MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Džensis Robinson: Vreme je za vino u limenkama!
U svojoj kolumni pod naslovom "Zašto je vreme da umanjimo potrošnju staklenih boca" Džensis Robinson navela je da je transport staklenih boca u današnje vreme pravo rasipanje resursa planete Zemlje
Trinaest zlata za Srbiju na ocenjivanju Mundus Vini!
Na ocenjivanje Mundus Vini prijavljeno je 7.500 vina iz 45 zemalja, a njih je ocenjivao žiri od 268 sudija iz 54 zemlje, uključujući i Srbiju
Prvo vino iz Bordoa sa smajlijem na etiketi!
Da bi se vino učinilo što pristupačnijim, vina ne nose oznake regionalnog geografskog porekla, iako su stekla uslove za dobijanje oznaka IGP (dva bela vina) i AOP (dva crvena vina i jedno roze)
Završen je 11. Beowine
Karbonara Gordona Remzija razbesnela Italijane!
Kada je Remzi objavio na tviteru fotografiju karbonare čiju je pripremu zabeležio kamerom u jednom od svojih restorana po imenu Union Street Cafe, verovatno nije očekivao da će izazvati pravu lavinu gneva.
Slepa degustacija vina je detektivski posao
Preciznost u organoleptičkom opisivanju mora biti važan deo vaše rutine, rekao je Almert, i dodao da opisi kao što su "herbalno" ili "voćno" ne dolaze u obzir i da se mora ići na manje sastavne delove.
Gosti iz kavkaske prapostojbine vina
Domaćini gruzijskog štanda, Salome Lekišvili iz vinarije Tchrebalo i njen kolega Aleksander Paikidze, zastupnik dve gruzijske vinarije, u kratkom razgovoru za Vino & Fino predstavili su nam nekoliko specifičnosti gruzijskog vinarstva
Sintetički muskat: jeres ili početak revolucije?
Pre dva dana, ekipa startapa Endless West predstavila je dva sintetička pića. Jedno treba da podseća na italijanski penušavac napravljen od muskata, a drugo na japanski sake
Ubuđali hamburger koji je šokirao planetu
Marketinški stručnjaci ističu da je reklama Burger Kinga direktan udarac upućen Mekdonaldsu, čiji hamburgeri previše dugo zadržavaju svoj prvobitan izgled
Počeo je jedanaesti Beowine
Na BeoWine će se do nedelje, 23. februara predstaviti 130 izlagača, pre svega iz Srbije, ali i iz Italije, Nemačke, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Poljske, Austrije, Turske, Bosne i Hercegovine...
Gigant iz Šampanje od ove godine bez herbicida!
Odluka da se ukine upotreba herbicida je u skladu sa širim "organskim" trendom u Francuskoj, koji ima podršku u samoj Jelisejskoj palati
Kuvar iz Srbije - pionir ekološkog ugostiteljstva!
Špansko-portugalsko-srpski tim je jako usavršio primenu rada bez otpada, toliko da u restoranu nema ni kanti za smeće! Svi se otpaci kompostiraju ili vraćaju snabdevačima radi uzgoja nove hrane, tvrde osnivači restorana Nolla
U Čileu se prodaje vino sa ukusom svemira
- Kada pijete ovo vino, ispijate zajedno sa njim i elemente stare koliko i naš sunčani sistem - rekao je Hačen i dodao da je želeo da svima pruži priliku da probaju ukus kosmosa
Da li biste nosili sat napravljen od barik bureta?
Posle uspešnog dizajniranja prototipa, koji je završio na ujakovoj ruci, Šuh je osmislio liniju od 24 ručnih satova najrazličitijeg dizajna - satove povezuje samo upotreba drveta dobijenog od barik buradi
Stiže čokolada oblikovana pomoću 3D štampe!
Tehnologija 3D štampe omogućiće Švajcarcima da za kratko vreme proizvedu hiljade predmeta od čokolade koji će po kvalitetu izrade biti jednaki unikatnim, ručno rađenim dekoracijama od čokolade
«
‹
125
126
127
128
129
130
131
132
133
›
»