MENI
Početna
Novosti
Vino
Vino nedelje
Degustacije
Reportaže
Intervju
Vinopis
Fino
Restoran nedelje
Gastro brevijar
Šefovi
Vino & hrana
Gastro vodič
Restorani
Brza hrana
Gastronaut
Recepti
Kolumne
Magazin
Kontakt
Početna
»
Novosti
Dvostruko zlato u Kini za vrhunsko vino iz Tikveša
Ovo vino je kupaža širaza (65%) i grenaš noara (35%), a odlikuju ga izražene arome šumskog voća, slatkih orijentalnih začina i aromatičnog bilja sa elegantnim dugim finišom
Zašto bi trebalo da odete u Temerin?
Temerinsko takmičenje i prateći festival vina počeli su svoj život kao nepretenciozna lokalna manifestacija, ali su u međuvremenu izrasli u značajan regionalni događaj
Američki lajfstajl sajt pohvalio vina iz Srbije
- Nakon teške prošlosti, što za vino što u smislu konflikta na ovim prostorima, Srbija je na putu da postane vinsko ime - napisao je Stok
Držite psa u restoranu, i isključite muziku!
Magazin Identita Golose objavio je intervju sa glavnim kuvarom restorana Den, Zaijuom Hasegavom, koji je izneo u nekoliko kratkih crta najbitnije faktore uspeha ove svetle tačke na gastro mapi sveta
Vrhunska vina iz Pijemonta predstavljena u Beogradu
Degustaciji su prisustvovali predstavnici uvozničkih i ugostiteljskih kuća, u skladu sa željom kuće Pio Cesare da uspostavi svoju nišu na vinskom tržištu Srbije, na kome se vina iz Italije odlično kotiraju
Velika investicija Karisme u ulcinjski turizam
Ove godine, gosti će imati priliku da uživaju u renoviranom The Long Beach Hotel Montenegro, u novom dizajnu koji odiše toplinom i modernizmom
Bistroi: duh Francuske
Bistroi predstavljaju rešenje i za celovečernji izlazak i za zagrevanje pre odlaska u noćni život
Izbegnut 'vinski rat' između Francuske i SAD!
Zvaničnici iz Pariza i Vašingtona nezvanično su za Vol strit žurnal potvrdili da je došlo do deeskalacije i da će Francuska suspendovati primenu kontroverznog poreza do kraja ove godine, a da će SAD zauzvrat odustati od uvođenja kaznene carinske stope
Nacionalno, a svetsko!
Očekujemo da će ovi restorani u svakom pogledu nastaviti da unapređuju svoju ponudu, ali i da se drže aduta zbog kojih neki od njih decenijama opstaju na kulinarskoj mapi Srbije
Poslednja Bordejnova knjiga izlazi u oktobru
Najveći deo knjige čine saveti za putnike-gurmane, napravljeni u ležernom, ali bordejnovski prodornom duhu, koje je autor prikupio tokom rada na svojoj TV seriji Parts Unknown
Italijanska kuhinja je najbolja na planeti!
Za našu zemlju, koja je uspela da se izbori za status zemlje u kojoj se jede dobro i obilno - naravno sa naglaskom na specijalitete od mesa - glasalo je 1.200 ljudi
Predstavljen uređaj za savršen servis vina
Albi, koga proizvođači iz Italije zovu "najsavremenijim načinom za konzumaciju vina", služi vino na idealnoj temperaturi
ŠIDSKI VINSKI BUM
Grašac, graševina, italijanski rizling, tri imena jedne iste sorte, prve koja je posađena a danas uspeva na potesu Lug, bukvalno je simbol vizije novih Trivanović vina
Virtus: Vrhunski kvalitet na prvom mestu
Osnovni postulat, svetonazor ili - prosto - CREDO ove kuće jeste: u svakom trenutku na prvom mestu mora biti vrhunski hvalitet vina, proizvedenog isključivo od grožđa napravljenog u kući Virtus, pažljivo negovanog rukom majstora iz ove vinarije
Stiven Sparijer priprema novu 'Parisku presudu'
Nova "presuda" ovog puta biće doneta u Napi u Kaliforniji, a događaj ovog puta ne prate nikakve kontroverze: Kalifornija je odavno ustoličena kao regija u kojoj se prave neka od najboljih vina na svetu
«
‹
121
122
123
124
125
126
127
128
129
›
»