MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Svb Rosa u društvu najboljih vina na planeti
Srbija je drugi put predstavljena svojim jedinim vinom ocenjenim sa 91 poen, Svb Rosom, crvenim premijum vinom vinarije Budimir iz Župe
Jedanaest medalja za srpska vina na Mundus Vini!
Na ocenjivanju Mundus Vini srebrne medalje osvajaju vina ocenjena sa preko 85 poena, a zlatne ona koja osvoje više od 90. Veliko zlato dodeljuje se vinima sa više od 95 poena
Šampanjac Piper-Heidsieck ponovo blistao na Oskarima
Na 91. ceremoniji Oskara i pratećem Guvernerskom balu služen je Piper-Heidsieck Cuvée Brut NV, vino koje danas ima neraskidivu vezu sa najprestižnijom filmskom nagradom na svetu
Karizma hoteli predstavili se u Šoping centru Ušće
Predstavljeni su all inclusive hoteli: Holiday Village Montenegro, The Long Beach Hotel Montenegro u Ulcinju, kao i Wind Resort u Baru
Završen je deseti, jubilarni sajam Beowine
Sajam je upravo završen i utisci o njemu još se sabiraju. Ako niste stigli da posetite BeoWine, u našoj galeriji možete videti delić atmosfere sa ovog velikog događaja.
Otvoreni sajmovi vina, turizma i ugostiteljstva
Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je povodom otvaranja da je Srbija u 2018. ostvarila 1,5 milijardi dolara čistog deviznog priliva od turizma, a da je za ovu godinu postavljen cilj od 1,7 milijardi dolara
Maleni afrički restoran je - najbolji na svetu!
Pobednik nove nagrade World Restaurants Awards je maleni južnoafrički restoran Wolfgat, smešten na zapadu Južnoafričke Republike u selu po imenu Paternoster.
Više vina, više gostiju - počinje deseti Beowine!
Prvi put na Sajmu BeoWine svoje predstavnike imaće vinarije iz Turske i Austrije, a na sajam su se vratile Slovenija i Makedonija
Najveći toskanski vinar poginuo je u svom vinogradu
Soldera je važio za vinara sa izuzetno tvrdim stavovima koje je gradio tokom više decenija i od kojih nije odstupao ni za milimetar. Na njegovo imanje u Toskani bilo je moguće ući samo ako, kako je govorio, "delite vrednosti i prodajnu filozofiju prosvećene poljoprivrede"
Obnavljaju večeru sa Titanika, da li će se služiti i bermet?
Samo devet ljudi će imati priliku da uživa u celom paketu, budući da je put podmornicom do ostataka Titanika, na dubini od 3.800 metara, izuzetno zahtevan i iziskuje složene tehničke pripreme, da ne govorimo o ogromnim troškovima
Održan panel o fitoplazmi, teškoj bolesti vinove loze
Fitoplazmatične pojave po prvi put su registrovane u Francuskoj i Italiji nakon 2000. godine, da bi se ubrzo proširile na sve najvažnije vinogradarske regione Evrope
Vadičep iz XVIII veka prodat za više od 23.000 dolara!
Prosečna cena kolekcionarskih vadičepa je oko 250 dolara, ali u poslednje vreme se formirala grupa kolekcionara koji su veoma zainteresovani za retke primerke iz osamnaestog veka
Najbolji šefovi Balkana kuvali u Banja Luci
Jedan od najboljih kuvara na Balkanu, ujedno i šef kuhinje restorana Monogram, Dragan Šljivić, okupio je svojih pet kolega, vodećih kuvara regiona i uz šest kreativnih gangova uklopio vina vinarije Lastar
Gordon Remzi otvara azijski restoran u Londonu
Restoran će dizajnirati studio AfroditiKrassa, čiji su dizajneri radili i na restoranu Hestona Blumentala na londonskom aerodromu Hitrou
Vinarija Tikveš postaje regionalni vinski edukator!
Kuća Tikveš dobila je akreditaciju za organizovanje treninga od prestižne škole iz Londona Wine & Spirits Education (WSET), najvećeg svetskog provajdera za obuku vina i alkoholnih pića
«
‹
122
123
124
125
126
127
128
129
130
›
»