MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Imam slobodu da se igram!
Vinska kuća na čijem su kormilu Ðorđe Bikicki, Oskar Maurer i vinogradarka Jelena Burmudžija danas intenzivno proširuje svoje horizonte. Najnoviji potez je proizvodnja penušavih vina po pet-nat metodi, a uskoro sledi i sadnja grašca
Džin je opet in!
Kompanija Calix je pre nekoliko godina, prateći svetske trendove, počela da se intenzivno bavi džinom, i u ovom momentu u svom portfoliju ima više od četrdeset različitih vrsti džinova
OGANJ, SO I MESO
Kako je za njega naveo magazin Esquire, Malman je čovek čiji je pristup kuvanju i životu posveta zaboravljenim, davnim mestima i vremenima
IMAMO RAZLOGA DA SE PONOSIMO
"Poznajemo svoj teroar, imamo decenijsko iskustvo i vekovnu tradiciju, imamo dobru opremu, vrhunske drvene sudove... Zato, u principu, najviše je do sirovine"
U Kavadarcima održan deseti festival mladog vina
Tikveš je omogućio gostima festivala da daju svoje donacije, koje će, zajedno sa dodatnim finansijskim sredstvima koje će ova kompanija izdvojiti, biti iskorišćene za izgradnju dečijeg igrališta u Kavadarcima
Organska vina Imperator u restoranu Kovač
Uz degustacioni meni od pet sledova vina i hrane, kroz berbe 2015 i 2017 belih i crvenih vina, suvih i slatkih, Imperator je pokazao sve potencijale podneblja sa kojeg dolazi
ZA KVALITET NEMA GRANICA
Vinari koji su među prvima probili led i počeli plasman na hrvatsko tržište slažu se da tamošnja publika odlično reaguje na predstavljena vina, a rezultati zavise isključivo od aktivnosti i uložene energije u prodaju, kao i na svakom drugom tržištu
UTICAJNO VINSKO OCENJIVANJE STIŽE U BEOGRAD
Dolazak ocenjivanja u Beograd znači da će brojni međunarodni vinski pisci, kritičari, trgovci i sudije, među kojima najmanje četiri nosilaca titule Master of Wine, posetiti Srbiju i imati priliku da se upoznaju sa domaćom vinskom scenom
Nečuveni opojni napitak
Džin je postao veliko belo platno na kome savremeno tržište alkoholnih pića projektuje svoje snove i želje, a proizvođači su dobili slobodu izražavanja kakva je vekovima u svetu džina bila nezamisliva
Picerija koja zapošljava izbeglice i migrante
Pizza Laganizza, kako javlja Al Jazeera Balkans, zapošljava raseljene osobe iz bivše Jugoslavije, kao i izbeglice i migrante iz trećih zemalja koji su stekli pravo na rad u Srbiji, i pritom prošli neophodnu obuku za rad u piceriji
U pripremi je veliki vodič kroz vina Mađarske
Uplate, kao i svuda na Kickstarteru, donose i različite pogodnosti u zavisnosti od visine iznosa, a za uplatu od 25 dolara dobija se specijalan, potpisani primerak ove vrlo zanimljive knjige
NOVOSAĐANKA - ŠAMPIONKA SRBIJE!
Drugo mesto osvojila je Aleksandra Vasić, a treće Anika Manojlović, u finišu takmičenja koja je pokazalo da je položaj žena u srpskom vinskom svetu sve bolji
Makronova vinska diplomatija opčinila Kineze
Kako je otkrio Dekanter, burgundac iz istorijske vinarije Domaine de la Romanee-Conti poslužen je na večeri priređenoj za dva predsednika, a Makron i Đinping imali su na samom sajmu priliku da zajedno probaju još tri velika francuska vina
Afterwork kokteli u restoranu Pomodoro Nuovo
Iako smo već zašli u duboku jesen, to se ne bi reklo ni po temperaturi ni po atmosferi u restoranu Pomodoro Nuovo: kraj nedelje se ovde može dočekati uz čuveni koktel Aperol Spritz
U novu godinu ulazimo sa novim proseko vinima!
Jedna od novih kategorija je ekstremno suv proseko obeležen oznakom Extra Brut. Najsuvlji, Brut proseko do sada je imao 12 grama šećera, a Extra Brut će imati najviše šest grama šećera
«
‹
124
125
126
127
128
129
130
131
132
›
»