libana dovedena na rub egzistencije
Počinje festival posvećen vinu, džezu i psima!
Na ulazu u odabrane objekte nalaziće se kibla u koju će gosti festivala moći da doniraju novac i na taj način pomognu napuštenim psima
Vinograd u Norveškoj je najseverniji na planeti!
Prvi vlasnici, Joar Setem i Venhe Hvatum, odlučili su da u ovom plodnom voćarskom kraju, najpoznatijem po izvrsnim jabukama, posade čokote izdržljivih nemačkih, francuskih i ruskih sorti
Prava napuljska pica od sada i u Bloku 65
Ljudi koji stoje iza Campania Pizza Gourmet-a isti su oni koji su u centru Beograda otvorili piceriju Trattoria Campania, koju mnogi smatraju za jednu od najboljih picerija u Srbiji
Kopola na Oskarima predstavlja dva nova vina
Nova vina napravljena su od grožđa iz regije Sonoma, iz dva vinograda: Dutton Ranch i King Vineyard. Ograničena serija ovih vina flaširana je u boce prekrivene zlatnom bojom
Vina iz regije Sonoma stigla su u Srbiju
Za vinske stručnjake, vina ove kuće predstavljaju pravi izraz teroara regije Sonoma, u kojoj se spajaju veliko umeće vinara Novog sveta i klima koja podseća na najbolje mediteranske terene
Beowine - mesto susreta globalne vinske kulture
Pored stranih izlagača, podrazumeva se da će najveći broj vinara biti iz Srbije. Među njima će biti i novih, malih porodičnih vinarija koje stvaraju hrabra, uzbudljiva vina u skladu sa svetskim trendovima
«
‹
127
128
129
130
131
132
133
134
135
›
»