MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Fascinacija: RUM
Imamo pravi rum, pravu čašu i pravu temperaturu. Bila bi šteta bacati dobro piće ispijanjem na eks. Samo otvorite bocu malo ranije i ostavite piće neko vreme u čaši pre nego što ga prvi put probate. Rum miriše bolje svakim minutom
Mladi šefovi kuvali za decu bez roditeljskog staranja
Mladi kuvari okupljeni oko Junior Chefs Club-a Srbije posebnu pažnju posvećuju humanitarnom radu, pa su tako samo ove godine pripremili i servirali ručak za oko 60 dece iz Doma "Jovan Jovanović Zmaj“.
Italijanski vinar uči robijaše da prave vino!
Projekat se odvija na isti način već osam godina. Svake godine Freskobaldi bira među kažnjenicima jedan broj ljudi za koje proceni da mogu da odgovore izazovu praktičnog vinarstva i vinogradarstva
Umro je Žorž Dibef, 'papa božolea'
Žorž Dibef preminuo je u subotu, 4, januara u 87. godini od posledica moždanog udara
VINO & FINO GASTRO RETROSPEKTIVA
Ovo su samo neki od trendova koje smo uočili skitajući po restoranima, bistroima i fast food kioscima Srbije, a pred vama je selekcija vrućih tačaka koje su, po našem mišljenju, u najvećoj meri obeležile godinu za nama
ONA SANJA RECEPTE!
Na tanjirima izbacuje čuda. Smele kombinacije, zaokružena i kompleksna jela zanatski perfektno izvedena, uklopljena u dinamične jelovnike koji se menjaju svake sedmice. Međutim, neobično je to što Jasmina nema ni dana formalnog kulinarskog obrazovanja, čak ni preterane prakse u kuhinjama
Ovo su globalni vinski trendovi za 2020!
Od klimatskih promena, preko hirova milenijalaca i pripadnika generacije Z, do visoke tehnologije koja ulazi u sve pore vinarskog poziva, vinari neće imati ni trenutka mira pred sve jačim i radikalnijim zahtevima vremena
Putovanje van granica
U ovom vodiču pronaći ćete širok raspon saveta, od predloga za doručak uz čašu penušavca, do uparivanja sa vrlo aromatičnom, često i sasvim egzotičnom hranom koja se retko očekuje na istoj trpezi sa šampanjcem
PRIČA O RUMU - OD PIRATA DO HLADNOG RATA
Početak istorije ruma, pića koje se tradicionalno pravi destilacijom melase šećerne trske, smešten je na nekoj od mnogobrojnih plantaža širom Kariba, verovatno početkom sedamnaestog veka
DOBRO VINO NEBESKI JE DAR!
2011. godine, Ivan i Andriana posadili su prvi hektar merloa, a sledećeg proleća još polovinu. Prva berba bila je 2014. Bila je to izuzetno kišna i po svim kriterijumima teška godina za vinogradarstvo i poljoprivredu uopšte, ne samo u regionu, već i u čitavoj Evropi
STRATEGIJA OBEĆAVA VELIKE REZULTATE
Srbija u vinogradarskom registru ima samo 6.700 hektara i van registra još hiljadu ili dve, što znači da smo na minimumu vinogradarskih površina. Da bi se pričalo o identitetu srpskog vina mi prvo treba da podignemo svoje vinograde
Novogodišnji branč u hotelu Crowne Plaza
Za sve goste u znak dobrodošlice biće posluženi proseko i koktel Bladi Meri. Za vreme branča DJ će se brinuti za prijatni muzički ambijent
VINO & FINO SLAVI OSMI ROĐENDAN!
Osmi rođendan našeg magazina bio je prilika da se probaju najbolja vina iz naše zemlje, da se podele godišnje nagrade onima koji su zadužili srpsku vinsku i gastronomsku scenu, ali i da se obnove stara i naprave nova prijateljstva
Šef koji je od planktona napravio delikates
Restoran Aponiente, ovenčan sa tri Mišelinove zvezdice, u poslednje vreme nastavlja da još smelijim potezima pomera granice gastronomije, praveći izvanrednu hranu korišćenjem namirnica za koja obični "smrtnici" ni ne sanjaju da je moguće upotrebiti ih u kuhinji
Vino & Fino top lista 2019.
Događaj je ponovo okupio krem vinske Srbije i prijatelje vina koji su imali prilike da u prazničnoj atmosferi probaju najbolje etikete srpskih vinarija
«
‹
122
123
124
125
126
127
128
129
130
›
»