MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Rani Kelti svakodnevno su ispijali vino!
Istraživači su analizirali, prenosi Dekanter, 133 posuda za piće, od malih pehara do velikih krčaga, kako bi stekli jasniju sliku o brdskom utvrđenju Hojneburg, keltskom gradiću koji se nalazio na prostoru današnje regije Baden-Virtemberg
U Metrou održan ekološki kulinarski maraton
U takmičenju u kuvanju učestvovalo je šest tročlanih ekipa koje su činili po jedan kuvar, jedan bloger posvećen pripremanju hrane i jedan učenik kuvarske škole
VRHUNSKA LJUBAVNA LITERATURA
Knjiga predstavlja veliko putovanje kroz globalnu i lokalnu gastronomiju od Avganistana, preko Levanta, do Balkana, preko Kijeva i Srednje Evrope do Mediterana
U Hiltonu održan masterklas o vinima Španije
Među odabranim etiketama našle su se dve kave, španski penušavci rađeni tradicionalnom metodom, kao i mlada bela vina od tradicionalnih sorti albarinja i verdeha
NAJLEPŠI UKUSI ŠPANIJE PRVI PUT U SRBIJI
Na pultovima za degustaciju našli su se različiti zalogaji – od mnogima omiljenih španskih pršuta, šunki i drugih mesnih prerađevina, pa sve do sireva različitih ukusa, maslina, ali i ribe
Autohtonost je izraz koji je izgubio značenje?
U uvodu u knjigu italijanski stručnjaci napisali su da su italijanske sorte vina "razvijene tokom hibridizacije kulturnih doprinosa sa vrlo širokog područja, od Evrope i Afrike, do Bliskog istoka i centralne Azije"
Trinaest zlata za Srbiju na takmičenju u Bergamu
Troje sudija došlo je iz Srbije, i to Nikola Biorčević, Vesna Milićević i Mirko Rnjak, koji je rekao za Vino & Fino da je izuzetno zadovoljan kvalitetom vina koja su poslali naši vinari
Smena generacija u vinskoj dinastiji Tetanže
Vitali Tetanže (40) trenutno radi na poziciji direktora marketinga i komunikacija, a posle preuzimanja čelnog mesta u kući njeni najbliži savetnici biće sadašnji glavni direktor Damijen le Soer i brat Klovis Tetanže
Najbolji viski na svetu napravljen je u Kentakiju
Za izdanje "Biblije viskija" za 2020. Džim Marej isprobao je čak 4.700 uzoraka viskija iz trideset zemalja, i konačnu pobedu odneo je jedan od najjačih viskija koji se mogu pronaći na globalnom tržištu
Proizvodi brenda Lumian u ponudi kompanije Calix
Od šejkera, barskih cediljki, merica, dugih barskih kašika, pa do izvanredno dizajniranih noževa za led - Lumian oprema nudi veliko uživanje u radu za barom
Kuća Šanel od sada pravi i provansalski roze!
Najčuveniji proizvođač parfema praviće provansalski roze na jednoj od najidiličnijih destinacija u Evropi, malenom, prelepom ostrvu koje je uglavnom u vlasništvu francuske države
Ponovo demonstrirani širina i moć prokupca
Izložena vina pokazala su ogroman potencijal prokupca i kreativnu širinu srpskih vinara u pravljenju vina od njega
Srećan vam četvrti Dan prokupca!
Najvažniji događaj dana odigrava se od 16 časova u beogradskom Bitef Art Kafeu, gde će srpski vinari na Salonu prokupca predstaviti svoja vina napravljena od ove drevne sorte
Otvorene boce šampanjca starog više od 120 godina!
Boce, nepoznatih berbi - verovatno od 1887 do 1898 - otvarane su vrlo pažljivo i postepeno, a rezultat je izhenadio sve
U Beogradu otvoren restoran L'Adresse
- Fine dining koncept i fantastična inovacija u vidu molekularne gastronomije nudi vrhunski gastronomski doživljaj - izjavio je Nikola Vučković, glavni kuvar restorana L'Adresse.
«
‹
122
123
124
125
126
127
128
129
130
›
»