MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Tri autentična ukusa za prefinjeno uživanje
Eleganciju, stil i ekskluzivnost kao deo svoje reputacije koju Schweppes pažljivo gradi kroz svoju istoriju, ova kuća pokazuje i kroz odabir i kombinaciju pića sa kojima stvara poseban doživljaj
Čuvajte se vinskih moda!
Na pitanje šta ih najviše brine kod klimatskih promena, Robinson i Džonson kažu da su prerane berbe i nestašice vode među najvećim problemima sutrašnjice
U Rajićevoj održan salon Bonjour France
Plato ispred tržnog centra pretvoren je u salon degustacije i prodaje proizvoda inspirisanih Francuskom iz različitih sektora – gastronomije, kozmetike, dekoracije i mode
Mišelinov vodič otkupio je kompaniju Wine Advocate!
Nije poznato za koliko novca je prodat ostatak vlasničkog udela najpoznatijeg imena u svetu vinske kritike.
Veliki povratak apsinta
Prvi Hendriksov apsint, pod jednostavnim imenom Absinthe, potpisuje Lesli Grejsi, glavna destilerka ove kuće, koja se opredelila da napravi piće sasvim savremenog izraza, upotrebljivo u koktelima
KAKO JE PREPEČENICA OSVOJILA KALIFORNIJU
Rakija Yebiga, koja se na istoimenoj veb stranici promoviše pod motom "Balkanski protivotrov za lažne vesti", može se kupiti u nekoliko prodavnica alkoholnih pića u Kaliforniji, kao i u odabranim barovima u San Francisku i Los Anđelesu
INSPIRACIJA ZA PRAZNIČNU TRPEZU – A LA KREM!
Bilo da se bavite pripremom hrane u ugostiteljskom sektoru, kao profesionalac, ili samo želite da u svom domu pripremite nešto ukusno, A la Krem je, navode u Mlekari Šabac, pravi izbor
Francuska nedelja počela dočekom novog Božolea
Žurci povodom dočeka novog Božolea u event centru Promenada prisustvovao je veliki broj zvanica, diplomata, direktora francuskih i srpskih preduzeća, poznatih privrednika i javnih ličnosti
Novi božole je stigao!
U francuskoj regiji Božole svake godine održava se oko 120 festivala posvećenih mladom božoleu, a u gradu Božu održava se najveći i najpoznatiji, Le Sarmentelles, petodnevna svetkovina vina, žive muzike i plesa
Džejmi Oliver otvara nove restorane u Aziji
U izjavi povodom lansiranja novog projekta Džejmi Olipver naveo je da je tokom 20 godina putovanja širom sveta prikupio brojna znanja o kuhinji različih regija i nacija, i da će novi restorani, kako je rekao, "oživeti sva ta iskustva"
Džin The Wizard menja boju kad se pomeša sa tonikom
Odlično se uklapa sa ledeno hladnim Tonicom „Le Tribute“ i kriškom limuna ili narandže. Azurno plava boja ovog džina, mešanjem sa tonikom, prelazi u predivnu ljubičastu boju!
Imam slobodu da se igram!
Vinska kuća na čijem su kormilu Ðorđe Bikicki, Oskar Maurer i vinogradarka Jelena Burmudžija danas intenzivno proširuje svoje horizonte. Najnoviji potez je proizvodnja penušavih vina po pet-nat metodi, a uskoro sledi i sadnja grašca
Džin je opet in!
Kompanija Calix je pre nekoliko godina, prateći svetske trendove, počela da se intenzivno bavi džinom, i u ovom momentu u svom portfoliju ima više od četrdeset različitih vrsti džinova
OGANJ, SO I MESO
Kako je za njega naveo magazin Esquire, Malman je čovek čiji je pristup kuvanju i životu posveta zaboravljenim, davnim mestima i vremenima
IMAMO RAZLOGA DA SE PONOSIMO
"Poznajemo svoj teroar, imamo decenijsko iskustvo i vekovnu tradiciju, imamo dobru opremu, vrhunske drvene sudove... Zato, u principu, najviše je do sirovine"
«
‹
124
125
126
127
128
129
130
131
132
›
»