MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Mi ne prodajemo ulje, već tajne Sardinije!
"Mi smo četvrta generacija u našoj porodici koja se bavi kulturom uzgoja maslina. Ja sam studirao za inženjera, a moj brat je učio na poljoprivrednom fakultetu. Jednog dana je moj otac pozvao nas dvojicu i rekao: Ja imam san! Hajde da napravimo naš brend maslinovog ulja!"
Novo vino iz Lastara: Merlot Cabernet Franc
Odličan balans osnovnih gradivnih elemenata (kiselina, alkohola i tanina ) čini ovo vino veoma pitkim, bez obzira na 15 % alkohola koji se nalazi u njemu
U francuskim vinogradima radili robovi iz Bugarske
- Siromašni, nepismeni ljudi potpisivali su ugovor na jeziku koji ne razumeju a veći deo njihove zaradfe ulagan je u nekretnine i trgovinu - naveo je izvor iz francuske policije za agenciju AFP.
RAME UZ RAME SA SVETSKIM REGIONIMA
Manifestaciju je otvorio predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović koji je rekao da smatra da će naše vinarstvo vremenom po kvalitetu dostići i čuvene evropske vinske regije
Brend The Ritz-Carlton dolazi u Crnu Goru
Dizajnerski planovi za 120 elegantno opremljenih hotelskih jedinica uključuju mjesta za relaksaciju gostiju, diskretno spajajući jednostavni lokalni dizajn sa savremenom tehnologijom, a sve u cilju isticanja prirodnih lepota lokacije
Dve medalje za Lastarova vina na takmičenju AWC
Pinot Noir iz 2016 i Tamjanika iz 2018 okitili su se srebrom u konkurenciji od preko 12.000 vina i više od 1.700 proizvođača
Proglašeno osam nosilaca titule Master of Wine!
Posle izvanredno teškog ispita, proglašeno je osam novih nosilaca titule Master of Wine! Od njih, čak dva žive i rade u Kini, što je snažno svedočanstvo o munjevitom usponu ove zemlje u vinskom svetu
Proslavljen deseti rođendan Podrum Wine Arta
Slavlje je bilo na dva nivoa - goste je zabavljao bend na jednom nivou, a na drugom se uživalo uz aktuelne i vanvremene hitove uz nastup DJ-a
Najskuplji restoran na svetu nalazi se na Ibici
Na vrhu liste, u pet najskupljh, ne nalazi se nijedan klasični fine dining restoran: čak tri pripadaju azijskom gastronomskom iskustvu, jedan se nalazi u Šangaju a vodi ga Francuz
Ponovo afterwork žurke u hotelu Saint Ten
Ovonedeljni Refresh Afterwork Party powered by Kabinet idealna je prilika da se osvežite sa prijateljima i kolegama nakon povratka sa letnjih odmora
Iskrena vina sa naše zemlje
Naša poseta počela je upravo šetnjom kroz vinograde, postojeće, ali i kroz parcele koje će tek biti posađene. Krečnjak i kamen na jednoj strani, crvenica na drugoj, glinovito tlo na trećoj, svedoče o raznovrsnosti zemljišta na pitomim brdima ovog kraja
Da li transport značajno utiče na ukus vina?
Opisi "putničkog šoka" veoma su neprijatni: prigušene arome, "šupalj" ukus u ustima, alkohol koji peče, grubi tanini, nedostatak harmonije...
Raznolikost dolazi samo sa autentičnošću!
Sa gospodinom Džandanom podelili smo njegov entuzijazam i strast, uz nekoliko čaša zaista jedinstvenih vina
Najstariji vinski bar na svetu radi već šest vekova!
Enoteka, ili vinski bar, Al Brindisi u istorijskim knjigama pominje se od 1435. godine i ta je godina navedena u Ginisovoj knjizi rekorda, ali istoričari tvrde da je u to vreme Al Brindisi već bio drevan i čuveni lokal u kome se okupljala gradska elita
Srbija u top 10 zanimljivih vinskih zemalja
Globalni mediji posvećeni turizmu preneli su neobičnu i lepu vest - da je sajt lastminute.com, posvećen istraživanju zanimljivih i aktuelnih turističkih destinacija, uvrstio Srbiju među deset najzanimljivijih vinskih destinacija na svetu
«
‹
127
128
129
130
131
132
133
134
135
›
»