MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Šta nas sve čeka na jedanaestom sajmu Beowine
U ovogodišnjem izdanju, u halama 3 i 3A Beogradskog sajma, i pod sloganom Boje i ukusi uživanja predstaviće se domaći i regionalni proizvođači vina, vinski podrumi, kuće vina i distributeri vina
Odložen sajam ProWine Asia u Singapuru
Kako su rekli u organizaciji Informa Markets, koja organizuje ovaj sajam u okviru događaja FHA Food & Beverage Show, a koji je trebalo da se održi od 31. marta do 3. aprila, teška odluka je doneta kako bi se zaštitilo zdravlje posetilaca i učesnika
Milioni boca lažnog proseka završili su na tržištu
Zvaničnici navode da prodato vino ne predstavlja nikakvu opasnost po javno zdravlje, već da je, jednostavno, u pitanju vino čiji kvalitet ne odgovara strogim specifikacijama apelacije Prosecco
Ne pravite koktele od vrhunskog vina!
Lur Salis je u pismu objavljenom u francuskom magazinu Terre de Vins rekao da samo veoma arogantni ljudi mogu da pomisle da soternska vina mogu biti poboljšana upotrebom u koktelima
U Tikvešovom vinogradu Lepovo orezani prvi čokoti
Orezivanje vinove loze obavili su generalni direktor vinarije Tikveš Radoš Vukićević i makedonski ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Trajan Dimkovski
Najromantičniji restoran na svetu nalazi se u Italiji
- Bilo da odlučite da sedite na terasi ili unutra, romantična atmosfera je zagarantovana. Šef iz Napulja služi klasična jela sa savremenim fokusom - piše u Mišelinovom vodiču
U Beogradu su proglašena najbolja vina iz Srbije!
Vina su se ocenjivala u osam kategorija: najbolje crveno i belo vino od autohtonih sorti vinove loze, crveno i belo vino od internacionalnih sorti, roze, penušavo, dezertno i vino pravljeno tradicionalnim metodama.
Kuvar Dejan Markus pronađen posle šest dana!
Dejan Markus postao je poznat zahvaljujući emisiji Kuvati srcem u kojoj je spremao jela zajedno sa slavnim ličnostima u Srbiji
Bob Dilan konačno donosi svoj viski u Evropu
Do saradnje je došlo kada je destiler Mark Bušala, tvorac burbona Angel's Envy, došao na ideju da stvori viski napravljen po uzoru na pića iz ilegalnih destilerija pravljena tokom perioda prohibicije u SAD
Vinograd u tropima dao je 50 berbi za 20 godina!
Tle je posebno pripremljeno tako što je koralna osnova usitnjena i obogaćena prirodnim kompostom, naročito algama
Koronavirus je teško pogodio tržište vina u Kini
Kako prenosi sajt Grape Wall of China koji donosi vesti o vinu iz zemlje koja upravo otkriva svoje ogromne potencijale u vinarstvu, epidemija nije poštedela nijedan aspekt vinske priče u Kini
Uklonjen prvi i jedini bankomat koji toči proseko
Naprava po imenu APM (Automatic Prosecco Machine) bila je inspirisana, kažu u kući Vagabond Wine čuvenim italijanskim restoranom Osteria Senc'Oste u kome gosti sami sipaju proseko i ostavljaju onoliko novca koliko misle da treba
Tikveš osvojio tri medalje u Francuskoj
Takmičenje Concours des Vins à Orange važi za najpoznatije regionalno vinsko nadmetanje koje se održava u dolini reke Rone na jugu Francuske, a prvi put je održano 1952. godine
Trend vulkanskih vina osvaja Evropu
U vremenu u kome vinska publika veoma polaže na karakter teroara, vulkanske regije bude i raspaljuju maštu svojim čudesnim topografskim karakteristikama i jasno vidljivim naslagama burne geološke prošlosti
ŠARENI SVET PICE
Čini se da je naša gastro javnost znatno povećala svoja očekivanja od ovog jela koje od šefa - ili picajola - zahteva da razume da se dobra pica pravi sa mnogo ljubavi i malo sastojaka
«
‹
126
127
128
129
130
131
132
133
134
›
»